Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

M

molnibalage

Guest
Azért elég érdekes ez a vírusmizéria.
Eddig kb. 3 nagyobb boltban voltam a héten. A kasszáknál levő futószalag nem volt takarhítva. Tiszta dzsuva. A kosarakat? Ugyan már...
Bár az engem mindig is fejvakarásra késztetett, hogy eleve dzsuvásak és a legtöbb ember, amit onnan kivesz, küldi is be a hűtőbe a cuccot. Edzett a lakosság no... :)

Az emberek magatartása is érdekes. Hol tartják a 1,5-2 métert, hol nem. A mögöttem levő ember látván, hogy én olyan 2-3 métert tartottam ő is hátrált. Kiérek a boltból azt látom, hogy a sok gyök2 egymás szájában áll már. Mikor összesen vannak 4-en a sorban.

Ez ma a lakosság szellemi színvonala. Így nehéz lesz...

Valahogy egyébként elképedek, hogy a fejlett világnak mennyire agyára ment a jólét. Belgák átruccanak hollandokhoz, mert ott még nem volt szigorítás. Sydney-ben és Floridában strandolnak. Nehogy mán valaki korlátozza őket itt a nagy high life ban...

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 471
58 898
113

Itt,a szomszéd szigeten nyugalom van,ma voltunk vásárolni,egyesével engednek be a nagyobb boltokba,a kormány megszabta a légköbméter/fő határt,de nincs se üres polc,se sorbanállás,max 5 percet kellett várnunk,minden kosár parkolóban félméteres piros betűs felirat,hogy itt lehet kezet fertőtleníteni,nyomós fertőtlenítő tartályok ott is,meg bent az üzletekben is,ahol az oldalborda dolgozik étteremben bezárt az étterem,csak a take away rész van nyitva,1 csaj ott áll az ajtóban,aki kéri befújja a kezét fertőtlenítővel,el van kerítve a pult,csak egy kis résen adják ki a halózást,előtte 1 asztal,hogy nyújtózkodni keljen,meglegyen a távolság.
Ma vettem a patikába fertőtlenítő pumpás szprét,kendőket,maszkokat,szemcsiket a sofőröknek,kesztyű is volt korlátozás nélkül,a főni mondta,hogy törölgessük mi is a kezelő szerveket a gépeken,fújjuk a saját kocsinkat is ne hozzunk be semmit onnan se.
Nincs bevásárlási roham,se áruhiány,múlt héten vettünk 2 tolókocsi nagyon tartós élelmiszert,konzerveket,befőtteket,tésztát,szószokat,cukrot,lisztet,mézet,teleraktuk a fagyót döglött állatok tetemeivel :rolleyes::D,kereskedelmi mennyiségű piros paprikával,fokhagymával,meg végső megoldásra van itthon vagy 6 liter igazi guggolós gyümölcspárlat :D:).
Ja,vettem 1 tartalék 24 gurigás eü papírt,meg van itthon pár 1000 oldalas szótár is,szóval semmi pánik.
;):D

M

molnibalage

Guest
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

T

Törölt tag

Guest
https://www.hellovidek.hu/gazdasag/...nak-emiatt-szallnak-el-az-arak-magyarorszagon

Az a volumen, amit megvettek mondjuk lisztből, teljesen abszurd. Lesz kenyér holnap is, holnapután és azután is, a temérdek felvásárolt liszt pedig valószínűleg a kukában fog landolni.

https://www.hellovidek.hu/otthon/20...ette-meg-az-osszes-lisztet-a-baranyai-faluban

Legalább egy raklappal vásárolt, majd bepakolta egy terepjáróba és elhajtott vele.

M

molnibalage

Guest

M

molnibalage

Guest
Szuper, akkor már csak áruházak bevásárló kosarait és kocsijait kellene...

