Na akkor jelenleg az a helyzet, hogy az amcsik sem tudják senkinek sem garantálni,hogy biztonságosan kijusson a repülőtérre, a tálibok gyakorlatilag csak a külföldieket engedik be a repülőtérre,az afgánokat gyakorlatilag egyáltalán nem.Egyre kíváncsibb vagyok arra, hogy a magyar külügy, hogy akarja kihozni a magyarokat segítő afgánokat?
Hát csak valami spéci mód fog működni, beöltöztetik őket és irány a reptér határának egy olyan része ahol nincs akkora figyelem, ott egy kis készpénz segítség, vagy lehet Pakisztán felé úton, talán erre nem számít senki most. Nyilván ezért nem nyilatkoznak.
Amúgy minden ok mellett, nem tudom megérteni, ha valaki a nélkül, hogy tudatná előre elutazott oda magánügyben azt sem, hogy elmúlt hetekben nem lépett le.
Itt 10.000 Km nyugatabbra is már több hete nyilvánvaló volt, hogy itt a vége.
Elképesztő fegyelmezetlenség vagy butaság.
Én elhiszem, hogy a mai világban az átlag emberek valamiért iszonyatos hülyeségekbe mennek bele (autópályán szembe, il-ferro ingyenautó, "afgán nyaralás"), majd a legegyszerűbb a kormányt hibáztatni, még azért is ha nem esik az eső. Amikor azt hallom, hogy a tálibok győzelme után több mint 1 nappal, reptéri káosz után jelentkezik valaki, hogy "hahó én itt vagyok az Omar Mulla caddesi 7-ben", egyszerűen nem értem mire gondol.
Szóval miután kihoztam őket, azért leülnék velük elbeszélgetni, hogy ezt most miért.
A tolmácsok, segítők meg végképp érthetetlen, ha ki akartuk hozni, akkor már rég megtehettük volna, ez akkor a kormány sara/figyelmetlensége, ha meg maradni akartak még pénzt keresni, akkor persze meg kell tenni amit tudunk, de normális keretek között.
Nekem kezd az az érzésem lenni, hogy mindenki az usa kiskutyájaként várta, hogy ameddig a gazdi katonái vannak, addig semmi nem lehet Kabulban, meg majd a gazdi segít és úgyis elintézi, és hollandtól ukránig, orosztól-Ugandáig mindenki meglepődött mennyire impotensek lettek.