cca 10-15 evvel ezelotti allapotokrol beszelnek de erdemes megnezni es elgondolkodni rajta.
Beszelsz angolul ?
5 perc után feladtam,a srác vigyorog,mikor az éhségtől haldokló kislányról beszél,a csaj is vigyorog,amikor arról beszél,hogy a sok katona lelőhette volna a befagyott folyón,de nem tette,stb.
Nézzetek meg 1 videót azokról,akik valóban megjárták az avh-t,recsket,bármit,ahol huzamosabb ideig(évekig) éheztek,nyomrogtak,stb,azok nem vigyorogtak.
Egyik nagyfater szovjet fogságba esett már hazafelé,amiből pár év hadifogság/málenkij robot lett,no,ő nem vigyorgott,amikor néhányszor mesélt róla,nagyon gyerek voltam még,alig figyeltem oda,de nagyon sokat kellett inni az öregnek ahhoz,hogy egyáltalán beszéljen a háborúról,a fogságról....
A nagyját inkább már a fatertól hallottam,de még ő sem vigyorgott közben.
Még egy 2. vh-s veteránnal beszéltem életemben,már vagy 20 éve elhunyt,egyik lába nyomorék lett,több iszonyú sebesülése volt,3x volt klinikai halálban,ott voltak rajta a hegek,ott volt az öreg a sűrűjében,őt is sokáig kellett fűzni,hogy egyáltalán beszéljen róla,géppuskát kezelt az öreg,pár perc után elment a hangja az öregnek,csak szorította a kezem,csak annyit suttogott:gyerek.....gyerek....gyerek....százával vágtam őket....ők meg minket.....
Nem tudta fojtani,mi meg csak zokogtunk mellette a barátommal,meglett húszonéves bikák,tökös csávók.A full kontaktos háború nem játék srácok,amiket mi látunk innen a fotelból,videón,az egy dolog,amit mostanság csinálnak az Oroszok,meg az amcsik,pár katonát elvesztenek havonta,az ois egy dolog,de amiket ezek a veteránok láttak,az nem egyszerű lehetett,a frontvonalban rendszeres volt pl a tüzérségi tűz magukra is,ha már nem volt más,és ott volt az ellenség közvetlenül,és közben a gyalogosok egymással harcoltak szinte kézitusában,egyik oldalon sem volt visszavonulás,vagy feladás,ott is éheztek,fáztak,gyakorlatilag nem volt orvosi ellátás,csak az isten segítette őket.
Olyan menekültek ezek,mint én balettáncos. Nem a te hibád Dinamo,csak szerintem ez kamu video.