[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
<blockquote rel="Eltorro"><blockquote rel="tarzaan">Ilyen szövetségesek mellett, mint az USA, Európának nincs szüksége ellenségekre:
http://mandiner.hu/cikk/20150906_nem_fogad_be_menekulteket_az_egyesult_allamok
Mi ezzel a baj?
</blockquote>

Az, hogy o miattuk vannak menekultek. Demokrácia export, arab tavasz , fuggetlen államok szétbombázása, terrorista csoportok létrehozása,terroristák kiképzése, pénzelése, káosz, háborúk gerjesztése.....stb.</blockquote>

Már megbocsáss de ez egy fasisztoid baromság néhány agyatlan moszkovita Jobbikos elhiszi, de hanem nézel a dolgok mögé akkor csapdába ragadsz az alternatív világodban.

Miért érdeke az arab tavasz a Nyugatnak, ha most veszélyben vannak a gazdasági kapcsolataik? Miért érdeke Nyugatnak egy sor ellenséget kreálnia a Közel-Keleten? A legtöbb diktátort iszlamistákra cserélték. Milyen aberrált összeesküvés elmélet kell ahhoz hogy elhiggyük érdeke volt a Nyugatnak Hoszni Mubarak eltávolítása Egyiptomban?

Ha sokat mantrázzátok Hitler feltámad és megeszi a magyar faj ellenségeit? Mi az értelme dezinformációt terjeszteni?

Hol volt Putyin amikor meg kellett védeni Asszadot? Miért hagyjátok ki a sakkjátszmából? Miért a gazdáitokkal konkuráló arab olajállamok dőltek ki?

A szerencsétlen menekültek hogy hogy pont Moszkva ellenségeinek okoznak demográfiai problémát?

Mindig nekem kell feltenni ezeket az elhallgatott kérdéseket...
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<blockquote rel="Montezuma">Nem véletlenül nevezték a neutron fegyvert már anno humánus atomfegyvernek, egy neutron fegyverekkel vívott háború után egy héttel besétálhatsz a robbanás helyére is, nem kapsz <del>sugárfertőzést</del>.

Ezt ne írtad volna! Sugárszennyezést! Többlet sugár dózist!</blockquote>

Miért, póriasan nem így nevezik?
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 487
16 580
113
<blockquote rel="czulu"><blockquote rel="Montezuma">Nem véletlenül nevezték a neutron fegyvert már anno humánus atomfegyvernek, egy neutron fegyverekkel vívott háború után egy héttel besétálhatsz a robbanás helyére is, nem kapsz <del>sugárfertőzést</del>.

Ezt ne írtad volna! Sugárszennyezést! Többlet sugár dózist!</blockquote>

Miért, póriasan nem így nevezik?</blockquote>

A sugárbetegség az egy végső következménye a radioktív sugárzásnak.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
A héten aláírták az Északi Áramlat II. szerzodést és már az amerikai sajtó a német-orosz kapcsolatok javulásáról ír....(mindigis zavarta az amerikaiakt a jó német-orosz viszony)
http://www.chicagotribune.com/news/sns-wp-blm-news-bc-gazprom04-20150904-story.html

Nagyon baráti ez a Németo., valóban. Elérte, hogy Ukrajna helyett ő legyen a gázelosztó-központ Európában. Ezt pedig azért tette, mert az ő alkupozíciója (csúnyábban kifejezve zsarolási potenciálja) Oroszo.-gal szemben nagyobb, mint Ukrajnáé...

Ha Németo. valóban oroszbarát lenne, akkor engedte volna a <b>Déli Áramlat</b> megvalósulását!!!
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
Egy fórumozó írta az egyik cikk alá. Hát... férfi fórumozó társaim, talán nem is annyira elvetendő ez az iszlám!

Az iszlám jelenleg a leggyorsabban növekvő vallás Németországban. Aiman Mazyek, a Németországi Muszlimok Központi Tanácsának elnöke szerint számos mecsetben csupán az elmúlt hónapok során megkétszereződött az istentiszteleteken részt vevők száma. Sorra épülnek az országban az új mecsetek, egyre nagyvonalúbb tervek alapján. A kupolák és minaretek számos német település – és nem csak a nagyvárosok – látképéhez tartoznak ma már hozzá.

