1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. sirdavegd

  sirdavegd Well-Known Member

  jani22, fishbed and molnibalage like this.
 2. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 3. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Most megy náluk egy "történelmi" rajzfilmsorozat amiben néger centurio-k, középkori kövácsok, papok... vannak. Természetesen az összesnek fehér felesége és kevert gyerekei vannak (kivéve természetesen a papot...).

   
 4. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  jani22 and sirdavegd like this.
 5. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Lehettek feka légionáriusok, talán még tisztek is, bár tuti nem volt jellemző. Volt ott mindenféle zsoldos meg segédcsapat auxilia is. Miért ne lehettek volna feka légiósok, amúgyis egy idő után megnyílt az állampolgárság és a légiók is, a vége felé már mindenféle "barbár szemetet" is tömegével engedtek be.

  De amit a BBC csinál mostanában erőszakos multikulturális térítés címén, az már erősen a sírjak vagy nevessek kategória. A londoni (paki) polgármester meg olyan elképesztően hülye toleranciaszónoklattal jön, hogy a terrortámadások a városi élet része. Eszem megáll.

  Nem azzal van a baj, hogy van a BBC-ben afrikai, vagy ázsiai vagy pakisztáni riporter, mert miért ne lenne, semmi bajom vele, csak az egész kényszeredett, izzadságú, irányított, és a legkevésbé sem őszinte. Ha megy két vágás egy riportban, minimum háromféle színű BBC alkalmazottat KELL látnom. Egy olyan országban, ami amúgy saccra 90%-ban fehér, aki meg nem az is max 50 éve jött. Se népességileg, se történelmileg nincs egyszerűen alapja a nagyon lelkesen mutogatott multikulturalizmusnak (gyorsan hozzáteszem - London más). Anglia a tahó, nyelvet nem beszélő fehér futballhuligánok és kivakaródzott kalózok hazája, ahol szar az idő, szar a kaja, rondák a nők és a fél világ műkincsei valamiért mégis ott vannak vitrinben, a szomszédaik meg a még nagyobb tahók és az adócsalásból élő alkoholisták. Nem értem, miért kell ezt az alapvetően ma is igaz (és legalább eredeti) kulturális képet valamilyen teljesen hamis és hazug, kilúgozott kívánságvilágra felváltani a felszínen. Ki érzi magát ettől jobban?
   
 6. sirdavegd

  sirdavegd Well-Known Member

  A hónap dumája :-D :-D
   
 7. torsen

  torsen Well-Known Member

  Tévedés. Majd mindenki kurva jól beszél angolul...:Digaz magyarul csak 200ezren.:(
   
  misinator, fishbed and sirdavegd like this.
 8. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member


  Persze voltak, de ez az első században játszódott, 3. század környékén kezdett felhígulni a dolog, amikor már sok egykori Auxiliary tiszt családja élt római állampolgárként (25 év szolgálat után ő és minden leszármazottja polgárrá vált).
  Barbár szemét többnyire gallokat jelentett, vége felé gótokat, teljesen át is alakult a legionáriusok fegyverzete mire Attila megérkezett. Feka légionárius jó ha egy tucat volt a birodalom teljes történetében.
  Britanniában szíriai, egyiptomi és karthágói auxiliary-kat vetettek be, akkoriban mindhárom fehér lakosságú volt.
   
  fip7 and fapp_supervisor like this.
 9. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Lövöldözés a tengeren.

  Nem tudom mi volt a cél. Nagy, látványos elemek nincsenek, gondolom, hogy majd korrigálják az elképzeléseiket a továbbiak vonatkozásában.

  Vagy nem. :)

   
  fip7 likes this.
 10. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Ide teszem, mert ez a villamos topicban már nagyon off.


