[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Szárazföldi bevetést tervez Szíriában az izraeli hadsereg
Szárazföldi csapatokat készül bevetni a polgárháború sújtotta Szíriában az izraeli hadsereg, amely ennek előkészítésére a napokban nagyszabású hadgyakorlatot tartott a határ mentén – jelentette kedden a The Times of Israel című napilap és a Ynetnews.com hírportál.
http://mno.hu/kulfold/szarazfoldi-bevetest-tervez-sziriaban-az-izraeli-hadsereg-1300593
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A macedón kormány kihirdette a rendkívüli állapotot a balkáni országba érkező migránstömegek miatt - jelentették be Szkopjéban csütörtökön.
http://kitekinto.hu/europa/2015/08/20/macedonia_rendkivuli_allapotot_hirdetett_ki_a_menekultek_miatt/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök csütörtök esti televíziós beszédében bejelentette lemondását, amit azzal indokolt, hogy utat akar engedni az előre hozott választásoknak. Kifejezte reményét, hogy e választások eredményei megerősítik majd helyzetét a törvényhozó testületben.
http://kitekinto.hu/europa/2015/08/21/gorogorszag_ciprasz_bejelentette_lemondasat/

Fél év után távozik Ciprász, előrehozott választásokra készül Görögország
https://www.youtube.com/watch?v=I7Dm_Fmii0o

Szakad a Sziriza, kilépnek a baloldali radikálisok
https://www.youtube.com/watch?v=SmsXwgRmqds
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Na kiváncsi leszek, mi lesz. Nem lennék most az egyszeri görög választó helyében. Gyakorlatilag csak rossz, meg még rosszabb közül lehet választaniuk, s mellette ott vannak még az olyan helyzetek, mint pl. Kos szigete, ahol már tarthatatlan a menekültáradattól a helyzet. A görögök szerintem így vagy úgy, de borulni fognak, hamarosan, ne legyen igazam, de óriási elégedetlenségre számítok, tüntetés sorozatok etc.
Az előadásnak rövidesen vége. A pénzügyi pánik(keltés) csúcsán az 50-60-70 %-on eladott görög kötvényeket valakik felvásárolták és azok most fognak lejárni, most kerül sor a kifizetésekre. A megszavazott "segélycsomagból" ezeket most kifizetik és az eladók akik akkor ezeket kétharmad áron megvették most szolid 8-10 milliárd eurót keresnek rajta.
Ciprasz bohóc szerepe végéhez közeledik, még esetleg a drachmára való áttérést és az unióból való kilépést levezényelheti.
Ha ezzel még sikerül az eurot is megrogyasztani a akkor a munkássága nem volt eredménytelen.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
<blockquote rel="tomcat1">
Az utolsó, elüldözött királyunk leszármazottai közül valaki?
A Habsburgokra gondolsz? :)
Gyuri utoljára MDF színekben indult. Erről ennyit.
</blockquote>