A növekedést gyorsítja, hogy a német jóléti rendszer akaratlanul is preferálja a poligámiát. A muszlim bevándorlók gyakran két vagy több feleséggel érkeznek. Egyiküket hivatalos házastársnak jelentik be, a többiek a gyerekekkel együtt egyedülálló anyaként emelt összegű szociális támogatást igényelhetnek. Így kikerülik a törvényt, ami jelenleg tiltja a poligámiát, miközben egy ilyen bevándorló nagycsalád többször annyi segélyhez jut, mint a hagyományos házasságban élő németek, ahol egy feleség és jó esetben egy gyerek van.

A melegházasságért küzdők közelmúltbeli európai és amerikai győzelmei után sem liberális jogvédők, sem a házasság klasszikus definíciójának tiszteletben tartásáért küzdő keresztények nem tartják kizártnak, hogy az érintett országokban napirendre kerül a poligámia törvényesítése, ami egyúttal a muzulmán családmodell legalizálását is jelenti arra való hivatkozással, hogy ha a házasságban részt vevők körét nem lehet nemi összetétel alapján korlátozni, akkor nem tartható a létszám szerinti korlátozás sem. A bizarr, de egyáltalán nem fantasztikus forgatókönyv szerint tehát a muszlim közösségek lehetnek a házasság fogalmát újraértelmező gender-forradalom közvetett haszonélvezői.

Mi lehet a következménye a német modellnek? Berlin Európán belüli súlyát tekintve egyáltalán nem kizárt, hogy a németországi muszlimok integrációs kudarcai sajátos „mintává” válnak Európa többi országa számára is, ami egész konkrét területeken járhat érezhető következményekkel a kontinens keresztény és zsidó közösségei számára.
A bajor iskolákban például a muszlim diákok már ma is mentesülnek az amúgy minden tanuló számára kötelező koncentrációstábor-látogatás alól. Előfordult az is, hogy a hagyományos karácsonyi köztéri díszítések áldozatul estek a muszlim lakosságra való hivatkozásnak. Az imámok ma még csak azt kérik, hogy hangszórókon a minaretekből imára hívhassák a híveiket, ám a következő lépés a déli harangszó elnémítása lehet, mondván, azzal Európa-szerte a kereszt győzelméről emlékeznek meg a félhold felett.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
"Tádzsikisztán és az IÁ viszonyában még veszélyesebb fejlemény a folyamat, amely Afganisztánban látszik kibontakozni. Az IÁ vezetése tavasszal embereket küldött a fő rivális al-Qáida központi terepének számító közép-ázsiai országba, hogy az északi tartományokban (ez elsősorban Balkh, Kunduz, Takhar, de még inkább Badakhsán tartományokat jelenti) településeket/városokat megszerezve hídfőállás(oka)t építsen ki a posztszovjet közép-ázsiai országokra, valamint a muszlim ujgurok lakta nyugat-kínai Hszincsiang tartományra kiterjesztendő tevékenységéhez.

Az IÁ nem légüres térbe érkezik. Szándékai szerint építene az itt működő "testvérmozgalmakra", így az üzbég IMU-ra és Jundullohra (جندالله [...]), az előző bejegyzésben említett tádzsik Jamoati Ansorullohra, de az ujgur Kelet-turkesztáni Iszlám Mozgalomra (ETIM - East Turkestan Islamic Movement/TIP - Turkestan Islamic Party, TIM - Turkestan Islamic Movement etc.) is.

Az elképzelésnek már vannak kézzelfogható megvalósulásai a térségben. Márciusban az üzbég hatóságok már razziáztak Termez, Karshi és Guzar térségében (amit persze a helyi sajtóban váltig tagadtak), a régió utóbbi időben kissé bágyadtabb őre, Oroszország pedig újra erőre kapni látszik: áprilisban újabb 2500 orosz katona érkezett a térségbe - a határellenőrzés biztosítására.

