[BIZTPOL] Afrika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Katonai parádé Zambiában

2021. június 13-án nagyszabású katonai parádét tartottak Zambia fővárosában, Lusakában az afrikai ország fegyveres erői megalakulásának 45. évfordulója alkalmából. Az orosz gyártmányú Tiger páncélozott járművek és az izraeli Elbit Hermes 450 többcélú felderítő drónok első alkalommal kerültek bemutatásra a parádén. Az Orosz Föderációnak az ENSZ hagyományos fegyverek 2019. évi nyilvántartásához benyújtott jelentése szerint Oroszország 22 Tiger páncélozott járművet szállítottak Zambiába.A zambiai hadseregben az új orosz gyártmányú Ural-4320-as teherautók is nagy számban vannak jelen.

4678906_1000.jpg


4679066_1000.jpg

4679310_1000.jpg

4679562_1000.jpg

4679914_1000.jpg


4680376_1000.jpg

4680629_1000.jpg

4680732_1000.jpg

4681025_1000.jpg


4681226_1000.jpg
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 419
24 995
113
Irdatlan mennyiségű vizet kell oda felhalmozni. Ha nem lesz megállapodás, abból tuti háború lesz.

ECWMF2K6BRIRBEG3GM26O7VBJI.jpg





Nem friss, de jó írás a gát körüli problémákról.

 

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
692
1 717
93
NAIROBI, Kenya -- A police official in Kenya says 17 soldiers have died when the helicopter they were travelling in for a training exercise crashed in the outskirts of the capital, Nairobi.

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 212
67 114
113
A Boko Haram nigériai dzsihadista szervezetnek legalább egy része hűséget esküdött riválisának, a Nyugat-afrikai Iszlám Állam (ISWAP) nevű szervezetnek egy vasárnap nyilvánosságra került videofelvétel tanúsága szerint. Több héttel ezelőtt a két csoport közötti összecsapásban meghalt a Boko Haram vezetője, Abubakar Shekau.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/230323/
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu
W

Wilson

Guest

Nyolc hónap harc után azonnali tűzszünetet hirdettek Etiópiában​


Azonnali egyoldalú tűzszünetet hirdetett hétfőn az etióp kormány az észak-etiópiai Tigré tartományban a lázadókkal vívott csaknem nyolc hónapig tartó harcok után, írja az MTI.

Nem sokkal a tűzszünet bejelentése előtt sietve elhagyták Mekelét, a régió székhelyét a térség átmeneti kormányzatának képviselői, szorgalmazva egyúttal a tűzszünet meghirdetését humanitárius okokra hivatkozva.
A tűzszünet lehetővé teszi, hogy a földművesek felszántsák a földjeiket, illetve hogy a segélyszervezetek zavartalanul dolgozhassanak – állt az addisz-abebai kormány közleményében. Hozzátették, hogy a tűzszünet a kulcsfontosságú vetési időszak végéig – azaz szeptemberig – hatályban lesz.

A tigréi lázadók egyelőre nem reagáltak a sokak számára meglepetésszerű bejelentésre, ahogy a szomszédos Eritrea sem, amelynek katonáit az etióp kormány bevonta a Tigréi Népi Felszabadítási Front (TPLF) lázadószervezet szétverésére indított offenzívába.
A tartományban november elején robbantak ki a harcok, miután a TPLF fegyveresei megtámadtak egy katonai bázist, az etióp haderő pedig ellentámadást indított. A harcokban és légicsapásokban ezrek veszthették életüket, és súlyos humanitárius válság alakult ki, mert a régióba nem engedték be a segélyszervezeteket.

Hír24
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 212
67 114
113
Tizenöt hónap börtönbüntetésre ítélte a dél-afrikai alkotmánybíróság kedden az ország volt elnökét, Jacob Zumát, amiért nem volt hajlandó megjelenni a korrupciós ügyeit vizsgáló bizottság meghallgatásán, s ezzel megsértette az igazságszolgáltatást.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/230381/