Nagytesónak ott lesz remélem kína meg a zenészek.Ez zgyszerűen halott ügy lenne a honvédségnek egy "nagytesó" támogatása nélkül.
Mindenki röhög a Franciákon hogy nem sikerült megoldani az ottani terrorista problémákat, koalicióban, mert volt ott angol, észt, német katona is nem kevés. (Egyébként jó úton jártak, szerintem nem kellett volna több mint 2 év kb)Pedig megpróbálták, volt ott minden, légierő, tüzérség, logisztika, drónok, különlegesek, több ezer jármű.
Most hogy nincsenek franciák már ez sem lesz, nem tudom hogy átérzitek e a probléma súlyát.
A wagnert is analizálták, nem azert mert szarok hanem mert nem volt ott olyan erejük, sem tapasztalatuk mint a francia hadseregnek.
Nehogy már azt higyjük hogy a Wagner 500 katonával meg néhány Urallal jobban fogja csinálni mint a Franciák.
Hogy a honvédség mit fog ott csinálni azt nem tudom, remélem jól fog nekik elsülni
Mondjuk ha már a kihívásra sem tudunk felkészülni akkor tényleg felesleges katonásdit játszadozni.
Félünk kimondani, hogy a katonáknak ez egy munkaköri leírás? Van kint magyar érdek? Ha nem lenne akkor fel sem merült volna, hogy oda kell menni....