[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 311
16 071
113
kikötő nélkül nincs életképes maradékukrajna
ha maradékukrajna nem életképes abból következik a következő háború, ld. első vh-t követő békék
ha odesszát viszik, akkor vinni kell maradékukrajnát is
Nem is az a célja Moszkvának,hogy egy olyan ellenséges Ukrajnát hozzon létre,ami bármikor veszélyt jelenthet rá. Annyit hagynak belőle,ami már érdektelenné teszi a nyugatot a fenntartására. Onnan jön az az opció,hogy kizárólag az oroszok jóindulatától függ az állami léte.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Az hogy minek hívjuk mindegy, valami ilyesmit szeretnének, "Intermariumot", lengyel vezetés alatt. Bár az ukránoknak is lehet ehhez pár szavuk, mert ők már "az EU vezető hatalma" státuszról álmodoznak, meg közös határokkal a grúzokkal és a kazahokkal. :cool:
Ukrajna bástya koncepciót támogatják valószínűleg a angol szász hatalmak is.
Ez lényegében a Ukrán Köztársaság régió központi szerepét jelenti.
Kijiv és Warszawa egymás mellett is harmónikusan tudják működtetni a saját államukat és érdekszférájukat egymást is támogatva.
2021. 12. és 2022.01. hónapban a nyilvánosság előtt is látható módon egy London Warszawa Kijiv Ankara együttműködés körvonalazódott aminek már van nemzetközi közjogi alapja is.
Rá tud keresni ha érdekli a téma.
A magyar média elhallgatta e térségbeli fontos történéseket.
Nézzük:







Blokk Nagy-Britannia-Lengyelország-Ukrajna: mikor, hogyan, miért?

Blokk Nagy-Britannia-Lengyelország-Ukrajna: mikor, hogyan, miért?​


2022. 01. 25. 11:22



Mi várható Nagy-Britannia, Ukrajna és Lengyelország esetleges szövetségétől? Ez egy nagyon fontos kezdeményezés. Végül is új biztonsági architektúráról beszélünk Európában

Ukrajna nemzetközi partnerei az Orosz Föderáció újabb inváziójának fenyegetésével szokatlan egyhangúságot tanúsítottak, nevezetesen: a minap több ország nyilatkozott Ukrajna védelmi fegyverek szállításáról. Valaki már megkezdte a fegyverek légi szállítását, például az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. A balti országok, Kanada és Csehország ígéretet tett arra, hogy hamarosan biztosítják, Hollandiában is hirtelen úgy döntöttek, hogy megváltoztatják álláspontjukat az Ukrajnának nyújtott védelmi katonai segélyekkel kapcsolatban.

Természetesen hisztéria van a Kremlben. És nem csak az ukrajnai fegyverszállítások miatt, hanem amiatt is, amit Elizabeth Truss brit külügyminiszter mondott, London fontolgatja egy háromoldalú szövetség létrehozásának lehetőségét Ukrajnával és Lengyelországgal. Mrs. Truss szerint a brit fővárosban 2021 decemberében lezajlott magas szintű tárgyalások után a három ország közötti partnerség aktívan fejlődik. Szavai alátámasztására a Council on Geostrategy brit elemzőközpont azonnal megjelenítette a Twitteren egy lehetséges London-Varsó-Kijev vonal geopolitikai térképét, amely a hálózati és szakértői környezetben aktív vita tárgyává vált.
1643100857-726.jpg

Megállapíthatjuk, hogy a nemzetközi biztonsági környezet strukturálódáson megy keresztül, új szövetségek, egyesületek jönnek létre, és ebbe a folyamatba Ukrajnát is aktívan be kell vonni. Ugyanakkor a közelmúltban ismertek példák olyan nemzetközi szervezetekre, amelyek nagyobb reményeket fűztek, mint például a GUAM. Tehát az említett "hármas unió" - mennyire reális általában, és mikor fordítható gyakorlati síkra?

Tájékozott forrásaink azt mondták, hogy a formátum jelenleg az egyeztetés végső szakaszában van, és hamarosan hivatalos bejelentésre kell számítani. Pontosabban, az unióval kapcsolatban megjegyezték, hogy ez egy új háromoldalú interakciós forma Nagy-Britannia, Ukrajna és Lengyelország között. Az ukrán fél kezdeményezte, és Ukrajna szélesebb körű szövetségek létrehozására irányuló stratégiájának részének tekintik (például a Lublini háromszög, a társult trió, a Quadriga, - a szerk.). Az ukrán külügyminisztérium vezetője, Dmytro Kuleba ezt az ötletet terjesztette kollégáinak - Liz Trussnak és Zbigniew Raunak - valamikor december elején, és pozitív visszhangot kapott.

