1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Sírok, mint egy gyerek! Gyönyörű! Remélem, hogy komoly, bár trollkodásnak is zseniális lenne.
   
 2. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

 3. starkiller

  starkiller Active Member

  Netanyahu és pajtásai lemaradtak a képről, egyébként pontos
   
  tong djagbu, ghostrider and gergo55 like this.
 4. jOkA

  jOkA Well-Known Member

 5. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  zztop and jOkA like this.
 6. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

  jurgenbauer and jOkA like this.
 7. dkes

  dkes Well-Known Member

  Ez így nem teljesen igaz. Nézzük csak meg azt az ábrát amit pont Te hoztál. Ami a lényeg, hogy kivétel nélkül minden társadalmi rétegnek csökkentek az adóterhei. Ez azért nem tűnik egyértelműen "megszívja" dolognak.

  No de nézzük meg egy fokkal mélyebben a dolgot. Az igaz, hogy az az évi $660 -al (ez ugye az éves jövedelmének az 1,2% -a) kevesebb adóteher nem fogja fellendíteni a középosztályt - no de azért nyomorba sem dönti az, ha több marad a zsebében ...

  A népesség legszegényebb 20% -ával kapcsolatban. OK, itt a éves jövedelmének csak a 0,5% -a marad meg plusszban a zsebükben. Ugyanakkor arra nem gondolunk arra, hogy ennek "technikai" okai is vannak? Például mondjuk a többségüknek mondjuk semmilyen (rendszeres) jövedelme sincsen? Avagy konkrétan csak segélyből él? A nulla(közeli) adón hogyan csökkentenél még jobban? Akinek van is ilyen-olyan akár idény jellegű munkája az eddig sem volt agyonadóztatva most sem (mint nálunk régen a minimálbér)? Ennél nagyobb százalék lehet már csak úgy jött volna ki, ha konkrétan az állam fizet adót az érintetteknek ...

  A két felsőbb réteg. Itt már valóban van nagyobb mozgástér az összegek és a százalékok tekintetében is. Mi is az alapvető koncepció? Ugye eddigiekben illetve a jövőben is mint alternatív "B" terv lenne, ha ezek a rétegek elcsalnák az adójukat vagy elhordanák az országból (vedd figyelembe, hogy globalizált világban élünk). Nekik az eszközeik is jobban meglennének erre, mint az alsó kettő osztálynak. Amennyiben viszont kapnak egy jelentős adókedvezményt, akkor megéri (többet) bevallani illetve nem kivinni az országból. Az itthon maradó "legalizált" lóvé pedig itthon pörgeti a gazdaságot - hovatovább ebből lehet az alsó kettő rétegnek adót csökkenteni ... ;) Tovább megyek - szépek azok a számok (többszázezerrel több marad a zsebükben évente), de maga a befizetett adó is ezáltal lesz sokkal több. Elsőre ellentmondásnak tűnik, de nem az - többet vallasz be, nem hordod ki az országból stb. azt jelenti, hogy neked is több marad a zsebedben, de az állam is többet kap. Nem mellesleg fehéredik a gazdaság ami rengeteg mindenre van hatással. Hülye példa, de a statisztikára is (csökken a látencia) minek folyamán megalapozottabb gazdasági döntéseket tud hozni a kormányzat. Nem mellesleg, ha ez a réteg motiválva van arra, hogy még jobban teljesítsen, akkor ebbe fogja fektetni az erőforrásait és nem az adócsalásba. Lásd továbbá a svéd példát (a csodálatos "hiper" progresszív adórendszerükkel), ahol sokkal jobban megéri lassan csöves heroinosnak lenni segélyen meg elsőosztályú orvosi ellátással, mint például mérnöknek ... Arról nem is beszélve, hogy a legalsó réteg meg tényleg nem "pörgeti a gazdaságot" (legfeljebb a zavargásokat meg a fosztogatásokat), hanem gyakorlatilag csak viszi a pénzt bármennyi is az adója.

