András hercegről a hír az közérdekű voltBagoly mondja...![]()

András hercegről a hír az közérdekű voltBagoly mondja...![]()

Melyik nap? Azt tudod?Egy kis segítséget szeretnék kérni, sehogy sem találok egy posztot amit biztosan itt láttam az elmúlt hetekben.
Geran drónok napi csapásait csapásait összesítő térképes ábra volt, és a drónok fő csapásait pont oda jelölte ahova az alábbi régi térkép a gáztárolókat (kivéve a Krím). Nagyon köszönöm, ha valaki emlékszik és megosztja.
![]()
Na ez az, hogy nem.Melyik nap? Azt tudod?
akkor nem ez gondolomNa ez az, hogy nem.

Nem, orosz (ihletésű?) forrásból hozta valaki.akkor nem ez gondolom
Hogy lehet ilyen honlapcímet kitalálni![]()
jaaa, olyat nem is keresek, mert egy hétig nem tudom kimosni az előzményekbőlNem, orosz (ihletésű?) forrásból hozta valaki.

Ez?Na ez az, hogy nem.
Nem, egyetlen térkép volt. Mindegy, majd meglelem amikor a legkevésbé számítok ráEz?
![]()
LOSTARMOUR | Carthago delenda est!
Анимированная схема ударов по территории Украины 21 ноября – 22 ноября 2025 года.t.me

Megboldogult nagymamám mondta így, hogy megtalál valamit.meglelem
Nincsenek, de ez amúgy tájszó? :O Szeretek régies kifejezéseket is elővenni ha az a találóbb.Megboldogult nagymamám mondta így, hogy megtalál valamit.
Debrecen környéki felmenőid vannak?
ELvileg nem tàjszóNincsenek, de ez amúgy tájszó? :O Szeretek régies kifejezéseket is elővenni ha az a találóbb.
Én is ezt szoktam mondani a furikra, hogy nincs tájszólásom csak nem is magyar aki nem így ismeriELvileg nem tàjszó

Nem a szó maga táj-jellegű, hanem a használata. Általában a lel igét alanyiban ragozza a többség. Ha tárgyas, az talál.Nincsenek, de ez amúgy tájszó? :O Szeretek régies kifejezéseket is elővenni ha az a találóbb.
Szerintem kicsit eltér a jelentés. A rálel a véletlenszerűségre utal, a megtalál céltudatos kutatást, törekvést is feltételezhet, de a meglel a kettő között, valamitől bizonytalan körülmények közötti, de mégis remélt/szándékos felfedezést takar.Nem a szó maga táj-jellegű, hanem a használata. Általában a lel igét alanyiban ragozza a többség. Ha tárgyas, az talál.
Fellelek valamit, rálelek valamire.
Az elrejtett könyvet megtalálom.
És örökironnal írod a levelet?Én is ezt szoktam mondani a furikra, hogy nincs tájszólásom csak nem is magyar aki nem így ismeri![]()
Hasonlót igen
lelencNem a szó maga táj-jellegű, hanem a használata. Általában a lel igét alanyiban ragozza a többség. Ha tárgyas, az talál.
Fellelek valamit, rálelek valamire.
Az elrejtett könyvet megtalálom.

Mikor irni tanultam (1952...)azt még bíró-nak hivták, a feltalálójáról. Szaggatottan irt. Később lett golyóstoll. Nem is hasznáhattuk iskolában.És örökironnal írod a levelet?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..