A napciklusok intenzitásában fél évszázados visszaesések is vannak, akkor milyen együttállás volt?
Ezt ki lehet keresgélni kellő türelemmel. Bevallom nem tettem meg. Nekem csak a mostani 2020-as hűvösebb nyár tűnt fel, mert most vagyok itt.
Illetve azzal kapcsolatban "az égi analógia"!
https://www.astro.com/swisseph/swepha_e.htm
A csillagászat nem definiál világkorszakokat. Az az asztrológia. A csillagászatnak mindegy hova esik a tavaszi napéjegyenlőség.
Ebben tévedsz szerintem. Asztrológiai összefüggések ismerete nélkül is csillagászati, azaz
asztronómiai tény, hogy jelenleg a tavaszi napéjegyenlőségi napfelkelténk az a Halakba esik. Vagyis ekkor, március 21-e táján a felkelő Nap mögött a Halak csillagkép látszódik. Ez még nem asztrológia!
De ettől még tény, ez a helyzet. (S ugyanígy a "Sarkcsillag" vándorlása sem asztrológiai mutatvány, hanem csillagászat szimplán az is.)
https://en.wikipedia.org/wiki/Axial_precession
A sziderikus/nyugati, vagy a szoláris/védikus asztrológia szerint? Mert a kettő között van 24 fok, majdnem 2000 év. Azon asztrológusok szerint, akik egyenlő részekre osztják fel az ekliptikát, vagy azok szerint, akik a konstellációk szélességét is figyelembe veszik? Mert ott is jelentős különbségek vannak.
A tavaszi napéjegyenlőségi ponthoz viszonyítottan, amit látsz, ha március 21-én hajnalban figyelsz! Valóban, a Kos világhónapban szinkronban volt a dolog, de a precesszió miatt "elvándorolt" a tavaszpont az ekliptikán.
..
Anélkül, hogy bővebben belemennék ebbe, mindegy tulajdonképpen, hogy sziderikus, vagy tropikus, mivel egyrészt nincsenek is éles határok a csillagképek közt, másrészt a Vízöntő csillagkép esetében az az égen is átnyúlik, "ráömlik" a szomszédjaira, (a Halakra, egészen pontosan a Déli-Halra, illetve a másik irányba a Bakra). A Déli-Hal, s ezt kevesen tudják, eredetileg pedig a Halak csillagkép része volt, s csak a modern korban képeztek belőle önálló csillagképet!
..
Ezért a Vízöntő-Halak képlet, hasonlóan az égen látható átfedésre, a társított földi tendenciák esetében is egyfajta "együtt-hatást", a folyamatok együtt jelentkezését/érvényesülését jelenti. Analógiás gondolkodással észrevehetőek ezek a kibontakozások a tudományban, kultúrában, geopolitikában, sportban stb. Ahogy ott fent látod a szoros kapcsolatot, úgy látod itt is együtt ezeket.
..
(Ha kell hozok példákat, de gondolj a "világ-háló" megjelenésére csak, amin keresztül írok most neked, ami egy vegytisztán Halak-Vízöntő képlet. Önmagában a háló az ugye egy Halak-Szűz tengelyben "elhelyezhető" eszköz, amivel hal fogását művelik a halászok. Jézus is halászokat hívott el a világkorszak elején, nem fazekasokat pl. De a Halak-világkorszakának végére terjedtek el a hálóra játszott sportok is. A világháló meg egy láthatatlan, kézzel megfoghatatlan háló lett. Háló ez is, de vízöntő-minőség már. Mert virtuális. Nem akarom ragozni tovább, ha érted érted, ha nem nem.)
Ha valami évezredek óta megfigyelt módon mindig szinkronicitásban van történelmi eseményekkel, azt nehéz számomra kihajítani az ablakon azzal, hogy semmire való hülyeség! Kb. így viszonyulok az egész asztrológia-kérdéshez.
..
Nem kauzális összefüggés van az égi folyamatok és földiek között, hanem analogikus, szinkronicitáson alapuló! Aki ezt szem elől téveszti, annak teljesen képtelen és hibás elképzelése alakul ki az asztrológiáról! Röviden: nem hatnak a csillagok! Azok ott fenn, csak segítségül szolgálnak analógiák könnyebb felismeréséhez!
Ezért "működhetnek" egyszerre is a sziderikus és a tropikus helyzetből levont következtetések is. Talán ezzel megválaszoltam.
..
..
..
..
Ha mindenképpen ezoterikus síkon szeretnénk értelmezni a jövőt, akkor a Nap, mint a világosság princípiumának gyengülését inkább szellemi dimenzióba helyezném. Látod, hogy a sötét világerők milyen óriási erőfeszítéseket tesznek az emberiség tudatosságának teljes leépítésére és állati szintre redukálására.
Ez az igazi probléma, nem egy képzelt globális lehűlés, mert eszedbe jutott már az a hátborzongató gondolat, hogy a cél hamis utakra terelni, a tudósok ellen fordítani, és erejüket egy véget nem érő hiábavaló vitában lekötni a hivatalos narratívákban kétkedő, tehát veszélyes elemeknek? Hogy ezzel teljen idejük és ne a valódi problémára fókuszáljanak?
Mert ha nem, akkor már annak is fel kellene tűnnie, hogy már a bolygót kiszipolyozó gigantikus olajmultik érdekeit véditek! Mindenki hazudik, csak pont ők nem? Látod milyen eredményesek olajlobbi tudatformálásra fordított milliárdjai? Ébredjetek már fel!
Biztosíthatlak, hogy engem senki nem pénzel. Még az olajlobbi sem. Az viszont feltűnik, hogy milyen veszett dühvel támadnak minden tudóst (Miskolczit is), aki mást mer gondolni, mint a hivatalos narratíva és más eredményre jut! Vagy esetleg felteszi a kérdést, hogy gyerekek: biztos ez?
Ahol TILOS a vita és eszmecsere, ott valami nagyon nagy baj van szerintem! Szóval egyetértek, szellemi értelemben is gyengül a Nap fénye.
..
Bárhogy is, néhány éven belül ki fog derülni, hogy mi okoz mit, és mi nem okoz semmit. Az egész CO2 kérdés tisztába lesz téve. Ebben biztos vagyok.
Tartsuk szem előtt, hogy a tudomány is "folyamatos mozgásban" van. Amit tegnap hülyeségnek gondoltak, az ma megkérdőjelezhetetlen igazság,
de fordítva is lehet.
..
Ezt meg csak azért, hogy lásd, a fősodoron kívül is vannak nagy koponyák és egészen más irányba is folyik a tájékozódás, kutatás. Függetlenül attól, hogy jelenleg még mi van a tankönyvekben és miket tanítanak a katedráról:
..