Ami az új szövetség alapjait illeti: az ukrán félnek a britekkel és a lengyelekkel együtt egyetlen reális nézete van az Orosz Föderáció modern fenyegetéseiről, valamint közös az európai biztonságról és Európa jövőjéről. Az új London-Varsó-Kijev tengelyről beszélünk, amely Ukrajna más regionális szövetségein keresztül tovább tud kapcsolódni Ankarával, Vilniusszal, Kisinyovvel, Tbiliszivel.

Mindez nagyon érdekes. Várjuk a további részleteket.

Addig is kérdezzük meg a szakembereket, hogy szerintük mit várhatunk el egy ilyen uniótól, milyen funkciót lát majd el, és mit adhat a jövőben gyakorlatilag államunknak?

Ezen az unión belül Ukrajna képességei a maximális szintre erősíthetők
"Nagyon szeretném, ha ezek a London-Varsó-Kijev valószínű unióról szóló beszélgetések egy új blokk létrehozásáról szóló megállapodás aláírásával végződnének" - mondta Mykhailo Samus , a Hadsereg, Konvertálási és Leszerelési Kutatóközpont igazgatóhelyettese. , megjegyzései az Ukrinformnak .

Természetesen – folytatja a katonai szakértő – megtartottuk volna stratégiai célunkat, a NATO-csatlakozást, ugyanakkor gyorsan, a számunkra nehéz időszakban találtunk volna megoldást.

„Nemcsak Ukrajna profitálna ebből, hanem magának a NATO-nak is. A Szövetség problémái nyilvánvalóak – mondja Samus úr. – Valójában a NATO nem mindig tudja ellátni feladatait bizonyos régiókban a helyzet stabilizálásával kapcsolatban.

„Ha megvolna a modern geopolitikai vezetők politikai akarata, akkor egy NATO-n kívüli katonai-politikai blokk létrehozása, amelybe Nagy-Britannia, Lengyelország, Ukrajna, a balti államok, Románia, Grúzia... – sorolja az igazgatóhelyettes. az Orosz Föderáció Központi Bizottsága Központi Bizottsága. - Erőteljes lenne. Ez egy olyan stabil országcsoport, amelynek hasonló érdekei vannak, és meglehetősen hatékonyan lépnének fel."

Egy ilyen uniónak köszönhetően Ukrajna a lehető legnagyobb mértékben megerősödhet.
Oleksiy Reznikov ukrán védelmi miniszter és Ben Wallace, Nagy-Britannia védelmi államtitkára
Oleksiy Reznikov ukrán védelmi miniszter és Ben Wallace, Nagy-Britannia védelmi államtitkára
"Nagy-Britannia, Lengyelország... Erőteljes modern fegyverek vannak az arzenáljukban, és ezért vannak lehetőségek államunk számára. Különösen a rakétaelhárító védelem elhelyezésére, a haditengerészeti erők, a különleges műveleti erők és a hírszerző eszközök és természetesen a szárazföldi erők radikális megerősítésének lehetőségére” – állítja Mykhailo Samus.

Emellett – emlékeztet – Nagy-Britannia átvette a vezetést az ukrán haditengerészet fejlesztésében.

„Nagyon remélem, hogy ez egy új típusú haditengerészet lesz, és Nagy-Britannia elég jó tanár ebből a szempontból, ha a közelmúlt történelmét nézzük. Az 1,7 milliárd font kölcsön egy olyan jelentős döntés mutatója, amelyben a britek átvették a vezetést. Az ukrán flotta fejlesztése folyamatban van. Amellett, hogy két modern bázist építünk a Fekete- és Azovi-tengeren, rakétahajókat, tiszteinket, művezetőinket és tengerészeinket képezik... Az ukrán tervezők erőfeszítéseivel együtt a "Neptunusz" parti rakétavédelmi rendszerre gondolok, a török korvett programmal együtt, az amerikai szigetekkel és Mark VI-vel együtt - úgy gondolom, hogy hamarosan mindezek az erőfeszítések fényes eredményeket fognak hozni."

Hiszen ha katonai-politikai tömbről beszélünk, annak határain belül védelmi-ipari kapcsolatokra van szükség.

„Nem kizárt, hogy védelmi technológiák átadásáról vagy közös védelmi-ipari projektek megvalósításáról lesz szó – mind a pilóta nélküli repülésben, mind a rakétafejlesztésben stb. Ezen a tengelyen belül lehet Ukrajna képességeit a maximális szintre erősíteni” – véli a szakember.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Az Orosz Föderációval már nem Ukrajna lesz szemtől szembe, hanem az új unió országai

"Ez élénk megnyilvánulása lehet Nagy-Britannia új geopolitikai víziójának – az elsőnek az Európai Unióból való kilépése után" – mondja Oleg Zsdanov katonai szakértő, tartalék ezredes . És hozzáteszi: "A 21. század bizonyos mértékig ismét a "birodalmak évszázada" lesz. Minden nagyobb ország igyekszik megújítani geopolitikai ambícióit. És Nagy-Britannia, élve a lehetőséggel, elkezdi aktívan népszerűsíteni "Három tenger" projektjét.