  Attól tartok tényleg igazad van és sík hülye vagyok, hogy leállok vitatkozni minden fogalmatlan idiótával.
  Nem az USA-ban vagyunk, itt nem fog Átlag Béla 28-30k-ét színház/balett/koncertjegyet venni havonta többször, mert nem fér bele. Az államilag támogatott 5-15k HUF jegyet meg fogja venni, mert az még belefér, de ennyivel meg nem élne meg a színház, ha nem lenne az állami támogatás.
  Hollywood nem kultúra, bár lehet, hogy neked elég.
  Mehetsz itt is a magánrendelésre, ha ki vagy tömve pénzzel, meglátjuk mit szólsz majd egy vakbélműtét számlájához, de lehet hogy vehetsz fel rá hitelt. Vagy Átlag Bélának aki csóró, annak marad az államilag támogatott, kicsit sorbanállós (a fővárosban nagyon sorbanállós, de ez legyen annak a baja aki ott lakik ~20%), de legalább nem fog BIZTOSAN beledögleni a perforált vakbélbe, mert valaki majd ellátja. Ja és ha nincs pénze az átlagos egészségbiztosítást fizetni, akkor lehet, hogy egy autóbaleset után a házát is elviszik amikor behajtják rajta a sürgősségi műtét(ek) árát. (El ne kezd, hogy most is fizetsz egszségbiztosítást az államnak, mert korántsem annyit fizetsz, mint amennyit fizetnél piaci rendszerben. Gyakorlatilag gombokért van ellátás [nyilván nem királyi], és egy nagy rakás támogatott gyógyszer.) Kisnyugdíjas szomszéd néni havi 17k-ért szed olyan gyógyszert amin 90% támogatás van. Számoljál már zsenikém, megérné szerited a jövő hónapot támogatás nélkül? De még menjen is színházba alkalmanként 28-30k HUF jeggyel, meg utazzon teljes árú jeggyel mindenhova, aminek az ára alapból két háromszorosa lenne a mostaninak, mivel állam bácsi a tömegközlekedési cégeket is tömögeti, nem csak a néni jegyét támogatja direkte.
  Tegyük fel, hogy Átlag Bélának van 2 gyereke (sajnos nincs annyi), mindkettő tanul, full tandíj már általános iskolától mindkettőnek, ez mennyi havonta fizetősben? 50k/gyerek nagyon also hangon. Utaznak is, amire szintén nincs állami támogatás, minimum havi 20k/gyerek. Mennek színházba, koncertre legalább havonta egyszer, megint 28k/gyerek. Havonta a körzeti orvos is leszámláz egy kis megfázást vagy fosást ami legyen mondjuk gyógyszerrel együtt 20k/gyerek állami támogatás nélkül és akkor nem volt semmi komoly, de az uszoda ahova rendszersen jár és ahol megfázott, ott is 30k a bérlet havonta mert az is magánkézben van. Hol is tartunk? 150k/gyerek és ugye van kettő. Még se cipője se ruhája, se ájfónja nincsen egyiknek sem.
  Mivel Átlag Béla és Béláné nem 600k nettót fog keresni külön-külön, hanem jó eséllyel 200-250k-t ehhez adjuk hozzá az adójuk csak 75%át mert vannak olyan állami feladatok amiket magáncég nem láthat el, magánrendőrséget vagy hadsereget pl nem tudsz igénybe venni törvényesen. Az ugye kb ~250-320k HUF nettó, legyen 300 a könnyebbség kedvéért. A család bevétele így 600k/hó, aminek a felét a gyerekek el is viszik fix kölségben, majd csak ez után jön a rezsi, a kocsi, a kaja, apa-anya is lehet beteg, megy színházba, hiteltörlesztés vagy albérlet, stb. Mennyi maradt? Kb hónap felénél már semmi. És 1 forintot nem takarítottak még meg...
  Ne feledjük, hogy a fenti példa Átlag Béláról és családjáról szól, de az országban nagyon sokan élnek átlag alatt, esetleg még több gyerekkel, beteg nagyszülőkkel, tartós betegséggel, vagy rokkantan, ők nyilván instant dögöljenek meg a te világodban.

  Az a legszomorúbb a demokráciában, hogy a magadfajták is szavazhatnak.
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Gyerekneveléshez sem kell semmiféle jogosítvány...
   
  ozymandias likes this.
 12. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Sok iskolázatlan úgy van vele, hogy ő is az utcán nőtt fel, a kölyöknek is jó lesz. Csak délben vigye haza a szociális ebédet, mert ha neki kell felkelni a tv mellől és elmenni érte akkor este felpofozza.
   
 13. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Nekem kellett kvázi jogosítványt szereznem gyereknevelésből (sajáthoz is). :)
  Látva a szülőket, bár sok reményt nem fűznék hozzá, de én bevezettetnél szülés előtt, óvoda előtt és általános iskola előtt egy néhány alkalmas képzést. De ahol akár több generáció el van cseszve, azon nagyon nehéz változtatni.
   
  fip7 and sirdavegd like this.
 14. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Havonta jön egy lelkes aktivista akinek újra el kell magyarázni mindent,regisztrációs feltétel lehetne,hogy kb 2 hónapot olvasson vissza a topikokban,hogy ne fussuk le ua a kört havonta.
  :D
   
  fip7, sirdavegd and notaricon like this.
 15. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Mégis akinek jó lenne ha lenne, azoknak alig van, akinek meg kellene jogosítvány hozzá, azoknak van egy szekérderékkel.
   
 16. arcas

  arcas Well-Known Member

  Pedig van olyan, amikor bizony nem ártana...
   
  fip7 and szpg9 like this.
 17. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  És akkor visszatérünk a segély-megélhetési gyerekgyártás-nemezértfizetemazadót-stb...
   
