1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://mno.hu/kulfold/moszkva-szer...eku-az-uj-washingtoni-torvenytervezet-2397543
  "Az orosz kikötők amerikai ellenőrzés alá vonásáról rendelkező washingtoni törvénytervezet olyan, erő alkalmazását magában foglaló forgatókönyvet tartalmaz, amely hadüzenettel egyenértékű – jelentette ki Konsztantyin Koszacsov, az orosz parlament külügyi bizottságának elnöke pénteken a RIA Novosztyi hírügynökségnek.
  „Remélem, hogy ezt a törvénytervezetet sohasem fogják végrehajtani, mert annak végrehajtása erő alkalmazását előíró forgatókönyvet tartalmaz, amelynek értelmében amerikai hadihajók kikényszeríthetnék minden hajó ellenőrzését. Az ilyen erőre épülő forgatókönyv nem fér a fejembe, mert hadüzenetet jelent” – mondta a politikus...
  ...Az amerikai képviselőház csütörtökön megszavazta egy Észak-Korea elleni szankciókról rendelkező tavalyi törvény módosítását. Az orosz média és politika szerint a módosítás hatályba lépése esetén a Fehér Ház felhatalmazást nyer arra, hogy a Phenjannal szembeni kereskedelmi korlátozások végrehajtása érdekében különleges ellenőrzése alá vonja Vlagyivosztok, Nahodka és Vanyino távol-keleti orosz kikötőket. A tervezet rendelkezései a RIA Novosztyi ismertetése szerint kiterjednek kínai, iráni és szíriai kikötőkre, köztük az orosz használatban lévő Latakiára és Tartúszra is.
  A törvénymódosítást még az amerikai szenátusnak is jóvá kell hagynia, és Donald Trump elnök aláírása után léphet hatályba."  Mindent megtesznek azért, hogy minimum eszkalálják a helyzetet. -Gyanítom a képviselők egy része nem is igazán tudta, mellesleg mit szavaz meg...
   
 2. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ez tényleg igazán "örvendetes". Másrészt meg, hány éve is írtam arról, hogy Kína ellen tengeri blokádot tervez az USA? Hányan hurrogtak le, hogy azt nem lehet?
  (Most még ki kell egészíteni azzal is, hogy nemcsak Kína ellen, hanem Oroszo., Irán és Szíria ellen is.)
   
 3. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Mit nem adnék érte,ha még láthatnám ahogy 1 szarmat elsül a fehérház felett,és a szenátorokra ráolvad a ruha,majd felforrnak,és elpárolognak.
  Ezek nem normálisak,ki kellene dobni őket donbasszba,hogy tudják mi az erő alkalmazása.
  Beteg @llat az összes,amelyik megszavazta.
   
  tindalos, svajcibeka and fip7 like this.
 4. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Putin Flexes Russia’s Muscles and Sends Jets to US
  There were four separate Russian advances toward the U.S. in two days

  "Vladimir Putin is probably the most arrogant leader in the world—quite an accomplishment given that most world leaders fall into the extremely arrogant category."


  Ahhaha. Tehát: "Vlagyimir Putyin valószínűleg a világ legarrogánsabb vezetője - ami nagy szó, annak tükrében, hogy a világ legtöbb vezetője az extrém arrogáns kategóriába esik."

  Hahahaha. Szóval MINDENKI szembe jön az autópályán?? :mad::hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:

  http://observer.com/2017/05/russia-alaska-us-fighter-planes/
   
 5. Roni

  Roni Well-Known Member


  legalább letudja amerika az egészet egyszerre.

  nem kell neki orosz segítség kína legyőzéáséhez.
   
 6. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Hát ez így első olvasatban, hadüzenet. :(
   
 7. akagi

  akagi Well-Known Member

  Egy kérdés? Mivel akarják lezárni? Trupi kétkezi átkarolásával, vagy rászámolunk?
   
  dragonette likes this.
 8. joker

  joker Well-Known Member

  Jó messzire elgurult az a gyógyszer, ha már más országok területére vonatkozó törvényeket hoznak. Csak az a baj, hogyha egy ilyen lépést megengednek, akkor túl nagyot veszítenek és még pofátlanabb lépésekre sarkallják majd az amerikaiakat. Így nem engedhetnek meg egy ilyen lépést akár olyan áron sem, hogy elsüllyesztenek pár amerikai hajót ha azok bepróbálkoznak valamivel.
   