Meg kell jegyezni, hogy a "Három Tenger Kezdeményezés" (ITM), más néven "Balto-Adria-Fekete-tenger Kezdeményezés" (BACHI) vagy "Három Tenger" az Európai Unió 12 államának szövetsége, amelyek középső részén találhatók. és Kelet-Európa. A részt vevő országok területéről elérhető az Adriai-, a Balti- és a Fekete-tenger. Az ITM-hez most Ausztria, Bulgária, Magyarország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Csehország és Észtország tartozik.

1643101879-662.jpg


"A tengely azonban egyértelműen egy kicsit hosszabbra épül, mégpedig London-Ankara" - véli a szakember. – És csatlakozhat hozzá Ukrajna, Grúzia és Azerbajdzsán is. Ha Londonnak ez sikerül, akkor kiderül, hogy van egyfajta biztonsági korlát Európa és Ázsia között."

A szakember szerint fontos szövetségről van szó, amely megváltoztathatja a stratégiai menetrendet az euró-ázsiai kontinensen. És természetesen nem csak Ukrajnáról és Lengyelországról beszélünk.

„Ezt nem az USA ellenében teszik, amely szintén aktívan erősíti kapcsolatait Ukrajnával és Lengyelországgal. Hiszen Nagy-Britannia és az Egyesült Államok is az angolszász klub országai. Ezért úgy gondolom, hogy a cselekvések összehangoltak. Csak arról van szó, hogy a britek játsszák a főszerepet egy új szakszervezet létrehozásában” – magyarázza Zsdanov úr.

Az előrejelzések szerint Ukrajna komoly előnyökhöz jut egy esetleges új egyesülésből.

„A kollektív biztonság új rendszerének felépítéséről beszélünk – hangsúlyozza Oleg Zsdanov. - A második, hogy lehetőséget ad a kollektív gazdasági közösségben való fejlődésre (és ez mindig sokkal könnyebb és egyszerűbb, mint egyedül túlélni). Többé nem Ukrajna lesz szemtől szemben az Orosz Föderációval, hanem az új unió országai, az új szövetség, bármi is legyen a neve."

Ez egy nagyon fontos geopolitikai mérföldkő kezdete az európai prioritások és befolyás felszámolásában

"A mai napig Európában Nagy-Britannia és Lengyelország folytatja a legaktívabb ukrán-párti politikát, annak ellenére, hogy különféle hibrid elemek minden lehetséges módon megpróbálnak megosztani bennünket, információs és politikai eszközöket használva" - mondja Olekszandr katona. - a Kovalenko "Információs Ellenállás" csoport politikai elemzője .

Természetesen Ukrajnának vannak más barátai Európában, akiknek a támogatása rendkívül fontos számunkra. De…

„Meg kell érteni, hogy jelenleg Nagy-Britannia katonai szempontból Európa legerősebb országa, Lengyelország pedig katonai paramétereit tekintve egyenlő Ukrajnával, csakhogy az utóbbi hadserege nem rendelkezik azzal a harci tapasztalattal, mint a fegyveres erők. – hangsúlyozza a katonai szakértő.

Valójában ez a fajta együttműködés hosszú évekre a biztonság garanciája lehet Európában. Biztonság, elsősorban katonai jellegű, de nem csak. A szakember szerint közös politikai álláspontokról, információbiztonsági kérdésekről van szó.


"Milyen funkciót tölthet be egy ilyen szakszervezet? Ma Ukrajna közvetlen technikai eszközökkel történő támogatásáról beszélhetünk a várható orosz beavatkozással való szembenézésben. 2022-ben Nagy-Britannia elsőként látta el Ukrajnát modern fegyverekkel, hogy ellenálljon a határaink közelében tömegesen gyülekező orosz páncélos armadáknak, amelyek megfelelő körülmények között megpróbálhatnak behatolni. Lengyelország is hozzájárult ezekhez az ellátásokhoz, miközben számos európai ország megtagadta a segítségnyújtást hazánknak a fenyegető veszély miatt – mondja Olekszandr Kovalenko. - Nyilvánvaló, hogy egy ilyen közösség kezdeti funkciója védekező jellegű lesz - a közös biztonsági stratégia kialakítása, a fenyegetések megelőzése és megelőzése."

Nagy-Britanniából származó páncéltörő fegyverek, amelyek célja Ukrajna védelmi képességeinek megerősítése

Nagy-Britanniából származó páncéltörő fegyverek, amelyek célja Ukrajna védelmi képességeinek megerősítése
Továbbá az együttműködés nemcsak a védelmi és haditechnikai, hanem a gazdasági, társadalmi és kulturális szektorra is kiterjedhet.