Ehhez azt a személyes tapasztalatot tehetem hozzá, hogy Tádzsikisztán déli régiójában ennek jól látható nyomai vannak, az oroszok demonstratívan vannak jelen, [...] Ugyanakkor az igazán érzékeny részeken [...] nemigen volt szignifikáns jele az orosz erősítésnek."

http://islampolitics.blog.hu/2015/08/30/tadzsik_jegyzetek_6_a_nemzetkozi_mozgalomban
 
T

Törölt tag 008

Guest
Kinaban nagy pofara eses lesz. Ott 60-70 millio embert kiirtani nem nagy kunszt az allampart vedelme erdekeben. Es a muszlimok elegge jol felismerhetok. :)
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
<blockquote rel="xfotel">jók ezek a monty python típusú szcenáriók!
német napenergia, tesla autók, fúzió. ha a következő tíz évben a szénhidrogének szerepe kissé nagyon megrogyna, kik maradnának állva? a kínaiak igen. az oroszok nem. a közel-kelet visszatérne ahová tartozik: afrikába
az a rohadt kapzsi tudomány...

Fúzió? A Lockheedből kinézem, hogy <b>talán</b> képesek rá. Minden más esetben túl késő szerintem... A többi meg... Nyersanyagokra szükség lesz, oroszoktól afrikaiaktól, tökmindegy, lényeg, hogy ahol gazdaságosan lehet kitermelni, onnan. Mert profitorientált az egész rendszer. Nem pedig humánorientált... (Ami nem is csoda 7 milliárd ember esetén) Szóval, kvázi, kerül, amibe kerül. Egyszerűen túl sokan vagyunk, ezért az egyén értéke, ha nincs közvetlen haszna a "nagyok" számára, akkor a 0-hoz közelít.
</blockquote>

konkrétabban, most hogy feleződött az olajár, a szaúdi költségvetési hiány meghaladta a 20 százalékhoz és az év vége még arrébb van. a klasszikus konteós kommenttel szemben, hogy azér' lesz háború mert gazdasági problémák vannak, azt gondolom, hogy a gazdasági összeomlás inkább a háborúk végét jelenti. ha azt mondom, hogy tíz év alatt feleződik az olajfogyasztás és a pala aránya ezen belül is harmadára felére nő, akkor komolyabb fejszámolás nélkül tudható, hogy egy ennél jóval konzervatívabb előrejelzés is azt jelenti, hogy az oroszok még 2072-ben is a legújabb T-72 modernizációt skubizhatják a díszszemlén.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 523
64 593
113
Nagy atomrobbanás sok felvételen látszik, de a vitaindítónak szánt felvételeken feltételezett úgynevezett kis hatóerejű, másképp 1 kT alatti explóziók felvételei elég ritkák. Bárhogy is van, ezeknél is erősen hangsúlyos egy igencsak átható erőteljes villanás, ami - különösen a kis hatóerejűeknél - csak villanásnyi ideig tart.
Tehát nagyon erős, különlegesen éles, világos rövid ideig tartó villanás.

Mutatok egy gyér minőségű felvételt, ahol egy (egyébként nálunk is rendszerben levő) korai Luna harcászati rakéta éles lövészete látható, éles töltettel:

https://www.youtube.com/watch?v=uJ50ETDf88o

és itt egy másik válogatás, kifejezetten kis hatóerejű szovjet tesztekről:

https://www.youtube.com/watch?v=XkV0cM4Xf78
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
Egy videó Toroczkai tolmácsolásában a bevándorlásról:

https://www.youtube.com/watch?v=LSYdxggXrUw&feature=youtu.be
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
<blockquote rel="boki"><blockquote rel="Eltorro"><blockquote rel="tarzaan">Ilyen szövetségesek mellett, mint az USA, Európának nincs szüksége ellenségekre:
http://mandiner.hu/cikk/20150906_nem_fogad_be_menekulteket_az_egyesult_allamok
Mi ezzel a baj?
</blockquote>

Ha sokat mantrázzátok Hitler feltámad és megeszi a magyar faj ellenségeit? </blockquote>

mikor először hallottam ezt a szintagmát nem értettem, hogy miről van szó, úgyhogy javaslom nyíltan gójozzál, hogy mindenki fogja az adást.

amúgy miért ugyanazok az emberek támogatják ezerrel az átvándorlókat, akik a charlie hebdós gyász idején azon pörögtek, hogy a muszlimokat márpedig kötelező arcon fosni a szólásszabadság nevében?
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
<blockquote rel="wolfram"><blockquote rel="xfotel">jók ezek a monty python típusú szcenáriók!
német napenergia, tesla autók, fúzió. ha a következő tíz évben a szénhidrogének szerepe kissé nagyon megrogyna, kik maradnának állva? a kínaiak igen. az oroszok nem. a közel-kelet visszatérne ahová tartozik: afrikába
az a rohadt kapzsi tudomány...

