Azonosítatlan haditechnika

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 084
15 017
113
Kérdés...

Az alább linkelt videó - állítólag - a Szír légvédelem tevékenységét mutatja.
Milyen légvédelmi rakéta lehet amit így indítanak?
https://www.liveleak.com/view?t=ky0wc_1523682057
Ha jól látom hatossával indítják őket eléggé eltérő irányokba. Valószínű hogy rakéták mert gyorsulva távolodnak.
Meg amúgy is...a légvédelmi gépágyúk sorozatai egészen másként néznek ki.
Pl. így
Szóval mi lehet ez?
Szerintem kizárt hogy légvédelmi rakéta, azokat nem pazarolják hatosával, egyszerre ennyit egy üteg/indító radarja rá se tudna vezetni a célra. A szöveg szerint ünneplésről van szó, akár tüzijáték is lehet, de szerintem inkább BM-21 Katyusa rakéta-sorozatlövő.
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 515
11 034
113
DkkrYeWXsAIW5w3.jpg


Reportedly an unknown UAV spotted at Malan - regular home of the 178th Air Brigade - standing besides a Soaring Dragon II, a Wing Loong II (?) and several smaller ones ... looks like some sort of high-speed project
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
41 460
60 296
113
Zavart érzek az erőben!Ez mi a retek(a rakétát felismerem a komplexum micsoda)?

55826971-2375637049127462-6475878511256010752-o.jpg
 
R

rejsz felügyelő

Guest
 • Tetszik
Reactions: dudi

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
17 728
24 315
113
Elég sok találgatás van körülötte. Egyesek szerint az is lehet, hogy egy nagyméretű drón.
???
Pontosan szinte semmit nem tudni rolla pedig meg a vizrebocsljtasarol is van video .vagy dron ahogy irod. Vagy egy kismeretu atom. Vagy valami 100% aip esetleg valami uj meghajtasi rendszeru... Igazabol nem olyan kicsi kb mint a 212 es. A reaktor kevesebbhelyet /nem kell uzemanyag./ foglal de nincs torony /mar ha atom./ vegulis olcson sokat le tudhatnak gyartani. A partmenti zajos vizekbe vagy a szigetek orzesere meg akar jo dontes is lehet... De az is lehet hogy csak egy kicsinyitett tesztplatform...

Minden esetre az altalam vart periodus megkezdodni latszik es a tervkonyv szerint haladnak ugy nez ki. /es ha ez igaz akkor tengo fronton jon meg egy ket meglepo huzas mondhatni a semmibol./
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Valaki tudja hogy ezmiez? Nyilván valami iráni csoda, mókolt BTR-valahanyas, kb 90mm-es löveggel és egy, a két világháború közötti fejlesztéseket idéző toronnyal. Mi a pontos jelzése és mire használják?
tumblr_pv2v59KU3S1ws46zho1_1280.jpg