1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ausztrália újabb Super Horneteket akar

Diskurzus a(z) 'Hírek a katonai repülés világából' témában - Phoenix által indítva @ 2012. december 16..

 1. Phoenix

  Phoenix Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ausztrália illetékesei újabb Super Hornetek beszerzését tervezik, ugyanis levélben felkeresték a DSCA-t (Defense Security Cooperation Agency – Védelmi Biztonsági Együttműködési Ügynökség), hogy 24 darab Lódarázs beszerzésének lehetőségéről és anyagi vonzatáról érdeklődjenek.


  [See the full post at: http://htka.hu/2012/12/16/ausztralia-ujabb-super-horneteket-akar/]
   
 2. gigabiga

  gigabiga Active Member

  Ez a gép elég jól van összerakva. A déli féltekén biztosra mennek.
   
 3. beta

  beta Well-Known Member

  gigabiga:

  Ezt most szimpátiából írod, vagy tényleg jobban megfelel ott ez a gép, mint mondjuk az F-15 valamely változata? Megjegyzem a Hornet nekem szimpatikusabb, mint az F-15, csak ugye nem ez számít :)
   
 4. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Egyik szemem sir a masik nevet.

  A "RAFIS" fiuk ujabb vasakat kapnak es ez jo mindenkinek. Jo a szarazfoldieknek jo a haditengereszetnek. A roszhir az hogy kozben meg a draga jo munkasparti bagazs aki most regnal es az elmult majd negyed szazadban keptelen volt egy olyan evet produkalni regnalasuk alatt amikor tobletet mutatt volna az eves koltsegvetes, ( ez itt megszokott hogy tobbleted van ) no szoval kozben elkezdett rendesen hadikasszat zabralni. A legieros fiuknak is el kell halasztaniuk minimum egy de lehet ket evvel az F-35 sokkel valo repkedest. ( de legalabb a muszakiak mar kepzes alatt allnak es ez jo ) A szarazfoldiek viszonylag jol allnak bar nalluk is akad hianyossag illetve a par szukseges beruhazas mint pl uj AFV, vagy a hianyzo mindenidos legvedelem.
  Azonban nallunk ugy nez ki hogy komolyan belemarkolnak a kasszabba ( tolvaj banda ) es sok projektunk most kesest szenved vagy egyaltalan meg sem valosul.

  Mar varom a valasztasokat hogy eltunjenek ujra 10-15 evre a politikai sulyesztobe.
   
 5. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Kuruc71

  Szerinted szüksége van Ausztráliának a villámra vagy elegendőek lennének a szuper darazsak is?
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  @beta

  A csapásmérő Sasokban repterljesítmnéy tekintetében több az erő, és a CFT-vel és pótosokkal sanszosan a harcászati hatósugár is már. Azonban szerte a világban repülő csapásmérő Sasok nagy részének tudtommal nincs vagy csak nagyon elméleti klasszikus SEAD képessége van. Nincs HARM vagy nincs HTS pod. Látott már bárki HTS podot bármilyen F-15E gépen vagy azok leszármazottjain? (K,S, SA, SG?)

  Lehet, hogy a Super Hornet picit nyápicabb, de kicsit univerzálisabbnak tűnik, és exportváltozata az AESA radar és az alapvetően fejlettebbnek <b>tűnő</b> elektronikai csomagja miatt kelendőbb. A tűnő szó nem véletlenül van kiemelve, mert ezt az én perspektívámból meg nem mondom.

  A "nyápicsághoz" még annyit, hogy a F100-PW-229 hajtómű helyett GE hajtóművel repülő Sasok repteljesítménye olyan, hogy transszónikus tartományban elvileg a Raptort leszámítva mindent megver, ha a CFT-kel leszedik a gépról és az Stirke Eagle leszármazottakról.
   
 7. doca

  doca New Member

  beta & molni:

  Ausztrália nem kaphat Sast, mert Washingtonnak legalább ugyanannyira fontos, ha nem fontosabb Kína miatt egy kiegyensúlyozott kapcsolat fenntartása és abba nem fér bele az indonézekkel nem túl baráti Ausztrália Sasokkal való felszerelése. Hatótávban jóval erősebb. Ez eltolná Indonézia beszerzéseit Kína és Oroszország irányába erősebb vasak felé minimum.