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 495
52 601
113
Valahogy egyébként elképedek, hogy a fejlett világnak mennyire agyára ment a jólét. Belgák átruccanak hollandokhoz, mert ott még nem volt szigorítás. Sydney-ben és Floridában strandolnak. Nehogy mán valaki korlátozza őket itt a nagy high life ban...

Nem tudom miért, de ahogy figyeltelek az elmúlt egy két évben hogy már a HT-ban is egyre több dologban nyilvánulsz meg szerintem jóval objektívabban mint mondjuk 5-8 éve, totál furcsa érzésem kezd kialakulni veled kapcsolatban:

Megkedveltelek :p !

Csak semmi buzulás !

• Tetszik
Reactions: FilcTroll
M

molnibalage

Guest
Nem tudom miért, de ahogy figyeltelek az elmúlt egy két évben hogy már a HT-ban is egyre több dologban nyilvánulsz meg szerintem jóval objektívabban mint mondjuk 5-8 éve, totál furcsa érzésem kezd kialakulni veled kapcsolatban:

Megkedveltelek :p !

Csak semmi buzulás !
Mivel a HTÖ írása során sok minden mással kapcsolatba kerültem és több téren fejlődtem is, ezért egyes dolgokról többet tudok. Nagyon erős ráhatása volt a Wargame szériának is, hogy akkor melyik harckocsi generáció mikor és kb. mit tudott. Sokszor csak feltettem egy kérdést és a hozzértők meg írtak oldalakat ide. Csak olvasnom kellett. A csapatlégvédelem és a szervezeti felépítéséről 5 éve halvány fogalmam sem volt. Most már van. És ez n+1 dologra igaz. Az 5-10 évvel ezelőtti tudásom és annak megértési szinte felett annyival vagyok, hogy össze sem tudnám mérni.

A fejődés azon területeken, ahol semmi tudásom nem volt igen látványos számomra is. Hpasp olvasta részben az angol fordítását is a HTÖ-nek és mondta, hogy látszik, hogy emésztődött és kiegészült sok mindennek az, amit 2 éve tudtam és ma.

A nyugati túlfogyasztásról és hozzáállásról mindig is megvolt a magam véleménye. Csak most még látványosabb lett az, hogy helyzet van. Szélsőségesen énközpontú. Nagy szavak vannak a felelősségről, meg a fenntarthatóságról, de ha kicsit is életmódot kell váltani, na, azt már nem. Legalábbis egy részük ilyen.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 495
52 601
113
Mivel a HTÖ írása során sok minden mással kapcsolatba kerültem és több téren fejlődtem is, ezért egyes dolgokról többet tudok. Nagyon erős ráhatása volt a Wargame szériának is, hogy akkor melyik harckocsi generáció mikor és kb. mit tudott. Sokszor csak feltettem egy kérdést és a hozzértők meg írtak oldalakat ide. Csak olvasnom kellett. A csapatlégvédelem és a szervezeti felépítéséről 5 éve halvány fogalmam sem volt. Most már van. És ez n+1 dologra igaz. Az 5-10 évvel ezelőtti tudásom és annak megértési szinte felett annyival vagyok, hogy össze sem tudnám mérni.

A fejődés azon területeken, ahol semmi tudásom nem volt igen látványos számomra is. Hpasp olvasta részben az angol fordítását is a HTÖ-nek és mondta, hogy látszik, hogy emésztődött és kiegészült sok mindennek az, amit 2 éve tudtam és ma.

A nyugati túlfogyasztásról és hozzáállásról mindig is megvolt a magam véleménye. Csak most még látványosabb lett az, hogy helyzet van. Szélsőségesen énközpontú. Nagy szavak vannak a felelősségről, meg a fenntarthatóságról, de ha kicsit is életmódot kell váltani, na, azt már nem. Legalábbis egy részük ilyen.
Így igaz! Balázs, beértél! Ezt nem bántásból mondom.

• Tetszik
Reactions: molnibalage

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 349
34 058
113
Volt már?