Az utolso valoban magyar kiraly Matyas volt. Nem tudom, vannak-e leszarmazottai.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
A cikk mindaddig jó, amíg a helyzetet mutatja be. Viszont a javasolt megoldás, szerintem is, katasztrofális Európára nézve. Kettészakadna két tehetetlen tömbre, annyira sem lenne képes, mint most az EU. Félő, hogy Kelet-Európa még ennél is nagyobb sebességgel fogyna, nőne a nyugati emigráció.
Meg kellene oldani az egységesülő Európa előtt tornyosuló akadályokat. Csak az összefogásban van Európa jövője!
Viszont, valóban lehetnének szorosabb együttműködések az EU-n belüli országok között, hogy egy-egy ország dominanciáját elkerüljük.
Azt azért ne felejtsük el, hogy a lengyel-magyar közös múlt idején nem volt közöttünk önálló állam, könnyebb volt Nagy Lajosnak unióban működtetnie a két országot.
És akkor még a nyugat-kelet megosztás mellett felmerülne az észak-dél megosztás is. Aztán már nem is kellene Európával számolni, valóban nagyhatalmak játékszerévé válnánk.
Azok, akik azt vetik fel, hogy a menekültek száma a környező országokban lényegesen nagyobb volumenű (Libanon, Törökország stb.), csak azt felejtik el, hogy azonos kultúrába tartoznak.
Egyébként én szkeptikus vagyok: meg lehet-e akadályozni a népvándorlást. A demográfiai tendenciák, a környezeti változások és geopolitikai célok mindig erősebbnek bizonyultak bármilyen más törekvéssel szemben. Gondoljunk csak a népvándorlások korára. Egyetlen erő tudná megállítani a népvándorlást, ha - mint az USA- fegyverek szállnának szembe vele. Ezt Európa nem fogja bevállalni.
Szóval én nem látom egyszerűnek a mai helyzetet.
Calais-nál is addig ér valamit a kerítés, míg nem találnak vállalkozó kedvű csempészeket, akik hajóval juttatják be a migránsokat a szigetországba.
Le lehetne még bontani az észak- és nyugat-európai szociális juttatások rendszerét, akkor kevésbé lenne vonzó Európa, de ezzel saját magát is t.kön szúrná.

Europat ha valodi Europai Kozossegben gondolkodo politikusok iranyitanak es nem amerikai babok lennenek, akkor barki ellen fuggetlenek tudnank maradni. A hadsereg megvan hozza, a gazdasagi ero szinten. Csak annyit kellene tenni, hogy Merkel es a tobbi hasonlo keliberu politikus nemet mondjon az USA-nak. Mert amerika-utalat ide vagy oda, jelenleg csak es kizarolag amerika az aki beleszol az EU ugyeibe. Senki mas. Hiaba jonnek itt sokan az oroszokkal, ok labdaba sem rughatnak Europaban.
Ha pedig vegre nemet mernenek mondani az amerikai befolyasra, megis mit tudnanak ellenunk tenni? A haboru kizart, mert abba a vilag belepusztulna. Gazdasagi embargo? Barcsak az lenne mar vegre, akkor legalabb nem latnank el a feneketlen amerikai fogyasztoi tarsadalmat anyagi javakkal a nyomtatott papirfecnijeikert cserebe. Komolyan kerdezem, ha valaki tudja a valaszt, szoljon: mit nem gyartanak Europaban, amiert rajuk vagyunk szorulva? Szemely szerint nekem semmim nincs, amit az USA-ban gyartottak es megis elek.
Nem lenne kaphato tobb Iphone? Legalabb ujranyithatna a Nokia Magyarorszagon! Nem vehetnenk Fordokat? Vennenk a Magyarorszagon gyartott Mercit!
Szoval Europat egyszeruen semmivel nem tudnak zsarolni, ha vegre a sarkukra allnanak az EU politikusai.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
fip7 kérdezte:
Mi lenne az a nyomásgyakorló eszköz amivel ezt elérné?
Nincs semmi a kezében!

Szerinted 8 hónap alatt hogyan érték el ezt?
http://www.atv.hu/kulfold/20150820-lemond-a-gorog-miniszterelnok/hirkereso

NSA + USA aparátus+ IMF+ EU = zsarolás, kényszerítés, erős "meggyőzés"

Saját véleményem szerint ha "igazi" (hiteles) választások esetén nem hiszem, hogy a görögöktől kapna még esélyt. Persze ha az EU megszelídített oroszlánként meg akarja tartani mint balekot akkor marad.