Természetesen, ha ma egy ilyen szövetségről beszélünk, akkor a haditechnikai együttműködést kell hangsúlyozni. De valójában ez egy nagyon fontos geopolitikai irányzat kezdete lehet – az európai hatások architektúrájának igazodása: „A Németország és Franciaország által képviselt központtól Nagy-Britanniáig, mint kulcstényezőig. Nos, és Lengyelország, amely egyre nagyobb tekintélyt kap az EU kelet-európai oldalán."

És ami a legfontosabb, Ukrajna játssza majd az egyik legfontosabb szerepet ebben a prioritásváltásban.

"Nem tartom kizártnak, hogy az európai játéktéren az egyensúly megváltozásának lehetünk tanúi" - zárta szavait Olekszandr Kovalenko.

Myroslav Liskovich . Kijev
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Néhány nappal később:
/aláírás tőlem/

Kuleba és Truss Kijevben hivatalosan bejelentette Ukrajna, Nagy-Britannia és Lengyelország szövetségének létrehozását​

2022. február 17., 17:42

Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter és Liz Truss, a brit külügyminisztérium vezetője a tárgyalások eredményeit követő sajtótájékoztatón.  Kijev, 2022. február 17


Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter és Liz Truss, a brit külügyminisztérium vezetője a tárgyalások eredményeit követő sajtótájékoztatón. Kijev, 2022. február 17




Dmytro Kuleba és Liz Truss Ukrajna és Nagy-Britannia külügyminiszterei hivatalosan bejelentették egy háromoldalú együttműködési formátum elindítását Lengyelország részvételével. Ezt a február 17-i kijevi tájékoztatón jelentették be.

„Ma megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy bejelenthetjük egy új háromoldalú együttműködési formát Ukrajna, Nagy-Britannia és Lengyelország között. Sajnos logisztikai okok miatt hárman nem tudjuk megtenni, és itt kellene állnia Zbigniew Raunak, lengyel kollégánknak, de távolról velünk van, és bejelentjük ennek a háromoldalú ukrán-lengyel-brit formátumnak az indulását. – mondta Kuleba.

Olvassa el még: „A Nyugat többet tehet, és többet kell tennie”: brit parlamenti képviselő a Verhovna Radában

Elmondása szerint a szövetség felei a gazdasági, kereskedelmi és energetikai együttműködésre, valamint a dezinformáció elleni küzdelemre összpontosítják erőfeszítéseiket. A tervek szerint külön figyelmet fordítanak a „krími platform” támogatására.

Liz Truss pedig elmondta, hogy látogatásának célja Ukrajna támogatásának kifejezése az Egyesült Királyság részéről.

„Nagyon lenyűgözött, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió ellenére is folytatódik az élet Kijevben. Lenyűgözött mind az ukrán nép, mind az ukrán kormány sztoicizmusa” – mondta.

A külügyminisztérium néven ismert brit külpolitikai osztály vezetője rámutatott arra a segítségre, amelyet London már most is nyújt Ukrajnának. Konkrétan védelmi fegyverekről, 22 000 ukrán katona kiképzéséről és 88 millió font segélyről van szó, amelynek célja Ukrajna energiafüggetlensége.

Olvassa el még: Nagy-Britannia csak védelmi fegyvereket biztosít Ukrajnának, hogy Oroszország ne vádolja meg Kijevet támadással - Simmons nagykövet

„Ma szeretném bejelenteni támogatásunk következő komponensét – a projektek támogatási szintjének 100 millió fontra való emelését. Annak is örülök, hogy ma háromoldalú partnerséget indítunk Ukrajnával és Lengyelországgal” – mondta a diplomata.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter február 1-jén bejelentette, hogy kis szövetséget köt Ukrajna, Nagy-Britannia és Lengyelország között.

славна Україна
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 499
113
Ukrajna bástya koncepciót támogatják valószínűleg a angol szász hatalmak is.
Ez lényegében a Ukrán Köztársaság régió központi szerepét jelenti.
Kijiv és Warszawa egymás mellett is harmónikusan tudják működtetni a saját államukat és érdekszférájukat egymást is támogatva.
2021. 12. és 2022.01. hónapban a nyilvánosság előtt is látható módon egy London Warszawa Kijiv Ankara együttműködés körvonalazódott aminek már van nemzetközi közjogi alapja is.
Rá tud keresni ha érdekli a téma.
A magyar média elhallgatta e térségbeli fontos történéseket.
Nézzük:







Blokk Nagy-Britannia-Lengyelország-Ukrajna: mikor, hogyan, miért?

