1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Afrika

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Phoenix által indítva @ 2013. május 30..

 1. borisz

  borisz Well-Known Member

  Egy koldusszegény, szinte csak papíron létező ország gazdag, plázázó polgárait iszlamisták, mint hitetleneket rabolnak el, és aztán izraelieket küldenek értük kiszabadítani.

  Akárkiért csak úgy nem ugrálnak.
   
 2. joker

  joker Well-Known Member

  Hogy van ez a SEAL-es szomáliai dolog jogilag? A szomáliai kormány tud minden ilyen SEAL meg titkosszolgálati akcióról hivatalosan és engedélyezi ezeket? (tudom ott a kormány kissé ingatad meg impotens, na de akkoris) Mert ha csak úgy átugrassz civileket ölni akkor az terrorizmus, mégpedig államilag támogatott. Gondolom nem a tágyalására akarták elvinni a célszemélyt, hogy zsíros ügyvédek és végnélküli drága perek után elítéljék. Persze akkoris minimum emberrablás lenne. Vagy háborús ok, mivel külföldi katonák támadtak egy másik országon belül.
   
 3. teboly

  teboly Member

  De itt Amerika követte el, és tudjuk h neki mident szabad...
   
 4. hiryu

  hiryu New Member

  Saját szöveg?
   
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Sikeres volt Dimitrij Rogozin útja Angolába. Az orosz kuldottség, ill. a Rosoboronexport és az angolai honvédelmi minisztérium 1 milliárd USD -os fegyveruzletet írtak alá. A szerzodés szerint az orosz fél konnyu fegyvereket, harckocsikat, lofegyvereket, loszereket, ágyukat, Mi-17 helikoptereket szállít Angolának. Ezenkívul a szerzodés tartalmazza még a szovjet idokbeli angolai fegyverekhez pótalkatrészek szállítását, egy loszergyár építését, Angolában . A legfontosabb pedig a 18 Szu-30K eladása, természtesen megjavított-modernizált és felfegyverzett állapotban.

  A szerzodés aláírása:
  [​IMG]
   
 6. doca

  doca New Member

  Dél-Afrika:
  http://rt.com/news/south-africa-genocide-evacuation-702/
   
 7. hiryu

  hiryu New Member

  Az olaszok egy állandó bázist állítanak fel Dzsibutiban:
  http://shippingonline.ilsecoloxix.it/p/politiche_marittime/2013/10/23/AQqeXxk-pirateria_armate_italiane.shtml
   
 8. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Dél-Afrika 238 db, afrikai viszonyokhoz módosított Patria AMV 8x8-at szeretne rendszeresíteni "Badger" néven, melyek nagyobb részét helyben a Denel Land Systems gyártana le.

  http://www.patria.fi/en/news+and+events/news/denel+and+patria+announce+an+agreement+on+armoured+wheeled+vehicles+to+south+africa.html
   
 9. boki

  boki Well-Known Member

  Egyre érdekesebb az afrikai piac a repulogép, helikoptergyártok számára.
   
 10. boki

  boki Well-Known Member

  Lemaradt ez:
  http://www.defensenews.com/article/20131120/DEFREG04/311200020/Firms-See-Africa-Major-Aviation-Market?odyssey=mod_sectionstories
   
 11. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Franciaország "békefenntartó" alakulatokat küld a Közép-Afrikai Köztársaságba, hogy megakadályozzanak egy népirtásig fajulható vallásháborút.

  -Kiváncsi lennék a valódi érdekekre.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/centralafricanrepublic/10489936/French-sends-troops-to-Central-African-Republic.html
   
 12. boki

  boki Well-Known Member

  Ma az ENSZ BT egyhangúlag elfogadta a katonai intervencio tervét a Kozép-Afrikai Koztársaságban. Ebben 1200 francia és 3600 afrikai katona fog részt venni. Jelenleg 650 francia katona van az országban.
   
 13. joker

  joker Well-Known Member

  Azok idegen légiós franciák vagy francia franciák? Mi van ott ami más afrikai országban nincs és ami miatt megszavaznak egy beavatkozást? Ejsze olajat kaptak vagy valami ritka fémet? Mert az emberi jogok védelmét nem veszem be. Vagy távolodnának a franciáktól és meg kell mutatni ki a főnök?
   
 14. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Első körben minden missziós helyre a légiósokat küldik.
   
 15. boki

  boki Well-Known Member

  Az ok amiért megszavazták az intervenciot, hogy 105 embert megoltek szerda éjjel os tobb tíz ember megsebesult. A felkelok (politikai ellenzék)megdontotték még tavaly( ha jol emlékszem) a megválasztott elnok hatalmát, majd márciusban elfoglalták fovárost - Bangit. Azóta mindennaposak a fegyveres osszetuzések az uj hatalom (ellenzék-lázadok) és a megdontott elnok hívei kozott.
   
 16. joker

  joker Well-Known Member

  Hát nem sok különbség van a szíriai és ez a helyzet között, max hogy az elnök még a helyén van és a beavatkozást a kormányoldal ellen akarták átvinni a BT-n.
   
 17. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Rákerestem az országra. Urán-, nikkel- és gyémántbányászat, az ország fele kb. egy gránithegységen fekszik. Nincs több kérdésem.
   
 18. boki

  boki Well-Known Member

  Most hozták le a hírugynokségek, hogy elhunyt Nelson Mandela.
   
 19. eSeM

  eSeM New Member

  a képeken úgy láttam, hogy az army van ott (azon belül pl. a spec force is meg a hegyivadászok)
   
 20. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  A francia csapatok elkezdték a különböző csoportok lefegyverzését, valamint a Bangui-i reptér közelében fegyveresek megöltek 2 francia katonát (8. tengerészgyalogos ezred ejtőernyősei). Hollande is az országba érkezett szép szavakat idézni az emberek felé.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/10507184/France-begins-disarming-fighters-in-Central-African-Republic.html

  http://www.theguardian.com/world/2013/dec/10/french-soldiers-killed-central-african-republic
   

Ezen oldal megosztása