Lemond, mert van mivel zsarolni. Gondolom o is kulonfele korrupcios ugyekben volt benne. Ha nem lennenek korruptak, nem lennenek zsarolhatok sem. Biztosan nem azzal zsaroltak meg, hogy megolik ot is es a csaladjat is.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Cipraszrol: a hidfos cikk szerint megzsaroltak, azert vallalta a tovabbi megszoritasokat. Ha igy van, akkor miert nem all ki a kozvelemenyt ele es mondja ki? Szerintem csak volt az a penz, amiert o is feladta az elveit.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 565
113
<blockquote rel="Fennek"><blockquote rel="tomcat1">
Az utolsó, elüldözött királyunk leszármazottai közül valaki?
A Habsburgokra gondolsz? :)
Gyuri utoljára MDF színekben indult. Erről ennyit.
</blockquote>

Az utolso valoban magyar kiraly Matyas volt. Nem tudom, vannak-e leszarmazottai. </blockquote>

Volt több jó királyunk is, külföldi volt!
 

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 814
305
83
<blockquote rel="blitzkrieg"><blockquote rel="Fennek"><blockquote rel="tomcat1">
Az utolsó, elüldözött királyunk leszármazottai közül valaki?
A Habsburgokra gondolsz? :)
Gyuri utoljára MDF színekben indult. Erről ennyit.
</blockquote>

Az utolso valoban magyar kiraly Matyas volt. Nem tudom, vannak-e leszarmazottai. </blockquote>

Volt több jó királyunk is, külföldi volt! </blockquote>

Mátyás előtt: Zsigmond! Nagy Lajos magyar volt! Modj még egyet Mátyás után!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Komolyan kerdezem, ha valaki tudja a valaszt, szoljon: mit nem gyartanak Europaban, amiert rajuk vagyunk szorulva? Szemely szerint nekem semmim nincs, amit az USA-ban gyartottak es megis elek.

Az összes szoftver amerikai. Windows, adatbázis-kezelők (Oracle, MySQL, SQL Server stb.), vállatlatirányítási rendszerek. Még a Linux-ok többsége is amerikai (Red Hat, Fedora, stb.), vagy felvásárolták (SuSE, ami német volt, de most már amerikai tulajdon).
A Nokia finn volt, de most már az is a Microsoft-é. Ezenkívül Google, Chrome, Android a mobilon, YouTube, Facebook stb.
Az összes szoftver amerikai. (Az összes hardver pedig távol-keleti.)

Röviden: Európában nem gyártanak semmilyen alapvető szoftvert, csak vállalatoknak farigcsálnak Java,C/C++ nyelven egyedi szoftvereket, de azok mind amerikai szoftverekkel készülnek, és amerikai operációs rendszeren, amerikai adatbáziskezelőket használva futnak.
Továbbá Európában nem gyártanak semmilyen PC hardvert, az összes elektronikai cucc a Távol-Keleten készül.

Európa a számítástechnika terén szoftverben 100%-ig az USA-tól, hardverben pedig 100%-ig a Távol-Kelettől függ. Vagyis Európa ezen a téren egy nagy nulla. És még érdekesebb, hogy ezt a szinte már rablánc szerű függőséget senki nem veszi észre.
Jó volna ezen változtatni.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Úgy tálalják, mintha valami váratlan és érthetetlen ufótámadásról lenne szó, mintha semmit sem tudnánk arról, honnan jönnek, és miért ezek az idegen lények, a kultúránkat fenyegető marslakók. Pedig a népvándorlás most is, mint a történelemben már annyiszor, a birodalmi érdekszférák kiterjesztéséért folyó háborúk következménye, amit nyilvánvalóan nagyhatalmi érdekek vezérelnek. Valamiben mégis nagyon más a modern változat. Míg a régi birodalmak propagandája büszkén hirdette hódító céljait és azt, hogyan sikerült kiirtania, illetve elűznie ellenségeit, ma illik mindezt úgy előadni, mint valami véletlenül bekövetkező természeti katasztrófát, miután egyik nagyhatalom sem vállalja nyíltan törekvéseit, sőt: ma már kifejezetten humanitárius ideológiával folynak a legdurvább hódító gyarmatháborúk is.
Ha nem érjük be azzal, hogy a menekültáradat csupán az olcsó félelemkeltés és a nyíltan idegenellenes uszítás demagóg propagandaeszköze, ha meg akarjuk érteni, mi is történik itt, körülöttünk, nem árt feltenni a médiában rendre elmaradó kérdéseket. Mégis milyen nagyhatalmi átrendeződés áldozatai vagyunk épp mindannyian? Mert történetünkben a menekültek és az európai őslakosok egyaránt áldozatok. Ennél is fontosabb azonban feltenni a kérdést: milyen nagy háború körvonalazódik ilyen drámai népmozgások mentén?
http://mno.hu/velemeny/a-nagy-bevandorlasatveres-1300729
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Teljes harckészültséget rendelt el a két Korea határán Kim Dzsong Un
https://www.youtube.com/watch?v=QWnRVxMDgfA

