Moon Jaein, a gazdasági szakemberek és az újraegyesítési minisztérium szerint ez nem így van.
Tisztában vannak vele, hogy irgalmatlan pénz lesz ellenben eg y25 milliós szűz piact 6 trilliárdnyi ásványkincsel és irgalmatlan mennyiségű munkaerővel.
Az egyesítést pont ezért lassúra vennék. DK gazdaságát a következő 20 évben ezzel akarták fűteni.
De az usa magának akarja a pénzrendszert, az ásványkincseket és nem szeretné ha okafogyottá válna az ottléte.
Szóval megtiltotta a közeledésty és megszankciózta északot.
Dél nem tudja kidobni az usát, mert kapna egy szankciót vagy megtavaszolnák.
Terrmészetesen!
Én is csak barátság miatt környékeztem meg minden nőt életemben, ahogy mondtam nekik
![Big Grin :D :D](/data/assets/smilies/biggrin.png)
Naná ezt mondják - a népnek ezt kell hallatni, hogy jujj de jó lesz egyesülni. Nagyjábol ahogy erkölcsi kötelesség migránsokról gondoskodni. Jól hangzik, mert ezt kell mondani - de attól még ez nem igaz.
Csak külpolitikailag egy nettó katasztrófa lenne, mert
-Kína nem viselné el, ha egy nem vele vazallus lenne az új szomszét (ahogy Oo vagy USA sem engedné, nagyhatalmak ilyenek...)
-Japán elhúzna tőlük fényévekkel, míg ők azt a szemétdombot nyögik
"Irgalmatlan pénz lesz" - mennyi? A pontos számítás valahogy mindig lemarad...
"25 milliós piac" - marhára fizetőképesek.... pl. ISO szabvány sehol a termékeiken, ipari színvonal alkalmatlan nemzetközi porondra, max kirablással az ásványkincseiket.
"6 trilliárdnyi ásványkincsel" - Amúgy miért nem bányásszák most? Északiak állati jól ásnak és pénzük is lenne ebből, nem maffiázásból meg szar fegyverekből....
"irgalmatlan mennyiségű munkaerővel" - ami ha robotizálunk csak nyűg lesz - mivel döntő többségben alacsonyan képzett, a világtól elzárt emberek (kb. annyit érnek mint a migránsok németeknél, csak még fanatikusabbak a saját vezéreik felé), ami meg eddig átjött, arról kiderült, hogy közegészségügyi katasztrófa.
Summa: kizsákmányolni jó lenne északot, olyan Irak módján - de egyesülni vele és saját polgárainknak megfelelő jogokat/életszínvonalat adni nekik... na az baromira nem érné meg.