Fúzió? A Lockheedből kinézem, hogy <b>talán</b> képesek rá. Minden más esetben túl késő szerintem... A többi meg... Nyersanyagokra szükség lesz, oroszoktól afrikaiaktól, tökmindegy, lényeg, hogy ahol gazdaságosan lehet kitermelni, onnan. Mert profitorientált az egész rendszer. Nem pedig humánorientált... (Ami nem is csoda 7 milliárd ember esetén) Szóval, kvázi, kerül, amibe kerül. Egyszerűen túl sokan vagyunk, ezért az egyén értéke, ha nincs közvetlen haszna a "nagyok" számára, akkor a 0-hoz közelít.
</blockquote>

konkrétabban, most hogy feleződött az olajár, a szaúdi költségvetési hiány meghaladta a 20 százalékhoz és az év vége még arrébb van. a klasszikus konteós kommenttel szemben, hogy azér' lesz háború mert gazdasági problémák vannak, azt gondolom, hogy a gazdasági összeomlás inkább a háborúk végét jelenti. ha azt mondom, hogy tíz év alatt feleződik az olajfogyasztás és a pala aránya ezen belül is harmadára felére nő, akkor komolyabb fejszámolás nélkül tudható, hogy egy ennél jóval konzervatívabb előrejelzés is azt jelenti, hogy az oroszok még 2072-ben is a legújabb T-72 modernizációt skubizhatják a díszszemlén.
</blockquote>

Ja, mer' az oroszok miatt lesz/lenne háború, mi?...

Egyébként a gazdasági összeomlás meg a háború úgy függ össze, hogy az USA háborúkkal próbálja védeni a (dollár)birodalmát. Tehát minél nagyobb veszély fenyegeti az USA globális (dollár)birodalmát, annál nagyobb háborúval tudja azt ellensúlyozni és...
... és ha nem sikerül neki, akkor ez valóban a háborúk végét jelenti: mert összeomlik az USA.

Amúgy a T-72 2072-ben egész időszerű elnevezés lesz... :)
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Nagy atomrobbanás sok felvételen látszik, de a vitaindítónak szánt felvételeken feltételezett úgynevezett kis hatóerejű, másképp 1 kT alatti explóziók felvételei elég ritkák. Bárhogy is van, <b>ezeknél is erősen hangsúlyos egy igencsak átható erőteljes villanás, ami - különösen a kis hatóerejűeknél - csak villanásnyi ideig tart.
Tehát nagyon erős, különlegesen éles, világos rövid ideig tartó villanás</b>.

Így van, <b>pontosan ez a villanás látszik</b> az ukrajnai felvételen az 5. másodperc körül (érdemes videó szerkeztőben képkockánként léptetni, mert kézzel nem biztos, hogy meg tudod ott állítani):

https://youtu.be/o-vHaZOuLd8
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
<blockquote rel="Allesmor Obranna">Nagy atomrobbanás sok felvételen látszik, de a vitaindítónak szánt felvételeken feltételezett úgynevezett kis hatóerejű, másképp 1 kT alatti explóziók felvételei elég ritkák. Bárhogy is van, <b>ezeknél is erősen hangsúlyos egy igencsak átható erőteljes villanás, ami - különösen a kis hatóerejűeknél - csak villanásnyi ideig tart.
Tehát nagyon erős, különlegesen éles, világos rövid ideig tartó villanás</b>.