  fishbed, fip7 and dragonette like this.
 18. sirdavegd

  sirdavegd Well-Known Member

  Pont eleget dolgoztam az oktatás világában ahhoz, hogy megállapítsam: a bizonyítványok csak lehetőséget adnak, megmutatják, hogy az illető megfelel valami minimális elvárasoknak. De az ignoráns primitív kreténségre még az se orvosság sajnos. Volt már, hogy én is pislogtam nagyon ritka esetekben, hogy ez megis mit keres államvizsgán - de a tárgyakat teljesítette, a tételről is tud beszélni. Most mégse lehet kivágni azért, mert én személy szerint egy mohás fadarabot se bíznék rá. Azt majd eldöntik a leendő főnökei (anyám meg csuklik...).
  Jogsik esetében dettó: múltkor előzök valami bácsit (szépen oldaltávolsággal), erre hátranézés nélkül betekeri a kormányt balra. Ha már így jártunk, megérdeklődtem ebbéli szokásának eredete felől - valasz: eddig autóval járt és nem szokta meg a körbenézést (tükör-tükör-holtteret meg elvitte a cica). Ugyanígy járdázós balf#$ józsik jelentős hányadának van jogsija - de bicsiglivel fél az úttesten menni, mert még megharapja a 20km/h-val cammogó kocsisor. Ezt egyfelől személyes megfigyelésből tudom (megkérdeztem, meg ismerek néhányat). Illetve ősszel visszaülve az autóba pont ugyanolyan kretén módon mennek, tavasszal meg binyiglire visszaülve nézünk, hogy honnan került elő ez a sok sz##?! Ilyenkor persze mindig jön a "veszélyes" duma, de egyfelől nem Kandaharban vagyunk (az a veszélyes), másfelől meg ha fosik attól, hogy elmegy mellette egy autó, akkor járjon busszal.
  Vidám volt, amikor rendőrökkel dolgoztunk (volt valami "osszunk lámpákat a kivilágítatlan hülyéknek alapítványuk"), ők kiszedegették a sötéteket, mi meg szereltünk. Mi mondjuk mindig megkértük őket, hogy a csekkfüzetet is hozzák (tollat adok), mert az elmúlt 10 év városi forgalomszámlálásai alapján a kerósok 80%-án elől-hátul van megfelelő lámpa, de azt a 20%-ot meg eluralja a komplett agybaj. A kedvencem ezekből a fordíva kivilágítós... Na szóval ekkor is kiderült, hogy Micikének meg Sanyikának amúgy autója is van (és B-katja), de bicsiglivel jár mert trendi (meg lenyegesen gyorsabb), de egy komoly hányaduk képtelen volt feltenni a villogót (felszereltük a dokkolót, kezükbe adtuk). Szóval én egy olyan 3 éve itt adtam fel...
  Mindig szokás fosni a kamionosoktól, de más, sokat túrázó kollégákkal kórusban állítjuk: ők legalább tudnak közlekedni (kivéve a túlrakodott billencseket, de a fizikát a páv-vizsga se tudja meghágni).
  Nyelvvizsga dettó: az, hogy valaki milyen szinten beszél/ír a papír valamit nagyjából elmond, de ha nem használja, akkor a hajára kenheti. Tök gáz nálam is, hogy hiába van (volt) meg a felsőfokúm, heti 4x1,5 órát (plusz egyéb esetek) kell beszélnem English, de harmadában olyan embereknek, akikhez muszáj übersimplified módon beszélni, hogy talán megértse. Az elmúlt fél évben már angol órára jártam inkább, hogy ne balkanizálódjak teljesen (azóta én vagyok a My Fair Lady...). Netflixen persze napi X órát nézek sorozatokat felirat nélkül, meg a szakirodalom is angol nyelvű, illetve nekem is úgy kell írni - de a beszéd azért kifinomultabb műfaj.
  Szóval: papír plíz...:confused:
   
  arcas, gergo55, nyugger and 5 others like this.
 19. sirdavegd

  sirdavegd Well-Known Member

  Hát, engem már szerelgettek párszor. Eddig egy kanyi vasat nem adtam. Egyfelől ugyanaz a főnökünk, másfelől ha én pénzt kérnék a kuncsaftoktól azért, ami a munkám, akkor fegyelmi és kötél általi tarkólövés lenne. Plusz ugyebár nekem az utolsó forint bevetelem után is adózni/tb-zni kell. Így, ha ír nekem egy szép áfás számlát az egészségkasszám nevére, akkor kaphat pénzt.
  Amúgy meg ha csak tehetem, úgyis magánrendelésre megyek, még helyi érzéstelenítős kisműtéteket is ott csináltatom (egyszer vettek le rólam úgy anyajegyet a magasságos bőrklinikán, hogy mindent éreztem, de első bálozóként azt hittem, ez a folyamat része - magánban meg valahogy van lidokain, távtartó ragasztó és másnap már mehetek is dolgozni...).
   
  nyugger, fishbed and phaidros like this.
 20. Telak2

  Telak2 Well-Known Member

  Eleve kresz kötelessé tenném a bringát. Itt az alföld szívcsakrájában több a drótszamár-matador aki azt sem tudja mi a jobbkéz szabály, mint az aki kocsirol nyergel át a binyóra. Na az ilyenek aztán tudnak meglepetést okozni. Mert azt, hogy merre akar menni max a szemében lévő elvágyódás mutatja, de azt meg elöl hordja így nem igazán látom. Milliárdokat költöttek már itt JNSZK megyében bringasztrádára, de használni alig használják, inkább az úttesten kalamol, amikor meg megkérem használja ha nem akarja, hogy elüssem, meg ki is van fizetve, fel van háborodva, hogy ő közlekedhet az úton, ha ott akar...
   

Ezen oldal megosztása