B-2 Spirit (Northrop Grumman,USA)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Ocses
B-2-Underside.jpg

Amúgy az a két radar minek van rajta?
Nem az ennek a bombázónak a lényege,hogy csökkentse az észlelhetőségét?

• Hűha
Reactions: LMzek 2.0
Tűnyalábbal dolgozik, csak a földi cél közvetlen körzetét világítja meg, ráadásul LPI, szóval nem eccerű észlelni...
... ha meg észleled a földön állva, akkor már bajban (célkeresztben) vagy.
:D
Gondoltam,hogy nem a fél Dunán-túlt világítja be.Onnan látom ezt problémának,hogy B2-t jóesetben nem küldenek géppuska tüzelőállás ellen(aztán láttunk már CAS B1B-t is...)a nagyfontosságú célokat meg semeddig nem tart valamilyen besugárzásjelzővel vagy ezzel a nagyon felkapott mindenféle maradék sugárzást érzékelő rendszerrel felszerelni.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0
Gondoltam,hogy nem a fél Dunán-túlt világítja be.Onnan látom ezt problémának,hogy B2-t jóesetben nem küldenek géppuska tüzelőállás ellen(aztán láttunk már CAS B1B-t is...)a nagyfontosságú célokat meg semeddig nem tart valamilyen besugárzásjelzővel vagy ezzel a nagyon felkapott mindenféle maradék sugárzást érzékelő rendszerrel felszerelni.
Gondolkozz Sz méretben. És minek oda RWR, ahol SAM sincs.
Az, hogy hol volt Sz-300 az meg a HTÖ-ben megtalálod.
A B-2 amúgy sem sem célpont közelébe sem, ha nem bombát használ.

• Tetszik
Reactions: Bleroka

Mivel egy nagy magasságban repülő platformról van szó, ha pontos célzást akarnak, akkor muszály a lokátorra hagyatkozni.
Rendeltetésszerű használat esetén (B-83-as dobása a Kreml-re) viszont szükségtelen a radar használata.