[BIZTPOL] Észak-Korea

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 097
16 964
113
Ez se ekzakt ám, és ok, hogy kisebbek valamivel, de ne gyere már 60kg-os katonával.
Egyébként a kisebb = rövidebb végtagokkal bírok a fizikai okán egyes esetekben erő/erőkar kevésbé magasba kell emelni, így alkalmasint nagyobb terheket is bírnak, meg aztán nézd meg a maraton futók, triatlonozók, ironman sportolókat, mind csont és bőr, azt mégis milyen állóképességük van. Egy kigyúrt 120kg katona, aktív terhelés mellett több ellátmányt is igényel, hisz több kalóriát éget, és lehet nettó erősebb, de pár hét harctéri körülmény után sokat veszíthet az izomzatából ha nincs megfelelő protein, stb.
A méretnek nyilván megvan a korlátja, de az is biztos, hogy nem 60kg-os lepkefing embereket küldenek.
Off.

Szépkoromban 110 - 120kg-t szàmoltak / fő. Igaz, esetünkben a repülőgépek max hatòsigaràval szàmoltak. Voltak anomàliàk. Akkor voltam 85kg, limiten voltam. De akik gyurma nélkül voltak 100-110-120kg-ok? Rendszeresen ùjra kellett matekozni a dolgokat.
Illetve a rotàciò. 21 napban volt nekünk maximalizàlva az első vonal. Utàna pihenés a hàtsò vonalak valamelyikében. Eszközpòtlàs-csere,stb...közben laktanyaélet,sport,gyakorlatozàs.
21 nap utàn megindul a fizikai és mentális leépülés, ilyen egységet màr bàzisra vontak vissza. ( Illetve orbitális mòdon emelkedett a zsold. Korellàciò az orosz haderővel? )
A KNDK- esetben ezek a korlàtok nincsenek,mert nem érdekli őket, plusz tudnak rotàlni ha akarnak,van miből.

On.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 800
5 831
113
Pont erről magyarázok, nincsenek mások nekik (generálisan), nemzedékek óta éhezik a lakosság, mindezt úgy, hogy a távolkeleti emberek alapvető fiziológiája másabb mint az europid embereké= alapból könnyebb egy átlag távolkeleti ember mint egy európai.
Nekem voltak a 80-as években észak koreai csoporttársaim. Teljesen normális fizikumuk volt. A testmagasságuk átlagos volt (kb. 175 cm körül), és nem voltak nagyon soványak. Pedig már akkor is rizst, kristálycukrot meg gyufát vittek haza amikor hazautazhattak. Vagyis az élelmiszer ellátás már akkor is gond volt, de nem éheztek permanensen. És egész tűrhetően fociztak. Futottak mint a bolondok. :D

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 098
83 620
113
Nekem voltak a 80-as években észak koreai csoporttársaim. Teljesen normális fizikumuk volt. A testmagasságuk átlagos volt (kb. 175 cm körül), és nem voltak nagyon soványak. Pedig már akkor is rizst, kristálycukrot meg gyufát vittek haza amikor hazautazhattak. Vagyis az élelmiszer ellátás már akkor is gond volt, de nem éheztek permanensen. És egész tűrhetően fociztak. Futottak mint a bolondok. :D
Hány éhínseg vokt 75 óta? Én 2-tudok.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 216
6 973
113
Nem létezik olyan, hogy 110%. A motiváltság, elszántsag stb csak arra jó, hogy 100%-hozz ki magadból. A fizikumod az egy korlát, attól hogy akarod nem fogsz többet teljesíteni mint a fizikumod maximuma.
Ebben az esetben ők tovább bírják a 100%-ot, mint a nyugati kollégák.
De amellett se menj el, hogy egy katona tartósan harctevékenységet jelentős hatékonyságromlás nélkül akkor tud végezni, ha a testtömegének 20-30%-nál nem terheled nagyobb súllyal. Egy 60kg- észak-koreai katonánál ez max 20kg. A 20kg pedig kb nulla. Egy modern kézi páncéltörő rakéta 5-10kg. Egy géppuska 100 lőszerrel 11-12kg. Egy modern védőmellény 10-12kg. Soroljam még?
Szerintem ne kezeld tényként ezt a 60 kg-ot.

