1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Afrika

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Phoenix által indítva @ 2013. május 30..

 1. joker

  joker Well-Known Member

  Nem az idegenlégiósokat küldik előre ilyenkore (is)? Hogy lőttek már le két francia katonát?
   
 2. sulyid

  sulyid New Member

  Már nem azért, de ha az ember háborúzni megy mindig lesznek veszteségek... függetlenül az ellenség technikai fejlettségétől.
   
 3. joker

  joker Well-Known Member

  Nem azon csodálkozok, hogy lelőttek kettőt, hanem azon, hogy franciát lőttek le kettőt. Tudtom szerint mindig az idegenlégiósokat küldik előre, mert ezzel kímélik a sajátjaikat. Egy ilyen misszióba csodaszámba kellene menjen a francia állampolgár katona.
   
 4. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Üdv Joker,

  Úgy tűnik én is benyaltam, amit az angol nyelvű szaksajtó általában. Nem tengerészgyalogos, hanem ejtőernyős ezred. Elitnek számít a Francia seregben. A marine arra utal, hogy a világ bármely pontján (tengerentúlon is) gyorsan bevethető, azaz gyorsreagálású. Nincs köze a haditengerészethez (és a légióhoz sem).

  http://en.wikipedia.org/wiki/8th_Marine_Infantry_Parachute_Regiment

  http://en.wikipedia.org/wiki/Troupes_de_marine
   
 5. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Del Afrikaban az allami melohelyek nagyon nagy nepszerusegnek orvendenek mivel a tobbihez kepest stabil kiszamithato megelhetest jelentenek. Eppen ezert nagyon nepszeruek a katonai palyak is. A pozitiv diszkriminacio itt is igen eros igy pl a loveszeknel az uj bevonuloknal dominalnak a feketek. Alig alig van feher vagy mas nacio. Azonban tovabbra is hatalmas problema a magasabb szintu kepzettseget igeynlo beosztasok. A mernoki vagy akar a repgep, helivezetoi beosztasokra is van jelentkezo de vagy kiesik a nagyresze vagy a minoseg igen igen kerdeses. Ebbol kifolyolag a bevetheto technika mind harom fegyvernemnel azok korszerusege ellenere nagyon leesett atlagosan 20-40$ kozott mozog es tovabb csokken.

  Ez nem csak a haderore de az egesz tarsadalom eddigi stabilitasara es a gazdasagi helyzetre is ertendo. Sokan mondjak a Del Afrikai kollegaim kozzul hogy Mandela halala utan ezek a folyamatok nagyon felgyorsulhatnak es egy szeteso igazi "Afrikai" orszagga valhat korabbi hazajuk.
   
 6. joker

  joker Well-Known Member

  Mandela halála nem sokat változtat a dolgokon, már rég nem volt vezetésben, csak a neve maradt ott, a legenda, mint az első néger elnökük. Vele vagy nélküle már majdnem 20 éve zuhanópályán van az az ország hála neki (is), egyszer meg majd elérik egymás hulláinak zabálása közben azt a pontot amitől nincs lennebb.
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Csak én látok összefüggést a pozitív diszkrimináció(ami gyakorlatilag negatív diszkrimináció mert a kisebbséget sújtja még akkor is ha ez a kisebbség történetesen fehér)és a hadrafoghatóság közt?
   
 8. joker

  joker Well-Known Member

  Megy az EU a franciákért békefenntartani:
  http://www.origo.hu/nagyvilag/20140111-az-eu-csapatokat-kuld-a-kozep-afrikai-koztarsasagba.html
   
 9. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Várható volt. Szerintem most a hollandusok is nagy részt fognak vállalni tekintve, hogy az ország legnagyobb kereskedelmi partnere Hollandia. Má' nehogy már néhány fekete megzavarja a gyémántkitermelést?!
   
 10. zsorzs

  zsorzs New Member

  Egy ismerősöm elmondása szerint (volt Afganisztánban), a buta tálib, afgán nem céloz a fegyverrel, mert azt majd Allah megoldja (biztos vagyok benne, hogy nem mindegyik ilyen jóhiszemű)... Nos van egy erős gyanúm, hogy azoknak az afrikaiaknak, akiknek sok közük nincs Allah-hoz igen pontosan fogják használni a fegyvereiket. Aki esetleg fogságba esik, az jobban járt volna, ha időben átlép a másvilágra, mert nem lesz abban köszönet, ami neki jut...
   
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Afrikában sem képzettebbek.
   
 12. boki

  boki Well-Known Member

  <i>Nos van egy erős gyanúm, hogy azoknak az afrikaiaknak, akiknek sok közük nincs Allah-hoz igen pontosan fogják használni a fegyvereiket</i>

  Pont az a baj, hogy akiknek Allah-hoz van kozuk, azok támadnak, olnek , destabilizálnak Afrikában....Így van ez a KAK-ban is.,ahol a muzulmánok támadtak a keresztényekre....
   
 13. zsorzs

  zsorzs New Member

  Az index-en lévő cikk szerint: Most azok fosztogatnak, akiket a muzulmánok kifosztottak...
  - nem mondom, hogy a leghitelesebb forrás, de minek írnának hülyeséget.

  A törzsi vallásokat és szokásokat képviselő réteget tartom veszélyesebbnek...

  Amúgy az Iszlám egy békés vallás, sok esetben elfogadóbb más egyistenhittel szemben, mint a keresztény... A szélsőségesekkel van a baj... de azokkal nagyon...
   
