Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 888
37 261
113
Fuck yeah, Balkán.
Mert a horvát tengerpart is for pussies. Voltak vicces élményeim. Boszniai Szerb Köztársaság, híres(ebb), régi kolostor, persze mikor kell menni? Amikor templombúcsú van. Rendőr kijön a templomból, keresztet vet kétszer, mert ortodoxéknál így szokás, és felveszi a szolgálati fegyverét a pultról, amit nem őrzött senki.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 452
42 453
113
Ezt nem egeszen ertem:D
Erdelyi magyar a menyasszonyom :)
Bocs...nem akartam megbántani senkit..de mindamellett, hogy úgy emlékszem partiumi...lehetnek szász/német ősei...
Nekem az unokatesóm úgy szász vagy német, hogy amúgy magyar, otthon az anyukájával a nagynénémmel, magyarul/románul beszélt, az apjával németül/magyarul, a nagyapjával németül.... csak a suliban románul tanult a nagyapja perfekt német volt, ő is: magyar-német-román nyelvű...most valahol Németországban él, ha...de akkor döntsd el...itt minálunk a svábok magyarabbak a magyarnál, ha beisznak, akkor németebbek a németnél...:D

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 675
19 123
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Azért mondjuk azt nem értem, a Weird Boyz (Psykers) miért maradtak ki hangsúlyosabb szerep nélkül, na az azért bekavarna... Armageddonon meg ott voltak

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
9 079
20 652
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Azért mondjuk azt nem értem, a Weird Boyz (Psykers) miért maradtak ki hangsúlyosabb szerep nélkül, na az azért bekavarna... Armageddonon meg ott voltak
Valószínüleg, mert azok anyáznak kettőt, és eltűnt a fél amerikai haderő. :D

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 380
4 969
113
Hanyatlik vs Uniós hitel.
Az Unió befolyása, világgazdasági aránya jelentősen esett Ázsia kárára, míg az USA maradt ahol volt. Sajnos ez hanyatlás.

2020-ig sosem volt közös Uniós hitel.
Miért?
Mert ha kellett vmilyen közös Uniós programra pénz, a tagállamok összedobták, aztán abból fizették. Mint az Uniós költségvetés.

Ma nincs pénzük a tagállamoknak összedobni. A magyar eladósodottság az Unió átlaga, itt bőven tőlünk Nyugatra 100%-os GDP arányon felüli államadósságok vannak. Erre mi a megoldás? Azt ne növeljük, legyen közös adósság. Egyrészt ezzel a gödröt ássuk, max. közös gödör. Másrészt néhányan, mi pl. nyernek vele, mert a németekkel közös adósság alacsonyabb kamattal ketyeg. De a németek is, hisz a végén a nagy része, ahogy az Uniós pénzeknek is, a német iparba, hadiparba csorog.

Sztem ez a közös hitel elég erős csapda. De ha már az ellenkezésünk ellenére megásták, maxoljuk ki. Brüsszel minden válságot arra használ, hogy később arra hivatkozva központosítson. Így lesz a hitellel is.

Oktatás, eü, közlekedés.
Nem akarok fölöslegesen elkanyarodni, de a németek ugyanazokért fikázzák a sajátjuk, mint mi a miénket. Persze jobb a kinti, de más a mérce. Ahogy a magyar is jobb mint 20 éve, csak arra már senki se emlékszik.

A többivel nem akarom elvinni a topikot max ezt olvasd el.

A vendéglátóipar számára például mintegy 280 millió eurót különítettek el, de a részben kommenteket is feldolgozó médiajelentések szerint
ennek a pénznek egy jelentős része mehetett jachtokra, szaunákra, szoláriumokra és bútorokra.

Ezt az Európai Ügyészség egyelőre nem vizsgálja, Tusk maga takaríthat, ha már kiborult. Olyan udvarias vele az Unió, mint velünk.;)

A svédek, írek, dánok sem csatlakoztak ehhez az ügyészséghez. Megint a központosítás a cél.

