[BIZTPOL] Afrika

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 023
1 474
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Gyorsreagálású haderőt hoz létre az Afrikai Unió
Európának meg nem fog tetszeni az önállósodás gondolata, pedig örökké nem lehet azt csinálni, hogy más oldja meg a problémát. Most is csak azokba szólnak bele, ahol gazdasági érdek van. Ide sem jön Ázsiából rendet tenni, pedig volna mit itt is. Még ha az eszközök kultúráltabbak is.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
off.
mág megnem erősített hír
zI

Iz
raeli kommandósok hatoltak be a kenyai plázába
2013. szeptember 22., vasárnap, 14:11
Szerző: MTI / hvg.hu


Izraeli különleges egység hatolt be vasárnap a nairobi bevásárlóközpontba, hogy kiszabadítsa az iszlamisták fogságában lévő túszokat - közölte a francia hírügynökséggel a kenyai biztonsági erők képviselője.
Lapértesülések szerint ismeretlen számú túszt tartanak fogva abban a kenyai plázában, amit szombaton támadtak meg terroristák. Az as-Sabab szombaton este Twitter-üzenetben jelentette be, hogy "harcosai" hatoltak be a Kenya fővárosában, Nairobiban található, módosabbak által látogatott bevásárlóközpontba, ahol megöltek "több mint 100 kenyai hitetlent". A közlemény szerint az akció megtorlás azért, hogy a Szomáliával szomszédos Kenya csapatai úgymond az ő ellenükben avatkoznak be a szomáliai polgárháborúba immár két éve.
A kenyai vöröskereszt közlése szerint mintegy 43-an haltak meg a merényletben, a sebesültek száma pedig meghaladja a kétszázat. A támadásnak brit és francia áldozatai is voltak, a Külügyminisztérium pedig úgy tudja, magyarok nem sérültek meg a vérengzés során.
on
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
hiryu
megerosítem. :)

még ne: jött ki a ynetnews.com oldalon frisebb hír:

quoted an Israeli security source as saying Israeli advisers were helping Kenya with "negotiating strategy to help end the siege.
"There are Israeli advisers helping with the negotiating strategy, but no Israelis involved in any imminent storming operation," said the source, who gave no further details and asked not to be identified.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4432219,00.html
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
44 276
56 022
113
Én itt olvastam.
Eloszor a France Press szerint izraeli katonák részt vesznek az akcioban. (a helyszínen tartozkodo forrás szerint)
Késobb a Reuters azt írja, hogy csak tanácsadoként vesznek részt a kenyail fegyveres erok oldalán.....
http://ria.ru/world/20130922/965005360.html
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
háttérben foto a helyi terrorelhárítókról....

http://444.hu/2013/09/22/meszarlas-es-ostrom-kenyaban/
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 723
3 816
113
hiryu

Ahogy elnézem ezeket a terrorelhárítókat, háát, rájuk is fér minden tanács...
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
A kenyai katonák vasárnap este hatoltak be a bevásárlóközpontba, hogy véget vessenek a szombat dél óta tartó túszdrámának. Két helikopter körözött az épület felett, detonációk hangját is lehetett hallani. Négy katona sérült meg, de ahogy a CNN jelentette, a fogva tartott túszok túlnyomó többségét kiszabadították. A kenyai hadsereg szóvivőjére, Cyrus Ogunára hivatkozó jelentés szerint a védelmi erők ellenőrzésük alá vonták az épület nagy részét. Oguna azt nem árulta el, hogy hány túsz maradt a bevásárlóközpontban és hány szabadult ki a túszejtők fogságából. Az AP amerikai hírügynökség névtelenséget kérő hatósági forrásokból úgy értesült, hogy a hivatalos közlésekkel ellentétben vasárnap egyetlen túszt sem sikerült kiszabadítani. a Guardian ehhez a maga részéről annyit tesz hozzá, hogy a neki nyilatkozó tisztségviselő szerint a támadók egyikét sem vették még őrizetbe.

Nyugati sajtójelentések szerint a kenyai hatóságok körében hatalmas a káosz, a belügyminisztérium a hadsereg és a rendőri erők egyre másra adnak ki egymásnak homlokegyenest ellentmondó nyilatkozatokat a helyzetről. Mindez annak ellenére van így, hogy Kenyában a múlt hónapban állítottak fel egy katasztrófa-elhárítási hatóságot egy nairobi repülőtéri tűz után.
http://nol.hu/kulfold/a_tuszok_kivegzesevel_fenyegetoznek_az_iszlamistak


A mesebeli Afrika:(
 
D

danielblack

Guest
Boldog lennék ha létrejönne egy Egyesült Európai Államok, egy Egyesült Afrikai Államok, és egy Egyesült Arab Államok.... És hátha minden rassz megtalálná a saját helyét a világban.... Azonban ez álom...
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
http://www.origo.hu/nagyvilag/20130923-az-as-sabab-szomaliai-szervezet-es-a-nairobi-terrortamadas.html?sec-top
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
http://hvg.hu/nagyitas/20130923_Kenya_tamadas_nagyitas

azért az AK-n kívül akadt más dolog is...
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 657
7
38
Kölcsönkinyír visszajár?
Szárazföldi offenzíva Szomáliában?
http://news.yahoo.com/military-strike-reported-southern-somali-town-062329592.html
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
44 276
56 022
113
Magas rangú orosz kuldottség utazott Angolába, Dimitrij Rogozin miniszterelnok-helyettes vezetésével , hogy megvitassák a két ország katonai -technikai egyuttmukodését. Egyes hírek szerint Szu-30 -sokat akarnak eladni Angolanak az oroszok.