Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 125
87 842
113
Mondjuk úgy hogy nem feltétlen értek egyet a "kényelmes" jogértelmezéseddel, megindokoltam miért. De nem is kell egyetértünk benne. Ez a szép az egészben.
Ez a szép a demokráciában, de ő arról beszél, hogy a demokrácia és a hozzá tartozó jogok nem jók. Tehát az csak a te véleményed, hogy nem kell egyetérteni, az ő véleménye nem ilyen demokratikus.
Meg sem kérdem már, hogy miből vontátok le ezeket a következtetéseket, eddig is olyanok voltunk már mint a Vaklármából a süket és a vak, megspékelve egy süketnéma jeltolmáccsal. Azt gondolom ennyi elég is volt ebből a történetből.
Abból amit előadtál ebben a kérdésben.
Nehéz ügy. Senki nem számít arra, hogy egy tüntetés 18 órán keresztül fog tartani ráadásul városjáró turistáskodás lesz belőle. Régóta gondolom, hogy Bpesten kevés a közvécé, karigeri léphetne az ügyben, Mint látható, ez esetben a nagy szervező, hadházy nemcsak az összes bpesti lakossal hanem a rendőrökkel is jól kibszott. Igaz, a független "magyar" bíróság segítségére is szükség volt ehhez, akik természetesen bármilyen kormányellenes felforgatást engedélyeznek, de szerencsére megbízható ilyen téren a testület.
Természetesen sajnálom a túszul ejtett lakosságot és a tehetetlen rendőröket is, és csak remélni tudom, hogy rövidesen megoldódik ez a probléma.
Ezt a magyar nyelv szabályai szerint nem lehet másként értelmezni, csak úgy, hogy a tüntetők basztak ki a rendőrökkel, miattuk kell átélnia rendőröknek az ellátási problémáikat.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 904
16 607
113
Tényleg, a békemenetek hetenként vannak, Békemenetről volt csak szó dudinál. Valahogy nem akar értődni a dolog.

Nem értem igazából, mi a tökért beszélsz mellé és miért lovagoltok a rendőrök ellátásbeli hiányosságain, de mindegy is.
Mert ha igy van a kollegaim es akar meg engem is kibasznatnak oda étlen szomjan akar napokra es a sajat siralmas fizumbol meg en vegyem a kajamat?

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 468
64 403
113
Mert ha igy van a kollegaim es akar meg engem is kibasznatnak oda étlen szomjan akar napokra es a sajat siralmas fizumbol meg en vegyem a kajamat?
Kellemes jó reggelt! :)
Azért szembe kellene nézni a kellemetlen valósággal:
A szabad munkapiacon a munkaadók kezet tördelve keresik a képzett munkaerőt.
Senkinek nem kell "siralmas fizetésért" dolgoznia. Hangsúly viszont a " dolgozàson" van. Ami bizony kényelmetlen dolog.
Rajta, lehet keresni egy màsik, jól fizetett munkát, ha van piacképes képesitésed. Ha meg nincs, akkor nem kell panaszkodni, szerintem.
Aki folyamatosan panaszkodik a munkakörülményekre es a fizetésére, az csak magára vessen, ha ennek ellenère tovább az állami langyosban marad.
Tudom, hogy nem jó ezt halgatni, de ez a valóság.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 904
16 607
113
Kellemes jó reggelt! :)
Azért szembe kellene nézni a kellemetlen valósággal:
A szabad munkapiacon a munkaadók kezet tördelve keresik a képzett munkaerőt.
Senkinek nem kell "siralmas fizetésért" dolgoznia. Hangsúly viszont a " dolgozàson" van. Ami bizony kényelmetlen dolog.
Rajta, lehet keresni egy màsik, jól fizetett munkát, ha van piacképes képesitésed. Ha meg nincs, akkor nem kell panaszkodni, szerintem.
Aki folyamatosan panaszkodik a munkakörülményekre es a fizetésére, az csak magára vessen, ha ennek ellenère tovább az állami langyosban marad.
Tudom, hogy nem jó ezt halgatni, de ez a valóság.
Hidd el az nekem nem kell a civil piacra benyujtani az oneletrajzom keresnek anelkul is jo ajanlattal, csak hogy imadom azt csinalni amit csinalok meg ha ennyi a penz is ezt valaki gunyosan ugy szokta nevezni hivatas tudat, en inkabb azt mondom hogy szeretek bejarni es csinalni :) aki nem igy erez mar le le lepett a civil eletbe de ha mindenki igy tenne kit hivsz ha baj van? Jo engem turi nem mert nem kuldeses egyseg vagyok de ha engem latsz akkor 15+ ev es a hazad a mienk :rolleyes:
Papírom meg van egy par sot majd lehet autofenyezoit is begyujtom majd :p.

