Nem azt írtad mindig hogy az usa-orosz lesz vs kína-Eu ellen?
Még lehet! Ha van egy csöpp eszük.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem azt írtad mindig hogy az usa-orosz lesz vs kína-Eu ellen?
Azért ha tényleg komolyan vennék az amerikaiak a dolgot, lássuk be az orosz Távol-Kelet elég védtelen. Ha nem számoljuk a nukleáris fegyverekkel való védekezést.
Még lehet! Ha van egy csöpp eszük.
De miért? pont így tudják legyalulni a két nagy országot ráadásúl ez a két ország áll a "szabad " világ útjába máshol kolbászból van a kerítés csak ebben a két országba van szögesdrótból.
Én úgy gondolom, hogy hosszútávon Kína nem jó partner Oroszországnak. Tehát, ha Oo. és Kína együtt megnyernék a háborút az USA-val szemben, utána Oo.-ot elintézné Kína. Ekkor a háború győztese végül az EU és Kína lenne. Ezért mondom, hogy valójában véve EU+Kína áll szemben az USA-val és Oroszo.-gal. Más kérdés, hogy ők ezt felismerik-e, illetve az USA-nak engedi-e az egója, hogy Oo.-gal szövetkezzen (nem kell nyíltan, elég titokban is).
Néha én is megengedhetem magamnak hogy fotelstratégát játsszak fejben.Nem arról szól az egész hogy Oroszország terjeszkedik és az usa csak védekezik? (fejvakarás)
Kína kb 3200 éves. A kínai kommunista állam 68 éves. A nyugati civilizációval való szembenállás nem fog örökké tartani.Én úgy tudom, hogy az írott történelemben egyetlen olyan birodalomról van tudomásunk amelyik a kezdetektől létezik és azóta kisebb megtorpanásoktól eltekintve- megszakítás nélkül növekszik.
Birodalom csak 70 éve lett, amikor a többiek szétlőtték egymást, ő meg bevonult a szétlőtt Európába, mint a nagy győztes. Ez a 70 év birodalmi korban elég rövid a többiekhez viszonyítva.Én úgy tudom, hogy az írott történelemben egyetlen olyan birodalomról van tudomásunk amelyik a kezdetektől létezik és azóta kisebb megtorpanásoktól eltekintve- megszakítás nélkül növekszik.
Az tényleg csak egy villanás lesz.http://www.hidfo.ru/2017/05/egy-vil...-amerikai-katona-allomasozik-kelet-europaban/
"Curtis Scaparrotti, az amerikai fegyveres erők európai parancsnokságának vezetője azt mondta, már elegendő amerikai katona állomásozik Kelet-Európában ahhoz, hogy a NATO villámháborút vívjon Oroszország ellen..."
Ha ezt el is hiszi, akkor nincs rendben a valóságérzékelése.
Egy haver cserediákoskodott Svájcban. Azt mondta, hogy mivel hosszabb ideig ott volt, kötelezték, hogy vegye fel a jódtabletta adagját, hanem megbűntetik. Egy egész zacskóval kapott ilyen bazinagy jódtablettákat. Nálunk jó rég gyógyszertárban csak ilyen két rizsszem méretű kis vacakokat lehetett kapni, most már azt sem ha nem írja fel orvos.(És most megint arra gondolok, hol lehet beszerezni jódtablettákat )
Nem kizárt hogy egyes USA köröknek az a célja hogy Oroszországot, Kínát és Iránt egy tömbbe kovácsolja,
Van benne valami
Már az is meglepett hogy Kína volt az első aki megkapta az Sz-400 rendszert és a szu-35 gépet.
Én már azt is elképzelhetőnek tartom hogy a 6 generációs gép Orosz-Kínai lesz Lásd: A nehéz szállító helikopter tervét Vagy pl a közös utas szállító
Igaz, ezt a mondatot nem Scaparotti mondta...
Amerikia tervek Oroszország és Kína elleni atomcsapásról.
https://biztpol.hungarianforum.net/t6p225-biztpol-a-nagy-sakktabla#8482
Ilyesmi max egy tudatlan elmebeteg fejéből pattanhat ki, már, ha komolyan számolnak a végrehajtássa isl. Persze az a valószínűbb, hogy ugyan forgatókönyv létezik erre is, mint az oroszok által leatomozott Washingtonra is, de reális opcióként csak a sputniknews és veterantodays-színvonalú újságírók tálalják.
Paul Craig Roberts a Reagan kormány pénzügyminiszterének a munkatársa volt, tehát nagyon jól ismeri a neokonok gondolkodádát-stratégiáját. Nem hiszem, hogy csak úgy hulyeségeket irkálna. Nézzuk a -sokak által annyira imádott-usankát. Rakétavédelmi rendszereket telepít Európába (Románia, Lengyelország) + Aegis hajók a tengereken. A Gyors Glábális Csapás programját fejleszti (hiperszónikus fegyverek) + ott a START III szerzodés, amely értelmében 2021-ig a nukleáris toltetek száma 1550-re csokken mindkét oldalon. Kozben gozerovel fejleszti és gyártja az elfogo rakétákat . 2022-23-ra a becslések szerint 1100-1200 elfogó rakétával fog rendelkezni.
Minek és ki ellen ez a hatalmas fegyverkezés a katonai folény megszerzése?
Mi lesz , ha elgurul a gyógyszer a nekonoknál és úgy gondolják (felkészultek lesznek), hogy kis veszteséggel megnyerhetnek egy atomháborút?
Paul Craig Roberts a Reagan kormány pénzügyminiszterének a munkatársa volt, tehát nagyon jól ismeri a neokonok gondolkodádát-stratégiáját. Nem hiszem, hogy csak úgy hulyeségeket irkálna.
Mi lesz , ha elgurul a gyógyszer a nekonoknál és úgy gondolják (felkészultek lesznek), hogy kis veszteséggel megnyerhetnek egy atomháborút?