  Kuruc71:

  USA-ban szintén ugyanez. Aki kicsit is lát és nem csak néz az láthatja, hogy Obama által véghezvitt és most újra beígért gazdaságpolitikája mennyire 0 ahhoz képest amit Romney ígért.
  Emellett ilyen demagóg(már-már uszító) lovas-kardos példával járatta le a médiában Romneyt, mintha arról beszélt volna, de ugye a tömegeket kell meggyőzni és ahhoz nem kell minőség.
   
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  <i>Mar varom a valasztasokat hogy eltunjenek ujra 10-15 evre a politikai sulyesztobe.</i>

  http://en.wikipedia.org/wiki/Prime_Minister_of_Australia#List_of_prime_ministers

  Soha nem tűntek el 15 évre.

  <i> ez itt megszokott hogy tobbleted van )</i>

  Az elmúlt negyed században kb. 50-50% volt a kép párt regnálásáa, ha jól látom. Ezek szerint a 50% = megszokott...?

  Csak, hogy tisztában legyek a terminológiáddal. :)
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  <i>Ausztrália nem kaphat Sast, mert Washingtonnak legalább ugyanannyira fontos, ha nem fontosabb Kína miatt egy kiegyensúlyozott kapcsolat fenntartása és abba nem fér bele az indonézekkel nem túl baráti Ausztrália Sasokkal való felszerelése.</i>

  F-35 mehet, de F-15 nem...? Ugye ezt viccnek szántad...? Szerintem azér nincs ausztrál F-15, mert nem is kérték soha és nem azért, mert nem adják.
   
 10. doca

  doca New Member

  Indonéziára gondoltam a hozzászólásomban a Washington-Jakarta relációt, abba nem fér bele az ausztrál F-15-ös.
   
 11. gigabiga

  gigabiga Active Member

  beta

  Csak szimpátia
   
 12. doca

  doca New Member

  Nem is adnák.
   
 13. doca

  doca New Member

  Az F-35 hatótávja még mindig nem egy F-15 kategória. Gondolj bele, ha F-15-öst vennének az ausztrálok azt az indonézek ellenségesebb lépésnek vélnék, így egyből az oroszokhoz és a kínaiakhoz fordulnának egy halom Szu-35(orosz forrásból) vagy Szu-30-ast(kínai vagy orosz forrásból) beszerezni.
   
 14. luperator

  luperator Well-Known Member

  Nem értem a logikát, miért ne adnának F-15-t. Teljesítményben egy Super Hornet nem marad el mögötte, max minimális mértékben. Ha nevezhetjük az F-15-t ez esetben a szárazföld királyának, a Hornet lehetne a haditengerészeté. Maradva annál, hogy a gyártó ország alapvetően milyen célra szánta a típust.
   
 15. aerophyl

  aerophyl New Member

  Éppen pár hónapja volt közös ausztrál-indonéz légi hadgyakorlat, ahol együtt repültek a Hornet-ek és a Szu27-esek. Hol az a nagy ellenségeskedés? Az F-15-öst BÁRMELYIK szövetséges ország megkaphatja, ha akarja.

  "Az F-35 hatótávja még mindig nem egy F-15 kategória."

  Sokadszor kell magyarázni, hogy az F-35-ös két egytonnással és két légiharc rakétával mér csapást ezer kilométerre a bázisától PÓTTARTÁLYOK NÉLKÜL. Erre semmilyen más gép nem képes.
   
 16. doca

  doca New Member

  Két és félszer nagyobb a harci rádiusza az F-15-ösnek.
   
 17. doca

  doca New Member

  Az is még csak kicsit több , mint a fele az F-15-ösnek, az F-35.
   
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  <i>Az F-35 hatótávja még mindig nem egy F-15 kategória.</i>

  Hányszor kell még elmagyarázni bizonyos dolgokat...?
   
 19. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Be kéne ajánlani nekik a PAK-FA-t vagy a J-20, J-31et :DDD
  Kurucnak meg Ned Kelly mintájú védőfelszerelést :p
   
 20. tallking

  tallking New Member

  doca :

  ez az AEÁ fő problémája :

  http://www.youtube.com/watch?v=jCR5YEadeIs

  és ezen már nemigen segít a Romney féle pozitivista elfogás.
   

Ezen oldal megosztása