Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az azért lesz érdekes, mert az Észak Koreaiak meg nagyjából ha van eszük legalább ehhez kötnek majd minden leszerelési folyamatot. Én az biztos hogy semmit nem szerelnék le a helyükben, amíg amcsi katonák és bázisok vannak a szomszédban.A dél-koreai elnök nem tervezi az amerikai csapatok kivonását az országból a békeszerződés megkötése után. Úgy néz ki szóltak neki, hogy nagy megbékélés ide vagy oda, a megszállás marad.
.....És a kínaiak és az oroszok.Az azért lesz érdekes, mert az Észak Koreaiak meg nagyjából ha van eszük .....
Ez most egyelőre a békekötésről szól, ami kb egy papír aláírás meg néhány jó fotó. A leszereléshez viszont tényleg az kell, hogy az amcsi húzzanak ela félszigetről és ne fenyegessék folyamatosan ÉK-t, emellett az ellene hozott szankciók feloldását is gondolom kérni fogják.Az azért lesz érdekes, mert az Észak Koreaiak meg nagyjából ha van eszük legalább ehhez kötnek majd minden leszerelési folyamatot. Én az biztos hogy semmit nem szerelnék le a helyükben, amíg amcsi katonák és bázisok vannak a szomszédban.
A kínaiak és oroszok jól meglennének a kibeékült koreaiakkal, csak épp az amerikai csapatokat nem akarják ott látni. Azontúl szvsz részükről békülhetnek, egyesülhetnek, négybe szakadhatnak, akármi, csak épp amerikai bázist ne lássanak ott meg egyetlen katonát sem......És a kínaiak és az oroszok.
Nem lesz béke. Trump vállalhatatlan dolgokat fog kérni és besértődve ott fogja hagyni a tárgyalást. Ezt a békét csak a két korea akarja.
Akkor viszont lehet találgatni, hogy lesz e annyira hülye az amcsi vezetés, hogy egyszerre belemanőverezze magukat egy még nem lezárt Szíria és Afganisztán mellett Iránba (szinte biztos vagyok benne hogy fel fogják mondani az atomalkut) és ezek után É-Koreába is. Lehet hogy nagyon erős az USA, de ez még nekik is sok lesz, szerintem ha ezt bevállalják rábasznak......És a kínaiak és az oroszok.
Nem lesz béke. Trump vállalhatatlan dolgokat fog kérni és besértődve ott fogja hagyni a tárgyalást. Ezt a békét csak a két korea akarja.
Előbb-utóbb majdnem minden nagyfiúnak meglehet az az élménye, hogy találkozhat a kommunizmusból visszamaradt legöregebb szovjet elvtárssal, akit Rábasznyikov elvtársnak hívnak.Akkor viszont lehet találgatni, hogy lesz e annyira hülye az amcsi vezetés, hogy egyszerre belemanőverezze magukat egy még nem lezárt Szíria és Afganisztán mellett Iránba (szinte biztos vagyok benne hogy fel fogják mondani az atomalkut) és ezek után É-Koreába is. Lehet hogy nagyon erős az USA, de ez még nekik is sok lesz, szerintem ha ezt bevállalják rábasznak.
Iránban a polgárháború nem valószínű szerintem, és vannak olyan szinten, hogy egy csapat csukjás miatt ott ne kezdjen tavaszodni. Nagyobb falat lenne, mint Irak, és arra is elköltötték a világ pénzét, szó szerint. Szerintem a nagy hitelezők kiállnának mögüle, maradna a FED meg a hülye EU és pl a megszállt Japán, aztán vagy tudnák fizetni a háborút vagy nem.Akkor viszont lehet találgatni, hogy lesz e annyira hülye az amcsi vezetés, hogy egyszerre belemanőverezze magukat egy még nem lezárt Szíria és Afganisztán mellett Iránba (szinte biztos vagyok benne hogy fel fogják mondani az atomalkut) és ezek után É-Koreába is. Lehet hogy nagyon erős az USA, de ez még nekik is sok lesz, szerintem ha ezt bevállalják rábasznak.
É Korea viszont durvább terep, atomjai is van, közvetlenül határos Kínával. Szerintem ha valakibe bele akarnak majd szállni, az Irán lesz inkább, ott van Izrael is közel hozzájuk. Irán nekem most szinte biztosnak tűnik, ha ezek mellé megkóstolják É-Koreát is, az azt jelenti hogy az USA két helyen kéne hogy háborúzzon egy időben, az meg nekik is necces.Iránban a polgárháború nem valószínű szerintem, és vannak olyan szinten, hogy egy csapat csukjás miatt ott ne kezdjen tavaszodni. Nagyobb falat lenne, mint Irak, és arra is elköltötték a világ pénzét, szó szerint. Szerintem a nagy hitelezők kiállnának mögüle, maradna a FED meg a hülye EU és pl a megszállt Japán, aztán vagy tudnák fizetni a háborút vagy nem.
