[BIZTPOL] Afrika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
off.
mág megnem erősített hír
zI

Iz
raeli kommandósok hatoltak be a kenyai plázába
2013. szeptember 22., vasárnap, 14:11
Szerző: MTI / hvg.hu


Izraeli különleges egység hatolt be vasárnap a nairobi bevásárlóközpontba, hogy kiszabadítsa az iszlamisták fogságában lévő túszokat - közölte a francia hírügynökséggel a kenyai biztonsági erők képviselője.
Lapértesülések szerint ismeretlen számú túszt tartanak fogva abban a kenyai plázában, amit szombaton támadtak meg terroristák. Az as-Sabab szombaton este Twitter-üzenetben jelentette be, hogy "harcosai" hatoltak be a Kenya fővárosában, Nairobiban található, módosabbak által látogatott bevásárlóközpontba, ahol megöltek "több mint 100 kenyai hitetlent". A közlemény szerint az akció megtorlás azért, hogy a Szomáliával szomszédos Kenya csapatai úgymond az ő ellenükben avatkoznak be a szomáliai polgárháborúba immár két éve.
A kenyai vöröskereszt közlése szerint mintegy 43-an haltak meg a merényletben, a sebesültek száma pedig meghaladja a kétszázat. A támadásnak brit és francia áldozatai is voltak, a Külügyminisztérium pedig úgy tudja, magyarok nem sérültek meg a vérengzés során.
on
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
hiryu
megerosítem. :)

még ne: jött ki a ynetnews.com oldalon frisebb hír:

quoted an Israeli security source as saying Israeli advisers were helping Kenya with "negotiating strategy to help end the siege.
"There are Israeli advisers helping with the negotiating strategy, but no Israelis involved in any imminent storming operation," said the source, who gave no further details and asked not to be identified.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4432219,00.html
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Én itt olvastam.
Eloszor a France Press szerint izraeli katonák részt vesznek az akcioban. (a helyszínen tartozkodo forrás szerint)
Késobb a Reuters azt írja, hogy csak tanácsadoként vesznek részt a kenyail fegyveres erok oldalán.....
http://ria.ru/world/20130922/965005360.html
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
háttérben foto a helyi terrorelhárítókról....

http://444.hu/2013/09/22/meszarlas-es-ostrom-kenyaban/
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
hiryu

Ahogy elnézem ezeket a terrorelhárítókat, háát, rájuk is fér minden tanács...
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
A kenyai katonák vasárnap este hatoltak be a bevásárlóközpontba, hogy véget vessenek a szombat dél óta tartó túszdrámának. Két helikopter körözött az épület felett, detonációk hangját is lehetett hallani. Négy katona sérült meg, de ahogy a CNN jelentette, a fogva tartott túszok túlnyomó többségét kiszabadították. A kenyai hadsereg szóvivőjére, Cyrus Ogunára hivatkozó jelentés szerint a védelmi erők ellenőrzésük alá vonták az épület nagy részét. Oguna azt nem árulta el, hogy hány túsz maradt a bevásárlóközpontban és hány szabadult ki a túszejtők fogságából. Az AP amerikai hírügynökség névtelenséget kérő hatósági forrásokból úgy értesült, hogy a hivatalos közlésekkel ellentétben vasárnap egyetlen túszt sem sikerült kiszabadítani. a Guardian ehhez a maga részéről annyit tesz hozzá, hogy a neki nyilatkozó tisztségviselő szerint a támadók egyikét sem vették még őrizetbe.

Nyugati sajtójelentések szerint a kenyai hatóságok körében hatalmas a káosz, a belügyminisztérium a hadsereg és a rendőri erők egyre másra adnak ki egymásnak homlokegyenest ellentmondó nyilatkozatokat a helyzetről. Mindez annak ellenére van így, hogy Kenyában a múlt hónapban állítottak fel egy katasztrófa-elhárítási hatóságot egy nairobi repülőtéri tűz után.
http://nol.hu/kulfold/a_tuszok_kivegzesevel_fenyegetoznek_az_iszlamistak


A mesebeli Afrika:(
 
D

danielblack

Guest
Boldog lennék ha létrejönne egy Egyesült Európai Államok, egy Egyesült Afrikai Államok, és egy Egyesült Arab Államok.... És hátha minden rassz megtalálná a saját helyét a világban.... Azonban ez álom...
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
http://www.origo.hu/nagyvilag/20130923-az-as-sabab-szomaliai-szervezet-es-a-nairobi-terrortamadas.html?sec-top
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
http://hvg.hu/nagyitas/20130923_Kenya_tamadas_nagyitas

azért az AK-n kívül akadt más dolog is...
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Kölcsönkinyír visszajár?
Szárazföldi offenzíva Szomáliában?
http://news.yahoo.com/military-strike-reported-southern-somali-town-062329592.html
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Magas rangú orosz kuldottség utazott Angolába, Dimitrij Rogozin miniszterelnok-helyettes vezetésével , hogy megvitassák a két ország katonai -technikai egyuttmukodését. Egyes hírek szerint Szu-30 -sokat akarnak eladni Angolanak az oroszok.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 075
10 695
113
Egy koldusszegény, szinte csak papíron létező ország gazdag, plázázó polgárait iszlamisták, mint hitetleneket rabolnak el, és aztán izraelieket küldenek értük kiszabadítani.

Akárkiért csak úgy nem ugrálnak.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Hogy van ez a SEAL-es szomáliai dolog jogilag? A szomáliai kormány tud minden ilyen SEAL meg titkosszolgálati akcióról hivatalosan és engedélyezi ezeket? (tudom ott a kormány kissé ingatad meg impotens, na de akkoris) Mert ha csak úgy átugrassz civileket ölni akkor az terrorizmus, mégpedig államilag támogatott. Gondolom nem a tágyalására akarták elvinni a célszemélyt, hogy zsíros ügyvédek és végnélküli drága perek után elítéljék. Persze akkoris minimum emberrablás lenne. Vagy háborús ok, mivel külföldi katonák támadtak egy másik országon belül.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Egy koldusszegény, szinte csak papíron létező ország gazdag, plázázó polgárait iszlamisták, mint hitetleneket rabolnak el, és aztán izraelieket küldenek értük kiszabadítani.

Akárkiért csak úgy nem ugrálnak.

Saját szöveg?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Magas rangú orosz kuldottség utazott Angolába, Dimitrij Rogozin miniszterelnok-helyettes vezetésével , hogy megvitassák a két ország katonai -technikai egyuttmukodését. Egyes hírek szerint Szu-30 -sokat akarnak eladni Angolanak az oroszok.

Sikeres volt Dimitrij Rogozin útja Angolába. Az orosz kuldottség, ill. a Rosoboronexport és az angolai honvédelmi minisztérium 1 milliárd USD -os fegyveruzletet írtak alá. A szerzodés szerint az orosz fél konnyu fegyvereket, harckocsikat, lofegyvereket, loszereket, ágyukat, Mi-17 helikoptereket szállít Angolának. Ezenkívul a szerzodés tartalmazza még a szovjet idokbeli angolai fegyverekhez pótalkatrészek szállítását, egy loszergyár építését, Angolában . A legfontosabb pedig a 18 Szu-30K eladása, természtesen megjavított-modernizált és felfegyverzett állapotban.

A szerzodés aláírása:
0_d0609_b32262f5_XXL.jpg