Itt azzal van a baj, hogy mi vállaltuk azt amit es a munkáltató ez esetben a belugymineszeterium a sajat szabalyzatat/törvényeit nem tartja be mert bizony kutya kotelessege az állományt ellatni élelemmel ha mar az egyenruha nem megy nekik… civilben ezert kemeny osszegek mennek buntibe.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 717
39 028
113

Április 12. A Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja.

"Magyarországot és a Fradit Mongóliaként azonosították, DAC-zászlót égettek a Slovan-drukkerek, akik egy "Szlovákia, a szlovákok és a Slovan szurkolóinak országa" feliratot is kifeszítettek a dunaszerdahelyiek elleni bajnokin."
Végülis a szlávok és szlovánok eléggé rossz emlékkel rendelkeznek a "mongol" hordákról... pl. megteremtették a szloták anyanyelvi oktatást.... :p
Majd a tüntetők visznek nektek kaját, innivalót...csak ugye, nem fogadhatjátok el. Siralmas fizetésről azért ne beszéljünk, persze tudom, mind önfeláldozóak szolgálnak-védenek-büntetnek-basztatnak....Amúgy, ha én, elmegyek egy építkezésre dolgozni, mint seggmunkás,
-a megrendelő fizeti
-a munkáltató fizeti
-a kollégák dobják össze
a napi féldecit meg a sört/cigit?
Persze, te közfeladatot ellátó személyként az "állam" ökle és nyaklevesosztója lehetsz. Biztos okoz azért ez némi másodlagos örömforrást. :rolleyes: :oops:
Itt azzal van a baj, hogy mi vállaltuk azt amit es a munkáltató ez esetben a belugymineszeterium a sajat szabalyzatat/törvényeit nem tartja be mert bizony kutya kotelessege az állományt ellatni élelemmel ha mar az egyenruha nem megy nekik… civilben ezert kemeny osszegek mennek buntibe.
Csak ugye mindent a "tüntetők" "fizetnek"....
........
Rossz hírem van, holnap tüntetést szerveznek 18órára a Kossuth-téren a
#lakimaki ügyében...én úgy tervezem, hogy 24 órás elfoglaltságot biztosítok a rendvédelemnek, jelenlétemmel, viszont bármelyik nélkülöző, szomjas-éhes-fáradt, rendvédelmi dolgozónak segítséget nyújtok, cserébe ha "lakimakit" valamelyikük rendesen "ellátja" kádárkoolbásszal BéVándorlása-ellőzetesbe kerülése során...

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 910
18 281
113
Nem az van, hogy teli hassal, jól lakottan nehéz rendet tartani? Úgy értem, azért nem adnak kaját,hogy már direkt frusztrált legyen a rend őre.. a többit hozzá lehet képzelni!

Mondjuk a fel vezényelt mentősökkel is igen mostohán bánnak, szóval legalább nincs kivételezés.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 866
9 262
113
Nem az van, hogy teli hassal, jól lakottan nehéz rendet tartani? Úgy értem, azért nem adnak kaját,hogy már direkt frusztrált legyen a rend őre.. a többit hozzá lehet képzelni!

Mondjuk a fel vezényelt mentősökkel is igen mostohán bánnak, szóval legalább nincs kivételezés.
Csak szimplán leszaromság, hogy a paraszt szolgáljon és fogja be a száját.

Többször is felhoztam a saját példámat a '13-as dunai árvízről. Győr mellett 25-27 órás műszakokat nyomtunkna gáton, a napi kvótánk fél kiló kenyér, egy adag vákumcsomagolt felvágott, egy hagyma/vagy paprika/vagy paradicsom, és jó esetben egy darab mackósajt volt.
Ha a helyi civilek nem osztanak nekünk kockacukrot, akkor ott esünk össze mindannyian.
Pedig volt mit csinálni.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 904
16 607
113

Nem tudjuk, nem tudjuk miert zullesztik mar 15 eve az egyenruhas szervezeteket.
Fent biztosan tudjak az okat es a celjat de ez majd ha esetleg buknak jovore a visszajara fog elsulni mert par szaz arany vallapos tobb ezer beosztottal szembe nem jo arany.
Mondjuk akozott a pr szaz parkettas kozott is vannak paran akik nem ertik ezt.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 959
63 779
113

Nem megbántva mert kedvellek, de én is a saját siralmas fizumból veszem meg a kajámat, mint bárki más.
És ha tudom, hogy egész nap elleszek, és nincs időm megállni akkor bizony előtte felkészülök és viszek magammal.

