Nincs egypólusú világ, petrodollár van, aminek a haszonélvezői az USA színfalai mögé bújtak, miközben az USA-t is nagytotál lerabolták.
<i>Putyin nem az USA-val áll szemben, hanem a jelenlegi pénzügyi világrend fő bankárjaival – a 21-ezés úgy megy az asztalnál, hogy az asztal alatt mindenki csőre töltött már valamit és azt ráfogta valakire. Senki sem lehet biztos abban, hogy ki kire és mivel céloz.</i>
USA-Kína csúcstalálkozó: a hanyag felszínen látunk két képviselőt mosolyogni, a valóság ennél sokkal prosztóbb. Miután az oroszokat és Putyint sem bírták hanyatt lökni, most kénytelenek adni valamit Kínának is (a jüan esése és a kínai tőzsdebalhé alávágott a Goldman befektetőinek rendesen, ergo ez is kicsit visszafelé sült el), hogy ne csapjanak össze a hullámok a Fehér Ház feje felett.
<i>Az értéktelen amerikai papírokból úgy lehet valós értéket csinálni, ha Amerika konkrét dolgot ad érte cserébe. Például pár száz Boeing repülőt és egy új gyorsvasút komplett beruházását az USA területén. Az amerikai papírok lassan csak annyit érnek, amennyit Amerika tud adni érte cserébe.</i>
Az egypólusú világ megszüntetése ezen papírok <i>értékvesztetését</i> jelenti, amin most Kína – nem önzetlenül persze – hajlandó volt segíteni némi időhaladékot adva.
Közben az oroszok zavartalanul besétálnak a Közel-Keletre és befészkelődnek a perzsákkal közösen abba a Bagdadba, ami eddig kőkemény USA fennhatóság volt.
Újabb lap lett terítve az asztalon, miközben a bank egyet ismét hátrált. Ahogy szorul a satu Oroszország körül, úgy szorul a satu Izrael környékén is + a globális pénzpiacokon is.
Még mielőtt bárki félreértené, amikor az oroszok megindulnak az IÁ ellen, akkor valójában az Izrael-USA-Szaúd-Arábia közös projektje ellen indulnak.
<i>A Nyugat hazugságait a Nyugat elvei szerinti lépésekkel a Nyugat ellen tudják fordítani – hiszen összefogva a térség államaival nekimennek azoknak, akiket a Nyugat segítségével hoztak létre, és akik ellen a Nyugat szándékosan csak látszatháborút visel.</i>
Sok szakértő a saját szakterületén ott téved a legnagyobbat, amikor egészen az apró részletekig értékel és elemez, mert közben elfelejti, hogy a komplex egészet is látnia kellene közben. A mai civilizációnk nagy tragédiája az, hogy polihisztorok helyett zömében túlspecializált szakemberek vannak. Persze, tudom, az ördög a részletekben rejlik. Ellenben pont a részletekben lehet csak igazán elveszni.
Éveken át olvastam, hogy az oroszokat még a lengyelek is fél kézzel...
Ehhez képest nézegetem az orosz hadgyakorlatokról felrakott videókat és kérdem én: Ez lenne a nem létező orosz hadsereg? Amiket ezeken a videókon látok, olyanokat távolról sem látok az európai NATO gyakorlatokon készült videókon. Európa és a NATO ugye nem gondolta komolyan, hogy beveri a lompost Moszkvának?
Olvastam itt éveken át, hogy az oroszoknak nincs erőkivetítő képességük.
Erre mit látok: orosz harckocsik, repülők, helikopterek és hadihajók nyomulnak Szíriába. Abba a Szíriába, ahol Obama és NATO szövetségesei egyszer már hasra estek pár éve, mégpedig nagyon csúnyán.
Olvasom évek óta, hogy Putyin Oroszországát rövidesen kifektetik gazdaságilag, nesze neked olcsó olaj. Ehhez képest Putyin köszöni szépen, de jól van, sőt, ekkora mértékű társadalmi támogatottság talán Sztálin óta nem volt oroszföldön, a külföldről nem is beszélve.
Nekem az is feltűnt anno, hogy az ukrán balhé élesedésekor nem Putyin rohant Merkelhez és Hollande-hoz, hanem fordítva, ők szaladtak Putyinhoz. Nem Putyin látogatta meg sebtében Netanyahut, Erdogant és néhány öböl-menti uralkodót, hanem ez is pont fordítva történt.
Nem lehet az, hogy esetleg mégsem a mi fajtán él az ún. „alternatív” valóságban?
Legalábbis az eseményeket elnézve nekem nagyon nem úgy tűnik.
<i>Van egy régi „alternatív” valóság is, Bibliának nevezik, konkrétan az utolsó, egyébként "enyhén képbe nem illő" Jelenések Könyvére gondolok. A Fehér és a Vörös Lovas után immár megindult a Fekete is, a Sárga pedig készülődik. Ezekkel a Lovasokkal csak egy gond van: mindegyik ugyanazt az egy urat szolgálja, ezért tök mindegy, hogy ki melyiknek drukkol. Nesze, alternatív valóság.</i> ;D