http://kitekinto.hu/2018/06/12/euro...agi-garanciakrol-allapodtak-meg-szingapurban/
"Mike Pompeo amerikai külügyminiszter nemsokára tárgyalóasztalhoz ül magas beosztású észak-koreai illetékesekkel."
"Az amerikai elnök szerint elképzelhető, hogy szükség lesz újabb csúcstalálkozóra Kimmel."
"Az amerikai elnök arról is beszámolt, hogy
Kim elfogadta meghívását a Fehér Házba, Washingtonba."
"Hírügynökségek már eleve áttörésnek tartják azt, hogy létrejött az első, és ezért történelminek mondható amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó, amely egy diplomáciai folyamatnak csak a kezdetét jelenti. A Reuters szerint ez tartós változást hozhat az északkelet-ázsiai térség biztonsági helyzetében, ugyanúgy, ahogy Richard Nixon néhai amerikai elnök 1972-es pekingi látogatása is átalakuláshoz vezetett Kínában."
Szerintem maradjunk annyiban, hogy ez egy jó hír! Nem pedig olyan negatív, mint amivel az utóbbi hónapokban tele volt a sajtó Észak-Koreával kapcsolatban.
Egyáltalán megszületett egy tér a párbeszédre...van mondanivalójuk egymásnak. Valami talán elkezdődik...
Trump és Kim szerintem pragmatikus megállapodást kötött...Egyenlő félként ültek az aszalnál, nem erőből beszéltek. Mindenki tett némi engedményt, hogy eltávolodjanak a veszélyes "ki nyomja meg előbb a piros gombot" állapottól. Szívélyesen viselkedtek egymással nem ellenfélként. Win-Win.
Lásd Iráni atomalku megkötése anno...bár itt a szankciókat egyenlőre még nem oldották fel a KNDK ellen.
"Az amerikai elnök arra az álláspontra helyezkedett, hogy gazdaságilag elsősorban Dél-Korea és Japán fog tudni segíteni Phenjanon, és ebben nem fognak az Egyesült Államok segítségére szorulni." Tehát itt sem tolta előre az USA érdekeket.
A két Korea egyesítése még csak szóba sem került...ami megint csak pozitív (szerintem ez csak a két Koreára tartozik).
Az oroszok is bizakodóak...A kérdés, Kína örül e?