Az oroszoknak mindenképpen érdekük az egyesült Korea. Már építenék a vasutat meg a csövet, hogy kereskedhessenek.....A kínaiak és oroszok jól meglennének a kibeékült koreaiakkal, .....
Ami érdekes ebben, hogy anno az apja pont azért kezdte el az egész atom programot (és ő is azért folytatta) mert nem akartak úgy járni mint Szaddam, meg később Kadhafi. Ehhez képest érdekes, hogy most akkor mi ez a teljes fordulat. Az atom kísérleti telepük beomlása biztos nem, hiszen a tárgyalások kezdeményezését illetve a beígért atom leszerelést már előtte megtették. Lehetséges, hogy a gazdasági szankciók tényleg annyira hatásosak, hogy nincs más választásuk mint tárgyalni?Egy cikk arról, hogy Will Bolton Trump új nemzetbiztonsági tanácsadója a "líbiai modellt" emlegeti az Észak-Koreai nukleáris leszereléssel kapcsolatosan. Ez elég rosszul csenghet Kim Jong-un meg a haverjai számára, mivel valószínüleg emlékeznek még rá, hogy végezte Gaddafi (miután feladta atomenergia programját és vegyi fegyvereit, valamint megpróbálta bevezetni az aranyfedezetű pán-afrikai valutát a petrodollár helyett). Will Bolton-nak volt olyan kijelentése is, hogy a nukleáris leszerelést Észak-Koreában csak rezsimváltással lehet biztosítani. Jelentős szerepe volt a Bush kormányzat alatti tárgyalások zátonyra futtatásában is. (atomenergia kiváltása más technológiákkal)
A cikk kitér arra is, hogy az USA hadiipari komplexuma is erősen érdekelt a béke megfúrásában már csak azért is, mert a jenkiknek 15 katonai bázisa van 28.000 katonával a félszigeten, ha ez megszűnne akkor jelentősen lecsökkenne a kínai befolyást ellensúlyozó erő a térségben. A cikk végén a cikkíró reménykedését fejezi ki, hogy a két koreai vezető megállapodásra tud jutni, annak ellenére, hogy külső erők megpróbálják megfúrni a béketárgyalásokat.
https://www.mintpressnews.com/will-...powerful-interests-lined-korean-peace/241413/
Mindenesetre ha a "dagi" lemond az atomprogramjáról meg az atomfegyvereiről biztos, hogy lehúzhatja a rolót.
Ami érdekes ebben, hogy anno az apja pont azért kezdte el az egész atom programot (és ő is azért folytatta) mert nem akartak úgy járni mint Szaddam, meg később Kadhafi. Ehhez képest érdekes, hogy most akkor mi ez a teljes fordulat. Az atom kísérleti telepük beomlása biztos nem, hiszen a tárgyalások kezdeményezését illetve a beígért atom leszerelést már előtte megtették. Lehetséges, hogy a gazdasági szankciók tényleg annyira hatásosak, hogy nincs más választásuk mint tárgyalni?
Ez is elképzelhető. Én viszont a Fennek féle opciót tartom elképzelhetőnek hogy az a 3 rom ország a háttérben valamilyen úton ösze áll. Plusz Japán.Valaki áll a háttérben akit nem látunk.
A gazdasági vonal után jönne a politikai érdekérvényesítés azzon a világi szinpadon.Ázsia ha öszeáll gazdasági vonalon, akkor lenyomnak mindenkit. Ez persze most még furcsán hangzik, hogy Japán, Koreák, Kína egy felé evez, de ugyan úgy milyen meredeken hangzott volna 70 éve az, hogy a németek meg a franciák a legszorosabb szövetségesek lesznek.
Arra Kína már önmagában is bejelentkezett, ott van Afrikában, és kopogtat a pénzével mindenhol, amiből előbb utóbb óhatatlanul befolyás is lesz. Pont ezért igen nagy szálka az US szemében, mert már azt csinálja amit ők is csináltak, csinálnak.A gazdasági vonal után jönne a politikai érdekérvényesítés azzon a világi szinpadon.
Ezek szerint akkor Trumphoz képest Obama egy igazi autoriter diktátor volt!
Tehat minel nagyobb az autokritas annal nagyobb a tamogato tomeg = a nep valojaban autokrata rendszert akar?
Igen de páran itt már felvetették, hogy a háborús uszítóknak nem fontoshogy a hâború meg legyen nyerve..vagy hogy az USA egyáltalán túlélje. Szerintem ebben lehet valami, nem hagynám ki a számításból.Akkor viszont lehet találgatni, hogy lesz e annyira hülye az amcsi vezetés, hogy egyszerre belemanőverezze magukat egy még nem lezárt Szíria és Afganisztán mellett Iránba (szinte biztos vagyok benne hogy fel fogják mondani az atomalkut) és ezek után É-Koreába is. Lehet hogy nagyon erős az USA, de ez még nekik is sok lesz, szerintem ha ezt bevállalják rábasznak.