 14. szittya88

  szittya88 New Member

  Afrikaban nem kell iszlamistanak lenni hogy haboru legyen.
  Jelenleg is 4 haborus meretu konfliktus es vagy 13 kulombozo torzs torzs elleni konfliktus van a fuggetlenedni kivano orzsagreszek forrongasairol nem is beszelve aminek a szam magasan 30 felett van. A kulonbozo nepcsoportok berber es hasonlok kozotti konfliktusok szama szinte osszeszamolhatatlan ahogy a falvak vagy varosok kozotti kvazi hadihelyzetek szama is.
   
 15. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Azért érdekelne az afrikai balhé honnét indult. Mert ugyi megbuktatták a muzulmány elnököt. A helyére odatették a keresztény bábelnököt. Pár hónapja még azt se tudtam van ilyen állam. Most meg top veszélyes környék, oda kell menni. Csak a háttérben a szálakat ki mozgatja?:) A franciknak nem jött be szíria,mert orosz érdekszféra, és a gyarmati szép emlékek már nem élnek ott. Erre léptek egyet az oroszoktól távol? És a muszlimok háttere? Valaki ott is ossza a pénzt? Vagy ez most felvevőpiacnak kell az afgánból megmaradt fegyverzetnek?
  a grúzok meg, háát kevesen vannak ahhoz hogy az oroszoknak ellenáljanak. Még ha a "Land Roveres gyalogságot" Tsinkvali -nál hagyják és körülzárják (oroszok ki nem tudnak menni, tesco lebombáz-kaja nincs,víz elzár legalább 1 hét mire a kaja kifogy a városban) és a nehéz csapatok berobbantják az alagutat. Akkor is bejöttek volna az oroszok más utakon, és nem kevesen. Így is 1-2 nap alatt lezavarták a játszmát pedig alig pár alakulat ruccant át. És gyorsan ki is jöttek onnét mielőtt Irak vagy Afgán reloded lett volna. Lehet itt 150-500 MRAP, ha ráküldenek 500 tankot mennek a méhbe. Ezzel nem azt akarom írni hogy a BTR, Pandur stb elpusztíthatatlan. Ezt már kitárgyaltuk. Csak valahol ez a minimum haderő legyen de az high tec cumóval dolog nem mindig jön be. Első körben sok katona kell, meg kell állítani az ellen támadását (A), vagy épp letámadni őket ha mi vagyunk az agresszorok (B). Ehhez sereg kell, meg tank,légierő,légvédelem stb. Utána (A) verziónál tök mindegy mi van ,ha sikerül nem kell MRAP, győztünk. Ha nem lesz esélye az MRAP nak a tankok ellen. (B) verziónál ha sikerül, és a benszülött lakosság nem ellenséges nem kell MRAP. Ha az akkor vissza kell lőni őket a kőkorba és gyorsan kivonulni, és megint nem kell MRAP.
   
 16. szittya88

  szittya88 New Member

  Afrika egy mas vilag a vonalzozgatassal a nemletezo allamok nemzetek hatarok letrehozasanak ez az eredmenye.
  Termmeszetes folyamat meg minimum 100 ev es 1000 haboru mire kialakul a termeszetes rend hatar kormany orszag stb.
   
 17. szittya88

  szittya88 New Member

  Afrikaert a franciak mar evtizedek ota kapadoznak. A volt gyarmataikert elsosorban. Csak ameddig usa es szu befolyas alatt folt felosztva a fekete kontinensaddig a frankoknak csak a morzsa jutott. A szu szetesese utan kvazi bevonulni probaltak a helyukre a kinaiakkal egyetembe. Majd az arabokra terelodott usa figyelem utan a volt usa babkok helyet probaltaksajat emberrel kitolteniszinten a kianaiakkal fej fejmellett haladva versenyezve.
  De jelentos erdekeik vannak az angoloknak nemeteknek hollandoknak de meg svedeknek es a orvegoknak is afrikaba.sza is erintett egy ked orszag /balsorsa/ nekik jo sot egyenese erdek. A Danoknak is jelntos erdekszfera afrika foleg a partmenti orszagok.
   
 18. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Kína pár afrikai államban már a cégein keresztül akkora területeket birtokol mint a dunántúl vagy magyarország. Gyártják a kaját, törzs megy traktor jön.
   
 19. szittya88

  szittya88 New Member

  Joval nagyobb teruleteket birtokol mint a dunantul vagy magyarorszag...
  De nem a fod ulajdonjoga adja a valodi hatalmat se az a sok szaz,ezer millio dollar amit befektettek. Hanem a torzsi vezetok politikusok es egyebb vezetok megvasarlasa. Meg mindig nincs kinanak tulnyomo hatalma se gaudasagi se politikai teren /ugyanis akkor van akezebe egy allam egy masiknak ha nem csak a kormanyhatalom van a kezbe de a legnahyobb ellenzek es a legtadikalisabb polutikai ellenzek is. Ez afrikara fokozottan gaz. Kinanak nagy a befolyasa a kontinenesen tobb magyaroryzagnyi mint ertekben mint teruletben es minden mas teren de ez egy akkora kontinensen semmi.. De ezt folytssuk Afrika topikba. /Nekiallok osszeszedni hogy meik afrikai orszag meik kozep vagy nagyhatalom altal fuggo vagy meik ameik jelenleg tobbtol is fugg meik ameikert meg megy a haerc es meik ameikert a jovben varhatan menni fog es megprobalom megkeresni azt az egyet kettot ami fuggettlen v
   
 20. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  A németek erősítenék a Mali és a Közép-Afrikai szerepvállalásukat.

  http://news.yahoo.com/german-defence-minister-signals-greater-role-africa-112232246.html
   

Ezen oldal megosztása