A végén inkább áthoztam ide.
Nem tudom elolvasni, fizetős az archívum, azt írta ki. De a lényegen nem változtat szerintem (mert lopni mindenhol loptak eddig is, és fognak is); a belépéssel megteremtették az ellenőrzés lehetőségét, amit mi élből elutasítottunk, mert a mi jogrendszerünk és projekt-felügyeletünk tökéletes (v. ö.: lówellness, lombkorona-sétány, pártízcentis kilátó, stb.)
Az adósságcsapda-elméleted még igaz is lehet, nem vagyok közgazdász. A lényegét én abban látom, hogy legalább a belső piacot (Eu) némileg élénkíteni szándékozik, ha már hitelből kell védelmi beruházásokat eszközölni.
Én elég idős vagyok ahhoz, hogy emlékezzek a 20 évvel ezelőtti oktatásra, egészségügyre és közlekedésre. A lehetőségekhez képest keveslem a változás mértékét. Csak egy közlekedési példa: 20 év alatt sem sikerült a magyar útépítő cégeknek elérni azt a színvonalat, hogy egy busz-öböl ne hullámosodjon fel egy éven belül a terheléstől, esetleg egy csatornafedő szinbe hozása az útfelülettel ne okozzon megoldhatatlan problémát, netán egy híd diletációs szerkezetét ne érezzem ütésként a futóművön áthaladáskor. Ritka külföldi autós utazásaim során ez utóbbit pl. nem vettem észre.
De néha elég lenne a beismerés és önvizsgálat, hogy igen, nem megfelelő stratégiát választottunk valamely globális probléma kezelésére (COVID, energiaár-robbanás, bármi). Ez a "mi vagyunk a bölcsek kövének egyedüli birtokosai; ha valami rosszul sül el, arról csak mások - tudjukik (Eu, Soros, LMBTQ, Ukrajna, a rézf@szú bagoly) - tehetnek" kommunikáció engem nagyon riaszt. A felelősség másra tolása a döntések következményei miatt nem úriemberhez méltó viselkedés.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 380
4 969
113
Azért oldották fel a pénzüket másnap, mert egy EU-s bürokrata került a székbe aki minden további nélkül kiszolgálja az igényeiket.

Az EU-s ügyészségről meg annyit, hogy merő véletlenségből pont az a román p*csa vezeti, akinek apja Caucescu alatt államügyész volt, és Romániában attól lett híres/hírhedt, hogy azt a korrupcióellenes szervezetet (DNA) vezette a liberális Klaus Johannis alatt és a szekuval együttműködve, amelyik valahogy mindig csak a politikai nemkívánatosoknál tárt fel korrupciós ügyeket és állította őket félre az útból, a másik oldalon meg valahogy sohasem... végül a román alkotmánybíróságnak kellett kirúgnia mert Johaniss nem volt hajlandó meneszteni. Ilyen előzmények után lett hihetetlenül alkalmas az EU ügyészség vezetésére.

Egyébként 20 vádpont alapján (elég gagyi a fordítás, de azért lejön hogy a mostani Európai Ügyészséghez való csatlakozás inkább Szent Inkvizícó, mintsem "jogállamiság a javából", és hogy milyen is lehet az a szervezet, amire őt találták a legalkalmasabbnak).
Igazad van, szerintem mi jobban csináljuk ezt a "szent Inkvizíciót", hiszen a Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet vezetője egy volt III/III-as ügynök lehet (személyesen érintett, nem az apja volt az), és volt egy olyan Polt Péterünk, aki semmilyen, a kormánypárthoz csak kicsit is köthető mutyiban nem talált soha semmi törvénybe ütközőt...

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 820
19 478
113
Igazad van, szerintem mi jobban csináljuk ezt a "szent Inkvizíciót", hiszen a Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet vezetője egy volt III/III-as ügynök lehet (személyesen érintett, nem az apja volt az), és volt egy olyan Polt Péterünk, aki semmilyen, a kormánypárthoz csak kicsit is köthető mutyiban nem talált soha semmi törvénybe ütközőt...

Lánczi Tamás 1989-ben 11 éves volt, így az állításod nehezen hihető. Ha Horváth Józsefre gondolsz, ő 1986-tól 1989-ig a BM III/III-4-b. alosztályon dolgozott alhadnagyként. Feladata a szektásnak minősített, egykori és aktív párttagok, trockisták, álbaloldaliak elhárítása volt. Magyarán komcsikra vadászott, ami miatt süvegelést érdemelne inkább és ha belegondolunk tulajdonképpen most is ezt csinálja.

Később ki is rúgta az a D-209-es III/II-es ügynök, akire anno minden bizonnyal leszavaztál. :D

De sokat mondó, hogy szerinted egy román szekusnak kellene kiszervezni az itthoni kormányzati hatásköröket.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 380
4 969
113
Lánczi Tamás 1989-ben 11 éves volt, így az állításod nehezen hihető. Ha Horváth Józsefre gondolsz, ő 1986-tól 1989-ig a BM III/III-4-b. alosztályon dolgozott alhadnagyként. Feladata a szektásnak minősített, egykori és aktív párttagok, trockisták, álbaloldaliak elhárítása volt. Magyarán komcsikra vadászott, ami miatt süvegelést érdemelne inkább és ha belegondolunk tulajdonképpen most is ezt csinálja.