Gondolom nálatok az a gond, hogy ha visztek is cuccot nincs hova eltenni, cserébe X óráig nem mehettek sehova. Ebben az esetben tényleg kaphatnátok valami ellátmány félét, meg nem ártana valami WC is.
De ez nem egy kultúr ország, szóval tényleg, mit vártok? o_O

Amúgy ha én a békemenetes vagy a most szerdai tüntetők helyében lennék, vinnék nektek kaját.
Csak, hogy jelezve legyen az erkölcsi fölény :rolleyes:
(Lófaszt fogtok ott is kapni XD)

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 125
87 842
113
Nem megbántva mert kedvellek, de én is a saját siralmas fizumból veszem meg a kajámat, mint bárki más.
És ha tudom, hogy egész nap elleszek, és nincs időm megállni akkor bizony előtte felkészülök és viszek magammal.

Gondolom nálatok az a gond, hogy ha visztek is cuccot nincs hova eltenni, cserébe X óráig nem mehettek sehova. Ebben az esetben tényleg kaphatnátok valami ellátmány félét, meg nem ártana valami WC is.

Amúgy ha én a békemenetes vagy a most szerdai tüntetők helyében lennék, vinnék nektek kaját.
Amúgy ez a vinnék kaját dolog érdekes. Valamelyik dunai árvíz az egyik zsidó ünnepre esett, emiatt a zsidók nem dolgoztak (se a gátakon sem sehol), ellenben hoztak egy halom kaját a Budapesten árvízi védekezésben érsztvevő katonáknak azzal indokkal, hogy nekünk dolgozni nem szabad, de itt lakunk mi is és ha zsákot nem is pakolhatunk azért segítenünk kell.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 904
16 607
113
Mi is keszulunk mindig elore meg beszeljuk a heti szolgalatot ki lesz irodan ki lesz terepen es ugy keszul kajaval.
De van az amikor nem tudsz keszulni erre van a szep kartya jokat szoktunk kajalni csapatostul (olyankor mindig remegnek a kifozdek ahogy belepunk :) )
Igen ez a baj legfokeppen de nem is telen mert van olyan etelhordot ami szivar gyujtoba lehet dugni es melegit, hanem a nyar.
Itt azzal a van baj higy elvileg a munkaltato (bm,pm,hm) azert cserebe hogy te barhova barmikor vezenyelheti vagy es nem tudtal felkeszulni mert pl unnep nap rendeltek ve es semmi nincs nyitva otthonrol meg nem tudsz ugy vinni biztositja a hideg elelmet legalabb napi 1et itt csak ezzel van a baj hogy ok elvarjak ha menni kell 1 oran belul erj be ha nem akkor fegyelmi de ha minket vagy a kollegakat kibasznak 12+ orara etlen szomjan es annyi a valasz hupszi kussoljatok az azert minden csak nem elfogultsag meg sirankozas.
Az nagyon nagy lenne es a kollegak elott megenni a jo kis hamburgert, lenne vizhangja
A teveben.
En nem megyek tuntetesre en pm-nel vagyok ha minket visznek akkor a rendorseg mar nincs

• Tetszik
Reactions: krisss and fip7

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 910
18 281
113
Csak szimplán leszaromság, hogy a paraszt szolgáljon és fogja be a száját.

Többször is felhoztam a saját példámat a '13-as dunai árvízről. Győr mellett 25-27 órás műszakokat nyomtunkna gáton, a napi kvótánk fél kiló kenyér, egy adag vákumcsomagolt felvágott, egy hagyma/vagy paprika/vagy paradicsom, és jó esetben egy darab mackósajt volt.
Ha a helyi civilek nem osztanak nekünk kockacukrot, akkor ott esünk össze mindannyian.
Pedig volt mit csinálni.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Komoly.
Nekem a 2006 Tiszai árvizről van emlékem, ott katonákkal helyiekkel, meg a Főiskoláról kivezényelt tanulókkal láncban pakoltuk a zsákokat, de akkor nagyon jó ellátásunk volt. Tea állandóan, meleg étel, frankón csülkös Babgulyás, friss kenyérrel, és aki akart többször is sorba állhatott, bőven volt kaja.
Sose felejtem el, mert már viszonylag jó idő volt, sütött a nap, és egész nap a víz mellett állva jól leégett a bőr a pofamról, tarkómról..

• Tetszik
Reactions: J.G. and fip7

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
4 904
16 607
113
Komoly.
Nekem a 2006 Tiszai árvizről van emlékem, ott katonákkal helyiekkel, meg a Főiskoláról kivezényelt tanulókkal láncban pakoltuk a zsákokat, de akkor nagyon jó ellátásunk volt. Tea állandóan, meleg étel, frankón csülkös Babgulyás, friss kenyérrel, és aki akart többször is sorba állhatott, bőven volt kaja.
Sose felejtem el, mert már viszonylag jó idő volt, sütött a nap, és egész nap a víz mellett állva jól leégett a bőr a pofamról, tarkómról..
Akkor meg mas vilag volt