Moon Jaein, a gazdasági szakemberek és az újraegyesítési minisztérium szerint ez nem így van.
Tisztában vannak vele, hogy irgalmatlan pénz lesz ellenben eg y25 milliós szűz piact 6 trilliárdnyi ásványkincsel és irgalmatlan mennyiségű munkaerővel.
Az egyesítést pont ezért lassúra vennék. DK gazdaságát a következő 20 évben ezzel akarták fűteni.
De az usa magának akarja a pénzrendszert, az ásványkincseket és nem szeretné ha okafogyottá válna az ottléte.
Szóval megtiltotta a közeledésty és megszankciózta északot.
Dél nem tudja kidobni az usát, mert kapna egy szankciót vagy megtavaszolnák.
Terrmészetesen!
Én is csak barátság miatt környékeztem meg minden nőt életemben, ahogy mondtam nekik
Naná ezt mondják - a népnek ezt kell hallatni, hogy jujj de jó lesz egyesülni. Nagyjábol ahogy erkölcsi kötelesség migránsokról gondoskodni. Jól hangzik, mert ezt kell mondani - de attól még ez nem igaz.
Csak külpolitikailag egy nettó katasztrófa lenne, mert
-Kína nem viselné el, ha egy nem vele vazallus lenne az új szomszét (ahogy Oo vagy USA sem engedné, nagyhatalmak ilyenek...)
-Japán elhúzna tőlük fényévekkel, míg ők azt a szemétdombot nyögik
"Irgalmatlan pénz lesz" - mennyi? A pontos számítás valahogy mindig lemarad...
"25 milliós piac" - marhára fizetőképesek.... pl. ISO szabvány sehol a termékeiken, ipari színvonal alkalmatlan nemzetközi porondra, max kirablással az ásványkincseiket.
"6 trilliárdnyi ásványkincsel" - Amúgy miért nem bányásszák most? Északiak állati jól ásnak és pénzük is lenne ebből, nem maffiázásból meg szar fegyverekből....
"irgalmatlan mennyiségű munkaerővel" - ami ha robotizálunk csak nyűg lesz - mivel döntő többségben alacsonyan képzett, a világtól elzárt emberek (kb. annyit érnek mint a migránsok németeknél, csak még fanatikusabbak a saját vezéreik felé), ami meg eddig átjött, arról kiderült, hogy közegészségügyi katasztrófa.
Summa: kizsákmányolni jó lenne északot, olyan Irak módján - de egyesülni vele és saját polgárainknak megfelelő jogokat/életszínvonalat adni nekik... na az baromira nem érné meg.