Blokk Nagy-Britannia-Lengyelország-Ukrajna: mikor, hogyan, miért?​


2022. 01. 25. 11:22



Mi várható Nagy-Britannia, Ukrajna és Lengyelország esetleges szövetségétől? Ez egy nagyon fontos kezdeményezés. Végül is új biztonsági architektúráról beszélünk Európában

Ukrajna nemzetközi partnerei az Orosz Föderáció újabb inváziójának fenyegetésével szokatlan egyhangúságot tanúsítottak, nevezetesen: a minap több ország nyilatkozott Ukrajna védelmi fegyverek szállításáról. Valaki már megkezdte a fegyverek légi szállítását, például az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. A balti országok, Kanada és Csehország ígéretet tett arra, hogy hamarosan biztosítják, Hollandiában is hirtelen úgy döntöttek, hogy megváltoztatják álláspontjukat az Ukrajnának nyújtott védelmi katonai segélyekkel kapcsolatban.

Természetesen hisztéria van a Kremlben. És nem csak az ukrajnai fegyverszállítások miatt, hanem amiatt is, amit Elizabeth Truss brit külügyminiszter mondott, London fontolgatja egy háromoldalú szövetség létrehozásának lehetőségét Ukrajnával és Lengyelországgal. Mrs. Truss szerint a brit fővárosban 2021 decemberében lezajlott magas szintű tárgyalások után a három ország közötti partnerség aktívan fejlődik. Szavai alátámasztására a Council on Geostrategy brit elemzőközpont azonnal megjelenítette a Twitteren egy lehetséges London-Varsó-Kijev vonal geopolitikai térképét, amely a hálózati és szakértői környezetben aktív vita tárgyává vált.
1643100857-726.jpg

Megállapíthatjuk, hogy a nemzetközi biztonsági környezet strukturálódáson megy keresztül, új szövetségek, egyesületek jönnek létre, és ebbe a folyamatba Ukrajnát is aktívan be kell vonni. Ugyanakkor a közelmúltban ismertek példák olyan nemzetközi szervezetekre, amelyek nagyobb reményeket fűztek, mint például a GUAM. Tehát az említett "hármas unió" - mennyire reális általában, és mikor fordítható gyakorlati síkra?

Tájékozott forrásaink azt mondták, hogy a formátum jelenleg az egyeztetés végső szakaszában van, és hamarosan hivatalos bejelentésre kell számítani. Pontosabban, az unióval kapcsolatban megjegyezték, hogy ez egy új háromoldalú interakciós forma Nagy-Britannia, Ukrajna és Lengyelország között. Az ukrán fél kezdeményezte, és Ukrajna szélesebb körű szövetségek létrehozására irányuló stratégiájának részének tekintik (például a Lublini háromszög, a társult trió, a Quadriga, - a szerk.). Az ukrán külügyminisztérium vezetője, Dmytro Kuleba ezt az ötletet terjesztette kollégáinak - Liz Trussnak és Zbigniew Raunak - valamikor december elején, és pozitív visszhangot kapott.

Ami az új szövetség alapjait illeti: az ukrán félnek a britekkel és a lengyelekkel együtt egyetlen reális nézete van az Orosz Föderáció modern fenyegetéseiről, valamint közös az európai biztonságról és Európa jövőjéről. Az új London-Varsó-Kijev tengelyről beszélünk, amely Ukrajna más regionális szövetségein keresztül tovább tud kapcsolódni Ankarával, Vilniusszal, Kisinyovvel, Tbiliszivel.

Mindez nagyon érdekes. Várjuk a további részleteket.

Addig is kérdezzük meg a szakembereket, hogy szerintük mit várhatunk el egy ilyen uniótól, milyen funkciót lát majd el, és mit adhat a jövőben gyakorlatilag államunknak?

Ezen az unión belül Ukrajna képességei a maximális szintre erősíthetők
"Nagyon szeretném, ha ezek a London-Varsó-Kijev valószínű unióról szóló beszélgetések egy új blokk létrehozásáról szóló megállapodás aláírásával végződnének" - mondta Mykhailo Samus , a Hadsereg, Konvertálási és Leszerelési Kutatóközpont igazgatóhelyettese. , megjegyzései az Ukrinformnak .

Természetesen – folytatja a katonai szakértő – megtartottuk volna stratégiai célunkat, a NATO-csatlakozást, ugyanakkor gyorsan, a számunkra nehéz időszakban találtunk volna megoldást.

„Nemcsak Ukrajna profitálna ebből, hanem magának a NATO-nak is. A Szövetség problémái nyilvánvalóak – mondja Samus úr. – Valójában a NATO nem mindig tudja ellátni feladatait bizonyos régiókban a helyzet stabilizálásával kapcsolatban.