Így van, <b>pontosan ez a villanás látszik</b> az ukrajnai felvételen az 5. másodperc körül (érdemes videó szerkeztőben képkockánként léptetni, mert kézzel nem biztos, hogy meg tudod ott állítani):

https://youtu.be/o-vHaZOuLd8</blockquote>

Hogy egyértelmű legyen, miről beszélek, megállítottam a felvételt a villanásnál, íme:

Villanas_www.kepfeltoltes.hu_.png
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
<blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="Allesmor Obranna">Nagy atomrobbanás sok felvételen látszik, de a vitaindítónak szánt felvételeken feltételezett úgynevezett kis hatóerejű, másképp 1 kT alatti explóziók felvételei elég ritkák. Bárhogy is van, <b>ezeknél is erősen hangsúlyos egy igencsak átható erőteljes villanás, ami - különösen a kis hatóerejűeknél - csak villanásnyi ideig tart.
Tehát nagyon erős, különlegesen éles, világos rövid ideig tartó villanás</b>.

Így van, <b>pontosan ez a villanás látszik</b> az ukrajnai felvételen az 5. másodperc körül (érdemes videó szerkeztőben képkockánként léptetni, mert kézzel nem biztos, hogy meg tudod ott állítani):

https://youtu.be/o-vHaZOuLd8</blockquote>

Hogy egyértelmű legyen, miről beszélek, megállítottam a felvételt a villanásnál, íme:

Villanas_www.kepfeltoltes.hu_.png


</blockquote>

És egy kis érdekesség:

https://en.wikipedia.org/wiki/W48

"The W48 was an American <b>nuclear artillery shell</b>, fired from a standard 155 mm (6.1 inch) howitzer"

"It had an explosive yield equivalent to <b>72 tons of TNT (0.072 kiloton)</b>, which is very small for a nuclear weapon."

Tehát ez pl. nemhogy 1kT alatti, hanem 0.1kT alatti...
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
Nem bírtok lekattanni erről az atomos hülyeségről...

Tehát meg kell nézni a fehér területet a képek közepén. Ez az, ahol a fényerő olyan nagy, hogy túlterheli a CCD chipet, ezzel szaggató hatást okozva. Az a tény, hogy a tűzgolyó fehér volt azt jelzi, hogy a színhőmérséklet több mint 4000 Celsius fok volt, ami csak nukleáris robbanás esetén érhető el. A kamerák automatikusan alkalmazkodnak a túl sok fényhez, ezért egy fehér foltot kapunk a képernyőn."</i> - Jeff Smith (Veterans Today).

A magnézium pl. max 3000 fokon ég és mégis gyönyörű fehér. Még a sima TNT is képes hasonló hőmérsékletre:
http://www.az1dmat.org/dmat_blast_injuries.pdf




Ki garantálja azt, hogy nincsenek 0,01-0,1 kT hatóerejű neutron fegyverek, ahol te a világűrből semmiféle sugárzást nem fogsz érzékelni, főleg, hogy a felszabaduló energia döntő része ugyan brutál gammasugár lesz, de az nagyon rövid ideig tart, ráadásul a visszamaradó háttér sugárzás elenyésző. A hatóerő függvényében a mérhető sugárzások a távolsággal ráadásul erőteljesen csökken.
Nem véletlenül nevezték a neutron fegyvert már anno humánus atomfegyvernek, egy neutron fegyverekkel vívott háború után egy héttel besétálhatsz a robbanás helyére is, nem kapsz sugárfertőzést.

Senki nem garantálja. De, ha még egy mini neutronbombát is használtak volna, annak hatásait a helyszínen gyönyörűen ki lehet mutatni. Ugyanis a neutronsugárzásnak megvan az a negatív tulajdonsága, hogy bizonyos elemeket képes "felaktiválni", így azok sugárzókká válnak, amit aztán lehet mérni.


Apropó:
http://www.bumm.sk/turmix/2015/09/06/naraha-orai-ujra-ketyegnek-majd-visszakoltozhetnek-a-fukusima-kozeli-varos-lakoi

Eddig nem azt mondták, hogy szinte csernobili méretű a balhé?

Csernobilban direkt kiszóródás volt a légkörbe, már a robbanáskor is, aztán ezt a már nyitott reaktormagban égő grafit még súlyosbította. Ezzel szemben a fukusimai reaktorok esetén leginkább csak radioaktív víz jutott ki. Hiába kapott mindkét esemény 7-es szintű besorolást, nem egy léptékűek voltak.
 
Status
Not open for further replies.