 9. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Utánaolvasva, ez a kikötősdi a következőképpen nézne ki az USA szerint:

  Az USA szankciókat kíván alkalmazni É-Koreával szemben, amelyhez kéri az ENSZ támogatását. Azt is kéri az ENSZ-től, hogy a szankciók betartását ő, az USA ellenőrizhesse. Tulajdonképp az USA azt kívánja elérni, hogy azon kikötők, amelyek hajóforgalmat bonyolítanak le É-Koreával, szintén szankciók által legyenek sújtva. No de ehhez, hogy az USA megállapíthassa, mely hajók bonyolítanak le hajóforgalmat É-Koreával, elvileg az USA ellenőreit fel kellene engedniük az oroszoknak, kínaiaknak stb. a hajóikra (nemzetközi vizeken). Az orosz, kínai stb. hajók ezt vagy megengedik - vagy nem. Ha nem, akkor az USA élhet azzal a feltételezéssel, hogy azért nem engedték meg ezek a hajók az ellenőrzést, mert takargatnivalójuk van. Ekkor mehetnek a szankciók ezen hajók kikötői ellen és a propaganda Oroszo./Kína stb. ellen. Hogyan nézne ki az USA szankciója egy orosz/kínai stb. kikötő ellen? Úgy, hogy az USA nyomatékosan megkérné minden nemzetközi partnerét, hogy ne bonyolítson le semmiféle kereskedelmi tranzakciót ezekkel a kikötőkkel.
  Tehát (egyelőre) nem azt kell elképzelni, hogy az USA hajóhad odamegy az orosz, kínai stb. kikötőkhöz és hajóblokád alá vonja őket, hanem úgy, hogy nemzetközi vizeken ellenőrizné ezeket a hajókat, és akik nem működnek együtt, azok kikötői ellen hozná működésbe a szankciókat, amelyek megtiltanák a világ USA által vezetett része számára, hogy ezen kikötőkkel kereskedelmi forgalmat bonyolítsanak le.
   
  Lord Gazember and Python like this.
 10. joker

  joker Well-Known Member

  Ez is hadüzenet.
   
 11. panoz

  panoz Well-Known Member

  Azért ha tényleg komolyan vennék az amerikaiak a dolgot, lássuk be az orosz Távol-Kelet elég védtelen. Ha nem számoljuk a nukleáris fegyverekkel való védekezést.
   
 12. joker

  joker Well-Known Member

  Szoboszlai Barna kertje is védtelen volt, ha nem számoljuk, hogy áramot vezetett köré és az egyik tolvaj belehalt.
   
 13. Roni

  Roni Well-Known Member


  Nem arról szól az egész hogy Oroszország terjeszkedik és az usa csak védekezik? (fejvakarás)
   
  minszk2, tindalos, szuvorov and 5 others like this.
 14. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Gazdasági háború a világ legnagyobb nyersanyag és rakta technológia expotőre, valamint világ legnagyobb reálgazdasága ellen?!
  Japánt és Dél-Koreát, Eu- megkérik ne vegyenek orosz nyersanyagokat és Kína árukat?!
  Plusz ezen két ország ENSZ állandó tagja és vétójoggal rendelkeznek!
  Ha nincs ENSZ felhatalmazás akkor mi van?!
  Újabb önkényeskedés?!
  Irak ellen Oké de két nagy ellen?!
  Orosz kikötőket és hajók nem kell félteni meglesznek védve!
   
  laiki and closed society like this.
 15. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  rakat=rakéta
   
 16. Roni

  Roni Well-Known Member


  Nem azt írtad mindig hogy az usa-orosz lesz vs kína-Eu ellen? :D
   
 17. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Nem mondtam, hogy nem.
   
 18. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Még lehet! Ha van egy csöpp eszük.
   
 19. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Igazából véve mindig az erőegyensúlyt kell nézni. Tehát a kérdés nem úgy szól, hogy védtelen-e az orosz Távol-Kelet, hanem úgy, hogy mit szólna Kína, ha az USA benyomulna az orosz Távol-Keletre. Nyilván nem hagyná és akkor benyomulna ő is, hogy kiszorítsa az amerikaiakat. Ekkor kérdés, hogy mit szólna Japán, ha Kína benyomulna az orosz Távol-Keletre. Nyilván nem hagyná és akkor benyomulna ő is, hogy kiszorítsa Kínát. Ezzel jó eséllyel Oroszo. nélkül is megvernék egymást.
   
 20. Roni

  Roni Well-Known Member


  De miért? pont így tudják legyalulni a két nagy országot ráadásúl ez a két ország áll a "szabad " világ útjába máshol kolbászból van a kerítés csak ebben a két országba van szögesdrótból.
   

Ezen oldal megosztása