„Ha megvolna a modern geopolitikai vezetők politikai akarata, akkor egy NATO-n kívüli katonai-politikai blokk létrehozása, amelybe Nagy-Britannia, Lengyelország, Ukrajna, a balti államok, Románia, Grúzia... – sorolja az igazgatóhelyettes. az Orosz Föderáció Központi Bizottsága Központi Bizottsága. - Erőteljes lenne. Ez egy olyan stabil országcsoport, amelynek hasonló érdekei vannak, és meglehetősen hatékonyan lépnének fel."

Egy ilyen uniónak köszönhetően Ukrajna a lehető legnagyobb mértékben megerősödhet.
Oleksiy Reznikov ukrán védelmi miniszter és Ben Wallace, Nagy-Britannia védelmi államtitkára
Oleksiy Reznikov ukrán védelmi miniszter és Ben Wallace, Nagy-Britannia védelmi államtitkára
"Nagy-Britannia, Lengyelország... Erőteljes modern fegyverek vannak az arzenáljukban, és ezért vannak lehetőségek államunk számára. Különösen a rakétaelhárító védelem elhelyezésére, a haditengerészeti erők, a különleges műveleti erők és a hírszerző eszközök és természetesen a szárazföldi erők radikális megerősítésének lehetőségére” – állítja Mykhailo Samus.

Emellett – emlékeztet – Nagy-Britannia átvette a vezetést az ukrán haditengerészet fejlesztésében.

„Nagyon remélem, hogy ez egy új típusú haditengerészet lesz, és Nagy-Britannia elég jó tanár ebből a szempontból, ha a közelmúlt történelmét nézzük. Az 1,7 milliárd font kölcsön egy olyan jelentős döntés mutatója, amelyben a britek átvették a vezetést. Az ukrán flotta fejlesztése folyamatban van. Amellett, hogy két modern bázist építünk a Fekete- és Azovi-tengeren, rakétahajókat, tiszteinket, művezetőinket és tengerészeinket képezik... Az ukrán tervezők erőfeszítéseivel együtt a "Neptunusz" parti rakétavédelmi rendszerre gondolok, a török korvett programmal együtt, az amerikai szigetekkel és Mark VI-vel együtt - úgy gondolom, hogy hamarosan mindezek az erőfeszítések fényes eredményeket fognak hozni."

Hiszen ha katonai-politikai tömbről beszélünk, annak határain belül védelmi-ipari kapcsolatokra van szükség.

„Nem kizárt, hogy védelmi technológiák átadásáról vagy közös védelmi-ipari projektek megvalósításáról lesz szó – mind a pilóta nélküli repülésben, mind a rakétafejlesztésben stb. Ezen a tengelyen belül lehet Ukrajna képességeit a maximális szintre erősíteni” – véli a szakember.




Jó ötlet, hajrá!
:D:D
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 686
13 351
113
Nem is az a célja Moszkvának,hogy egy olyan ellenséges Ukrajnát hozzon létre,ami bármikor veszélyt jelenthet rá. Annyit hagynak belőle,ami már érdektelenné teszi a nyugatot a fenntartására. Onnan jön az az opció,hogy kizárólag az oroszok jóindulatától függ az állami léte.


Innen már csak egy lépés lenne --részünkről-- annak felismerése, hogy egy Kárpátalja nélküli Ukrajna --vagy/inkább semmilyen-- lenne a magyar érdek, ami biztosítaná az orosz energiahordozók közvetítő kereskedelmét számunkra és ezzel a Ny-Eu-s gazdasági függőség/zsrolhatóság végét jelentené Magyarország számára!

Ezt kellene "lebótolni" --természetesen a háttérbem-- Putyinnal, és "Nicsak":
a következő 1-2 évtizedre az energiabiztonságunk és kellő mozgásterünk --akár a szerintem hosszútávon legelőnyösebb semleges/BRICS státuszunkon keresztül megerősítve-- biztosított lenne.

Mindezt a hátttérben elkezdve/folytatva --ameddig csak lehet--, mert az angol-szász káosz-érdekekkel durván szembemegy!!!
...mert-hogy saját/magyar/Eu-s érdek!!!

Egy ilyen folyamat végigvitele Európa és Magyarország viszonylatában is történelmivé tenné Viktor szerepét és érdemeit!!!
...megérdemelten!



U.I.: Egyre jobban tetszik --így belegondolva-- ez a megvalósítható terv!!!

.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 844
113
Te tenyleg nem erted meg azt sem, mi a sajat allitasod?
Semmi. Sem most, sem akkor nem osztott, nem szorzott az orosz energiaeladas osszege a dollaralapu vilaggazdasag mertekehez viszonyitva, sem a jovoben nem fog.
Megismetlem, mert lathatoan nem vagy tul gyors: osszegszeruen marginalis jelentosege sincs es nem is lesz a dollaralapu elszamolasokhoz kepest.


Ami azonnal elarulja, hogy lovesed nincs meg arrol sem, hogyan mukodik az amerikai ipar altalaban, nemhogy a hadiipar...


