BARAK (Izrael) / MRSAM , LRSAM (India)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 579
74 568
113
BARAK MX System - Integrated Air & Missile Defense System
BARAK MRAD - Short-Medium Range interceptor of 35km

BARAK LRAD - Long Range Interceptor of 70 km

BARAK ER - Extended Range Interceptor of 150 km

105393429_591935911743863_4372030147374519773_n.jpg
 
T

Törölt tag 1586

Guest
A képek érdekesek mert az MR és az LR között állítólag csak annyi a különbség hogy az egyiknek single, a másik dual pulse rakéta motorja van.
Ez azt jelenti hogy az egyiknek 255 , a másiknak 280 kg a tömege a hatótávolságuk pedig 35 illetve 70 km.
https://www.edrmagazine.eu/successf...tercept-brings-iais-system-into-the-abm-world
 
 • Tetszik
Reactions: fishbed

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 579
74 568
113
Az MRSAM sikeres első indítása

2020 decemberében a Védelmi Kutatási és Fejlesztési Szervezet (DRDO) jelentős mérföldkövet ért el a közepes hatótávolságú föld-levegő rakéta (MRSAM) első indításával Chandipurban, Odisha partjainál található integrált tesztterületről. A rakéta közvetlen találattal teljesen megsemmisített egy nagy sebességű pilóta nélküli légi célpontot.

2022 márciusában az MRSAM ismét bizonyítva hatékonyságát. Az első indítás egy közepes magasságú, nagy hatótávolságú célpont elfogására irányult, a második pedig egy alacsony magasságú, rövid hatótávolságú célpont képességének bizonyítására szolgált.

Az MRSAM közepes hatótávolságú felszíni-levegő rakéta rendszert a DRDO és az izraeli Israel Aerospace Industries (IAI) közösen fejlesztette ki az indiai hadsereg számára. A fegyverrendszer egy mobil indítórendszerből, egy többfunkciós radarból és más járművekből áll.

Az MRSAM egy csúcstechnológiájú légi- és rakétavédelmi rendszer, amely páratlan védelmet nyújt a légi járművek széles köre ellen. A védelmi szakemberek szerint 50-70 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik. 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 579
74 568
113
 • Tetszik
Reactions: fishbed and Vlad

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 579
74 568
113
 • Tetszik
Reactions: fishbed

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 150
13 634
113

Azerbajdzsán megvásárolja Izraeltől a Barak MX légvédelmi rendszert​Azerbajdzsán úgy döntött, hogy további izraeli gyártmányú Barak MX légvédelmi rendszereket vásárol Izraeltől 1,2 milliárd dolláros üzlet keretében.

Amint arról a Defence Industry Europe néhány hónappal ezelőtt beszámolt, az Israel Aerospace Industries (IAI) sikeresen demonstrálta a Barak MX rendszereket Azerbajdzsánban .

Izrael az Azerbajdzsán védelmi rendszerek fő szállítója. Ezeket erősen használták az Örményországgal folytatott konfliktusban, amely a közelmúltban felerősödött.

A hivatalos azeri jelentés szerint a teszt magában foglalta ennek a nagyon fejlett rendszernek a különböző verzióinak elfogójának többszöri elindítását.

A források hozzátették, hogy az IAI légvédelmi rendszer egyes verziói már néhány éve működnek Azerbajdzsánban, de a legutóbbi bemutatón a legújabb frissített verziók is szerepeltek.


Az izraeli légvédelmi rendszer az elmúlt években nagyon népszerű elemmé vált azon országok bevásárlólistáján, amelyekkel szembenéznek a szomszédos ellenségek.

A Barak MX egy moduláris légvédelmi rendszer, amelyet a rakétákkal és repülőgépekkel kapcsolatos fenyegetések kezelésére terveztek. Tengeri platformokon és szárazföldön egyaránt működik, és a Barak rakétacsaládhoz tartozik.

A Barak MX rendszer egyszerűen integrálható bármilyen meglévő vagy új érzékelővel.

A Barak MX Land Deployable rendszer egyszerűen integrálható bármely meglévő vagy új érzékelővel.

Az összes Barak MX Land Deployable komponens (BMC, elfogókkal ellátott kilövők és radarok) üzemeltethető állandó infrastruktúráról, vagy teherautóra szerelhető és ideiglenes üzemi helyszínekre telepíthető.

Az IAI szerint a Barak MX innovatív, szoftver alapú moduláris megközelítése kivételes rugalmasságot kínál a működés és az energiafelhasználás terén, valamint egyszerű alkalmazkodást biztosít a jövőbeli fenyegetésekhez, így az egyik legerősebb, minden időjárási körülmények között használható éjjel-nappali megoldás. napjaink legnagyobb kihívást jelentő fenyegetései.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 150
13 634
113
Lecserelik gorogok az orosz renszereiket BARAKra?