  Kicsit más, de hasonló logika Trump részéről. Ugye a nagyvállalati szektor adói. Szintén felhívnám a figyelmet - globalizált világban élünk. Itt ugye hamar volt egy "amnesztia" 1% -os adózási lehetőség. Nagyvállalat bevallotta, hazahozta - 1%-ot leadott és lett egy raklap legális lóvéja otthon (USA -ban) . A vastag rész az ami Trump szerint a lényeg ... Gondolj bele, amennyiben a példának okáért csak az Apple, MS meg a Google és csak a lóvé csak egy részét hazahozza már az brutális jelentőségű. Ez otthon jelenne meg befektetésként, munkahelyekként (akár magasabb hozzáadott értékkel is), javulna az infrastruktúra (ez ugye most kvázi "katasztrófa") nomeg általános konjunktúra. Most ezek a lóvék szerteszéjjel parkoltatva vannak(/voltak) a világban illetve továbbá pár adóparadicsomot virágoztatnak fel (erre európai példa csak az emlegetett Apple és MS -el kapcsolatban - Írország ...). Ugye milyen "igazságtalannak" hangzik? Igen az. Ugyanakkor, ha ez nincs akkor nem lesz "adócsökkentés mindenkinek" projekt és e helyett tényleg indulhat a "tömeges zombiképző projekt" az USA -ban ...

  Elnézést kérek a konyhanyelvért - igyekeztem olvasmányosra fogni illetve törekedtem arra, hogy mindenki számára érthető maradjon ...
   
  fulcrum11 and Ooorky like this.
 8. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Kamala Harris lesz az USA első női elnöke, Joe 2 éven belül alkalmatlan lesz az elnöki teendők ellátására, mert már a saját nevére sem fog emlékezni. Állítólag ő "fekete", egyben ázsiai (hindu). Női Obama.
   
  tindalos and SilvioD like this.
 9. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  [​IMG]
  Indult a Demokraták előválasztásán, de 0%-al elvérzett. Ezek után benyomják kvázi elnöknek. De ha az öreg szenilis Joe ki is húzna 4 évet, 2024-ben már "hivatalból" indulhat elnöknek a csaj, hisz Joe újrázni nem fog.
   
  jurgenbauer and fonak9 like this.
 10. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member


  1, "hurrá"

  2, Japánban a sogunátus alatt tudták ki a Császár(névleges uralkodó), tudták ki a Sogun(valós hatalom-gyakorló)

  3, az USA-ban tudjuk ki az elnök, de nem tudjuk ki a "Sogun"...

  :rolleyes:
   
  gergo55, plushun and jurgenbauer like this.
 11. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 12. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 13. blogen

  blogen Well-Known Member

  Én Trump helyében Kamalával erőltetném a vitát, hogy világos legyen a szituáció! Ja nem, Trump túl hülye ehhez a nőhöz, Biden legalább azt se tudja hol van!
   
  SilvioD likes this.
 14. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  [​IMG]
   
  papajoe, zztop, Fennek and 1 other person like this.
 15. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  tindalos and SilvioD like this.
 16. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A Biden - Trump vita komoly lesz.
  Oda tényleg chips - cola kell.
  Joe a komolyabban debillke és Trump-Alekosz
   
  bejczi, fonak9, blogen and 1 other person like this.
 17. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 18. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 19. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 20. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://m.origo.hu/nagyvilag/20200811-kamala-harris-lesz-joe-biden-alelnokjeloltje.html
  "Kamala Harris kaliforniai szenátor lesz Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltjének alelnök-jelöltje - jelentette be kedden délután Delaware-ban kiadott közleményében Biden kampánycsapata. A radikális baloldali, szélsőségesen bevándorláspárti Kamala Harris elindult az előválasztáson, de olyan gyenge volt a támogatottsága, hogy két hónappal az első előválasztás előtt vissza kellett lépnie."
   

Ezen oldal megosztása