Annak mi koze a korabbi hajmereszto ostobasagodhoz, miszerint az amerikai egy "bubble economy"...?
Egyre kinosabb ez az osszevissza vergodesed.


Te tenyleg ennyire fogalmatlan vagy? Ennek mi koze a forgalmahoz, baszki? :eek:


Rengeteg dolgot. Latod, olvasni kellene eloszor, nem hulyesegeket allitani a hatso feledbol elohuzva, majd ahhoz ketsegbeesetten valamifele ervelest eszkabalni, mint azt itt probalod... kismillio osszeszerelo uzemuk van a cegeknek, Amerikaban van vagy 30-40 chip foundry stb. Tajekozodj eloszor.


FYI azert kerulom altalaban a prolikkal, plane a tanulatlan nagyhanguakkal valo vitakat, mert ha az ember leall veluk barmilyen szinten is kommunikalni, probalja ravenni-ravezetni oket nemi tanulasra (versus a sajat, felmuvelt kutfobol valo idiota okoskodasuk), viszonylag hamar kibukik beloluk a primitiv, nagyhangu, kozonseges proli, amitol meg csak en erzem ugy magam utana, mintha osszekentek volna valamivel magukrol, kell egy ora, mig elmulik az erzes...
Az utolsó mondatodat legjobb lenne ha a pszichiáterednek mesélnéd el, hozzátéve, hogy fent említettek ellenére nap mint nap hősiesen látogatod a topicokat hülyéket keresve magadnak, akiken jól fölbosszanthatod magad. Lehet kiderülne még mazochista is vagy. Te nagyon kamm.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 821
113
Innen már csak egy lépés lenne --részünkről-- annak felismerése, hogy egy Kárpátalja nélküli Ukrajna --vagy/inkább semmilyen-- lenne a magyar érdek, ami biztosítaná az orosz energiahordozók közvetítő kereskedelmét számunkra és ezzel a Ny-Eu-s gazdasági függőség/zsrolhatóság végét jelentené Magyarország számára!

Ezt kellene "lebótolni" --természetesen a háttérbem-- Putyinnal, és "Nicsak":
a következő 1-2 évtizedre az energiabiztonságunk és kellő mozgásterünk --akár a szerintem hosszútávon legelőnyösebb semleges/BRICS státuszunkon keresztül megerősítve-- biztosított lenne.

Mindezt a hátttérben elkezdve/folytatva --ameddig csak lehet--, mert az angol-szász káosz-érdekekkel durván szembemegy!!!
...mert-hogy saját/magyar/Eu-s érdek!!!

Egy ilyen folyamat végigvitele Európa és Magyarország viszonylatában is történelmivé tenné Viktor szerepét és érdemeit!!!
...megérdemelten!



U.I.: Egyre jobban tetszik --így belegondolva-- ez a megvalósítható terv!!!

.

Legyünk realisták, Magyarország mozgástere annyi, mint 1942-ben volt. Szerencsére katonát nem kell küldenünk, sem fegyvert, legalábbis egyelőre.
Orosz vezetés durván benézte a dolgokat, belesétált egy szerintem szándékosan felépített csapdába. Egyesek azzal magyarázták ezt, hogy "Putyinnak nem merték elmondani az FSZB-sek, hogy nem virággal fogadják majd az ukránok az oroszokat". Szerintem nem erről van szó. Az ukránok elkotyogták nemrég, hogy volt olyan oroszbarát hálózat, amelyik akcióba lépett volna, csak lekapcsolták.
Persze valószínűleg eleve beépültek, vagy kezdettől fogva ők irányították "mézesbödönként". Ez sok mindent megmagyarázna.
Aresztovics is elmondta már jóval a háború előtt, hogy vagy háború lesz az oroszokkal amit megnyernek, vagy Ukrajna 10 éven belül ismét orosz befolyás alá kerül. Akarták a háborút, akár egy ilyen akcióval is kiprovokálhatták az orosz támadást.
 
K

kamm

Guest
Oh boy, ezt figyeld:

Reznikov's professional career began during his last year of university, when he co-founded the brokerage company Galicia Securities. :D

During his law practice, Reznikov defended then-presidential candidate Viktor Yushchenko before the Supreme Court of Ukraine, and the third round of the 2004 Ukrainian presidential election was annulled.

