Félreértés van. Nem azt mondom hogy a jelenlegi magyar külügy rossz, leírtam többször hogy Szijjártó a legjobb KM ever. Viktor ezen kijelentése viszont szerintem hiba volt. Pláne jelen helyzetben. Ami nem jön be, az az ahogy a kurdok tolták, hogy egyszerre minden környező országgal összerúgják a port. Ezt nem szeretném magunknak.
Igen, lehet hogy hiba volt a kijelentés. Ugyanakkor ez valóban a "horvát túlérzékenység" koordinátarendszerben értelmezhető csak, amiről volt szó és ebbe az utcába most nem szeretnék belemenni. Személy szerint én is máshogy fogalmaztam volna, de ez egy nulla súlyú kijelentés volt egyéb tekintetben. Ez egy egyszerű horvát belpol vihar a biliben ...
A kurdoknál nemcsak amiatt más a helyzet, hogy Ők ugye nem rendelkeznek államisággal. Nagyon leegyszerűsítve "rossz lóra tettek" az USA -val. Ugye Ők jó szokásukhoz híven egyszerűen ott hagyták Őket a kulimászban ... Még a törökökkel is jobban jártak volna (mint pl. a keleti részük), de leginkább az oroszokkal. A muszka nem hagyott senkit sz@rban arrafelé (sem) akik szövetségbe állt velük ... Hát most élvezik a döntésük "gyümölcsét" ...