Könnygázzal és riasztófegyverrel lőtt a rendőrség a migránsokra Macedóniában
https://www.youtube.com/watch?v=HlA-bqYYc0s
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Teljes harckészültséget rendelt el a két Korea határán Kim Dzsong Un
https://www.youtube.com/watch?v=QWnRVxMDgfA

Mellesleg, ilyen egy jó kerítés :)

1026000108.jpg


North Korea Prepares to Bring Troops to Full Combat Readiness - Reports

http://sputniknews.com/military/20150821/1026000338.html

És mellesleg, épp most van az orosz-kínai tengeri hadgyakorlat:

Russian-Chinese Naval Drills Begin in Russia's Far East

http://sputniknews.com/world/20150821/1026004852.html

mégpedig ITT:

1181px-Primorsky_in_Russia.svg.png
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 881
113
Volt e film a migránsok róla, sajnos a címére nem emlékszem, a története annyi volt hogy fekete Afrikában egy politikus, Afrika a fehér emberek általi kizsákmányolásáról beszél, majd mozgalmat indít és gyalog nekiindul Európába. Útközben egyre több ember csatlakozik hozzá, az európai politikusok támogatják, egészen addig amíg eléri a menete Gibraltár. Az unió közös rendőri és katonai erőt küld a helyszínre, és amikor a helyzet kezelhetetlené válik, mert a menekültek tömegével jönnek át Spanyolországba a hadsereg tüzet nyit rájuk.
A rendező úgy gondolta hogy az európai politikusok a liberálisoktól, zöldektől a szocialistákon át a konzervatívokig csak addig menekültbarátok amíg a veszély nem valós, akkor azonban kenyszerhelyzetben kénytelenek radikális eszközökhöz nyúlni.


Tévedett!!!!!!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
Az usa 1945-tol meg akarja semmisíteni Oo-t.
http://www.paulcraigroberts.org/2015/08/18/us-planning-wipe-russia-since-1945/
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 412
44 018
113
Boki, igen csipem a hozzászólásaid nagy részét, nagyon sok jó hírt, infot hozol, olyat is amelyekhez a legtöbb olyan halandó, mint én, pusztán már csak azért sem fér hozzá, mert nem tudunk cirilbetűs szöveget olvasni. De ez a meg akarja semmisíteni az oroszokat az USA '45 től, ezt azért nyugtass meg, TE sem hiszed le... Lehetett volna rá alkalmuk, ha akarják, mondjuk az iszákos Jelcin idejében, mikor azt se tudták még az oroszok sem, hogy merre áll a fejük, annak idején, amikor olyan csóróság volt, hogy lázadtak-éhségsztrájkoltak, nem kevesen öngyilkosok lettek az atomtengeralattjárók személyzetéből a kilátástalanság miatt. Most valóban az egyik legnagyobb ellenfél lett moszkva számukra, de ez nekem erős, ez a kijelentés. Gyengíteni akarják, ebben egyetértek én is.
 

stendre

Active Member
2014. december 4.
408
191
43
Szuvorov én is emlékszem, lehet már 10-20 éve is mikor a tv-ben leadták, a címére nem emlékszem. Pedig most aktuális lenne újra megnézni.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 534
113
zsolti
Ez Paul Craig Roberts írása(véleménye), bizonyára 1945-tol a SZU-ra gondolt....
 
Status
Not open for further replies.