Reznikov represented B. Fuksman and O. Rodnyanskiy in their case against the "Studio 1 + 1" in the company of Central European Media Enterprises,

- hoppa, "a" Lauder-csalad + Mark Palmer, a gatlastalan egykori budpesti amerikai nagykovet konglomeratuma

pertaining to their share of the ownership. He represented "Investment-Metallurgical Union" Consortium defending the legality of privatization of the "Krivorozhstal"; defended PFC "Dnieper" on privatization of the "Nikopol Ferroalloy Plant". Reznikov also represented several other people, including Savik Shuster, Vladimir Gusinsky, - igazi nagyagyu, az orosz (zsido) csucsragazdozo oligarchak egyike

OJSC "Arsellor Mittal Kryviy Rih" company "Quasar" Sadogan Petroleum, DCH, FC "Metallist" (on charges of violating the principles of fair play), IA "IMC" Corporation " Interpipe ". He gained extensive experience in representing clients in the Supreme Economic Court of Ukraine, the Higher Administrative Court of Ukraine, the Supreme Court of Ukraine, and in the Court of Arbitration for Sport in Lausanne. - csupa-csupa csucsoligarcha meg "befekteto", igazi minden hajjal megkent, nagyban utazo szovjet-ukran zsido ugyved ez a Reznyikov.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 821
113

Secretary of State Antony Blinken
Secretary of the Treasury Janet Yellen
Attorney General Merrick Garland
Secretary of Homeland Security Alejandro Mayorkas
Director of National Intelligence Avril Haines
Administrator of the Small Business Administration Isabel Guzman
Chief of Staff Ron Klain
Science Adviser Eric Lander
Climate Supremo John Kerry

A kabinet-szintű posztok kb. 1/3-át töltik be zsidók vagy zsidó származásúak a Biden-kormányban. Persze könnyen lehet, hogy az ukrán kormányban ennél is magasabb arányt képviselnek az ukrán politikai elit néhány bőrfejűn kívül (akiket már azért nagyrészt "eldugtak" pl. belügyminiszteri helyett belügyminiszteri tanácsadó posztra) oroszajkú zsidókból áll. Az amerikai meg az egykori orosz birodalom területéről származó zsidókból nem kis részben. Amit jelenleg látunk, az egyfajta polgárháború, Putyin KGB-seitől vissza szeretnék hódítani Oroszországot.
 
K

kamm

Guest
Secretary of State Antony Blinken
Ez viszonylag megszokott, de amugy ezt a teruletet hagyomanyosan az elnok iranyitja, ez csak kifutofiu-allas.
Secretary of the Treasury Janet Yellen
Ez hagyomanyosan zsido poszt, igen, de itt nem is baj, ha kozuluk ul valaki es oda tud hatni a Wall Stre, ha kell.

Attorney General Merrick Garland
Nincs kulonosebb hatalma Amerikaban. Amugy bosszubol lett o, mert nem engedtek be a Supreme Courtra (ahol a tenyleges judicial hatalom van.)
Secretary of Homeland Security Alejandro Mayorkas
De hulye vagy, kubai, baszki. :D
Allitolag az anyja volt erdelyi magyar zsido menekult, de ilyen alapon fel Kelet-Europa zsido. :D

Director of National Intelligence Avril Haines
Ez nem is cabinet-level pozicio, raadasul semmi hatalma nincs.

Administrator of the Small Business Administration Isabel Guzman
Tex-Mex spanyol, amugy szinten minimalis hatalommal, burokrata.

Chief of Staff Ron Klain
Szinten limitalt, a legfontosabb 'ereje' hogy az elnokhoz valo hozzaferest tudja korlatozni.
Science Adviser Eric Lander
Nem cabinet-level.

Climate Supremo John Kerry
O sem cabinet-level, raadasul kb annyira zsido, mint akarki Kozep-Europaban (ti. az apai nagyszulok jottek a Monarchiabol, akik mar amugy is katolikusra attert zsidokent eltek.)
A kabinet-szintű posztok kb. 1/3-át töltik be zsidók vagy zsidó származásúak a Biden-kormányban.
Dehogy. Konkretan a kabinetben Blinken, Yellen, meg Garland a zsidok.

Persze könnyen lehet, hogy az ukrán kormányban ennél is magasabb arányt képviselnek az ukrán politikai elit néhány bőrfejűn kívül (akiket már azért nagyrészt "eldugtak" pl. belügyminiszteri helyett belügyminiszteri tanácsadó posztra) oroszajkú zsidókból áll.
Az ukranoknal ennek kezdettol fogva hagyomanya van. Grojszmann, de elotte Zvjahilszkij, meg talan Jacenyuk vagy hogy hivtak, is zsido miniszterelnokok voltak. Zelinszkijnel mar kb minden bizalmas pozicioban levo embere az.
Mondjuk nala eleve vicc, hogy teves producerekbol nemzetbiztonsagi szolgalatok feje lett, oligarchak ugyvedjebol vedelmi miniszter es hasonlo paratlan karrierek... :D
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Modi teljesen igazad van, a faszomnak írogatok én ide mint valami hülyegyerek :D
További jó gyomlálást.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113

Riport Dima-val a military summary bloggerével
Érdekes kérdések nagyon jó válaszokkal.
 
Status
Not open for further replies.