Celebra
"Hm.Már Adam Smith is észrevette,hogy a világvégi skót tanyasi parasztnak sokkal többmindenhez kell tudnia értenie,mint egy városi munkásnak.Ez a térkép inkább az iskolázottsági szintet mutatja"
Szerintem a térkép a nemzetközi IQ tesztek eredményeit mutatja. Láttam már hasonlót.
molnibalage
"
Höhö, az ábra darabokra szedhető. A géneknek is van hatása az intelligenciára, de valahogy nem tűnik fel, hogy az oktatás hiányával arányosan pirosak a területek?"
Ez is egy részigazság. Magyarországon ingyenes középszintig az oktatás, mégis van súlyos etnikai alapú különbség. Hazánkban egy átlag roma IQ-ja 15-20 ponttal alacsonyabb, mint egy más nemzetiségbe tartozóé. És ezt nem a K. Infón olvastam, hanem egy szélső libsi tanulmányban még 4-5 éve. Ebben leírtak egy csomó mért adatot, amiben ezek szerepeltek, majd megállapították, hogy ennek az az oka, hogy a nemzetközi IQ tesztek mind rosszak
Zárójelben megjegyzem, hogy a képen átlag IQ van, vagyis ha a magyar átlag 100, az nem azt jelenti, hogy mindenkié 100. Pl. az enyém a mérés szerint több, mint 120, miközben van akié alacsonyabb. És ez a cigányok esetén is így van, csak ott az egész eloszlás átlaga van 80-85 között, így értelem szerűen vannak 100-as IQ feletti cigányok is, csak kevesebben. És ugyan ez igaz afrikára is.
Aki nem hiszi, hogy ezek tények azok nézzék meg a felsőoktatásban résztvevők etnikai számarányát. Vagy azt, hogy az USA-ban milyen pontszám súlyozás van a felsőoktatásban. (Vagy akár hazánkban, ahol 20 pont jár azért mert cigány vagy, mégis nagyítóval kell cigányokat keresni az egyetemeken)
Afrikában azért van 60-s IQ átlagban, mert eleve hülyébbek is, meg oktatás sincs,
szóval a kettő együtt kiadja ezt a botrányos számot. És pont ezért van az, hogy az egykori gyarmatok virágoztak, miközben az önálló afrikai államok haldoklanak. Ezek is makacs tények.