Később ki is rúgta az a D-209-es III/II-es ügynök, akire anno minden bizonnyal leszavaztál. :D

De sokat mondó, hogy szerinted egy román szekusnak kellene kiszervezni az itthoni kormányzati hatásköröket.
1986-tól 89-ig maximum komcsiként vadászott komcsikra (ami teljesen természetes abban az ideológiai rendszerben), hiszen igazi baloldaliként üldözte az ál-baloldaliakat, trockistákat (sic!).
Valahol már leírtam itt, hogy én a választásokon csak dolgoztam...,
DE ha BÁRMELYIK jobboldali kormány csak egy olyan jogszabályt hozott volna, hogy III/ I-II-III-as érintettségű személy nem tölthet be kormányzati, képviselői, közszereplői funkciót, akkor se a "pufajkás", se a D-209-es nem kerülhetett volna a hatalom csúcsára. De erre - valószínűleg erős érintettség okán - soha nem került sor. Nincs mit szemrehányni ez ügyben, csak tükörbe nézés és önvizsgálat után.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
15 025
38 121
113
DE ha BÁRMELYIK jobboldali kormány csak egy olyan jogszabályt hozott volna, hogy III/ I-II-III-as érintettségű személy nem tölthet be kormányzati, képviselői, közszereplői funkciót, akkor se a "pufajkás", se a D-209-es nem kerülhetett volna a hatalom csúcsára. De erre - valószínűleg erős érintettség okán - soha nem került sor. Nincs mit szemrehányni ez ügyben, csak tükörbe nézés és önvizsgálat után.

A cseheknél volt igazából csak ilyen, a lusztrációs törvényük a legszigorúbb volt az ex komcsi országokban. Egyébként ez sem volt olyan széles körű, mint beállítod, választott képviselő simán lehetett az érintett (nem zárta ki őket a választójogból, sem a passzívból sem az aktívból vagyis a választhatóságból), csak közjogi méltóság, kormánytag, közigazgatási vezető stb. nem.

(Ma viszont már az is lejárt, és a jelen köztársasági elnökük egy volt "komcsi" katonatiszt, mégpedig katonai hírszerző volt. Bár elvileg őt nem érintette volna, ha hatályos is lenne még, mert az StB, vagyis az államibiztonság volt megnevezve a törvényben, a katonai titkosszolgálat nem.)

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
15 025
38 121
113
Csak egy közlekedési példa: 20 év alatt sem sikerült a magyar útépítő cégeknek elérni azt a színvonalat, hogy egy busz-öböl ne hullámosodjon fel egy éven belül a terheléstől, esetleg egy csatornafedő szinbe hozása az útfelülettel ne okozzon megoldhatatlan problémát, netán egy híd diletációs szerkezetét ne érezzem ütésként a futóművön áthaladáskor.

Nem tudom, én az újabb építésűeknél nem látom ezeket a problémákat. Buszöbölt betonozni kell ahhoz, hogy ne hullámosodjon fel, jó ideje már Bp-en ilyeneket építenek a forgalmasabb helyeken.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 380
4 969
113
Az uniós pályázati pénzek felhasználásának ellenőrzését az OLAF már próbálta nálunk vizsgálni, ahol megállapították a szabálysértést, ott sem talált semmit a magyar hatóság.
Nem egy "román szekusnak", de valamilyen közösségi szervezetnek csak kell jogosítványt adni a felülvizsgálatra, illetve a szankcionálásra, különben mindenkivel elszalad a ló még jobban, mint most. Tudom, hogy nem magyar sajátság az uniós pályázat "okos" felhasználása, csak itt élek, és itt látom, honnan hiányzik az "alkotmányos költség".

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 380
4 969
113
A cseheknél volt igazából csak ilyen, a lusztrációs törvényük a legszigorúbb volt az ex komcsi országokban. Egyébként ez sem volt olyan széles körű, mint beállítod, választott képviselő simán lehetett az érintett (nem zárta ki őket a választójogból, sem a passzívból sem az aktívból vagyis a választhatóságból), csak közjogi méltóság, kormánytag, közigazgatási vezető stb. nem.

(Ma viszont már az is lejárt, és a jelen köztársasági elnökük egy volt "komcsi" katonatiszt, mégpedig katonai hírszerző volt. Bár elvileg őt nem érintette volna, ha hatályos is lenne még, mert az StB, vagyis az államibiztonság volt megnevezve a törvényben, a katonai titkosszolgálat nem.)
Legalább volt valami intézkedés a jogos társadalmi igény - a számonkérés, a múlt tisztázása - kielégítésére.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 380
4 969
113
Nem tudom, én az újabb építésűeknél nem látom ezeket a problémákat. Buszöbölt betonozni kell ahhoz, hogy ne hullámosodjon fel, jó ideje már Bp-en ilyeneket építenek a forgalmasabb helyeken.
Hát, itt Borsodban még kevésbé jártak sikerrel, és sok helyen a térkő-szerű burkolatot (nem tudom, hivatalosan minek nevezik) erőltetik.

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: enzo and Kim Philby