Másik jó példa a II. Világháború idején a csendes óceáni hadszíntér és a japán hadsereg állapota, ellátottsága, és azoknak tükrében a teljesítőképessége.
Ráadásul ők egy modern felfogású társadalom voltam a mostani észak koreaiakhoz képest.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 800
5 831
113
Hány éhínseg vokt 75 óta? Én 2-tudok.
Nem tudom, de az biztos hogy akkoriban is elég szegények voltak, pedig megbízható kádergyerekek voltak. Mi voltunk nekik a gazdag európai ország, ahová protekcióval lehet kijutni tanulni.

Állítólag elég komoly nem hivatalos kasztrendszer van az országban. Amikor éhinség volt, akkor sem mindenki éhezett.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 098
83 620
113
Ebben az esetben ők tovább bírják a 100%-ot, mint a nyugati kollégák.

Szerintem ne kezeld tényként ezt a 60 kg-ot.

Másik jó példa a II. Világháború idején a csendes óceáni hadszíntér és a japán hadsereg állapota, ellátottsága, és azoknak tükrében a teljesítőképessége.
Ráadásul ők egy modern felfogású társadalom voltam a mostani észak koreaiakhoz képest.
Az ő 100%-uk alapból jóval kevesebb...
A japánok fanatikusak voltak, ennek nagyon csekély előnyével és sok hátrányával. A fanatizmus kb a középkor végéig volt olyan faktor amire lehetett alapozni.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 216
6 973
113
Miért kevesebb az ő csúcsteljesítményük? Mi ennek a mérőszáma?
A japánok fanatikusak voltak, ennek nagyon csekély előnyével és sok hátrányával. A fanatizmus kb a középkor végéig volt olyan faktor amire lehetett alapozni.
Vietnám, afganisztán. Veszített a nyugat. De menekülnek most afrikából is.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 552
11 219
113
Nem tudom mennyire lehet párhuzamot vonni a világháborús japán és Kim hadserege közt, mindenesetre az amerikaiak szerint is a Japánok kurva jó katonák voltak.
A morál értéke nem lebecsülendő

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 098
83 620
113
Nem tudom mennyire lehet párhuzamot vonni a világháborús japán és Kim hadserege közt, mindenesetre az amerikaiak szerint is a Japánok kurva jó katonák voltak.
A morál értéke nem lebecsülendő
Nem mondtam hogy rossz katonák voltak.
Nem lehet szerintem összehasonlítani, mert a japan alapvetően modern haderő volt egy halom a japán társadalomból adódó anakronisztikus dologgal. Kim haderrje meg egy hatalmas banda egy agyament rendszerrel a hátán.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 098
83 620
113
Miért kevesebb az ő csúcsteljesítményük? Mi ennek a mérőszáma?

Vietnám, afganisztán. Veszített a nyugat. De menekülnek most afrikából is.
Ézt már egyszer említette valaki a napokban, de arról hallgatott, hogy nem a harctéren győzték sehol sem. Szerintem te nem akarsz úgy győzni ahogy pl az afgánok.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 216
6 973
113
Ézt már egyszer említette valaki a napokban, de arról hallgatott, hogy nem a harctéren győzték sehol sem. Szerintem te nem akarsz úgy győzni ahogy pl az afgánok.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy képesek voltak a győzelemre.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 098
83 620
113
Ennek semmi köze ahhoz, hogy képesek voltak a győzelemre.
Te arról beszelsz, hogy ez sok blődség harcászati értekkel bír. Én meg írtam, hogy nem, mert nem azért nyertek, mert legyőztek volna bárkit a harctéren.

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 216
6 973
113
Te arról beszelsz, hogy ez sok blődség harcászati értekkel bír. Én meg írtam, hogy nem, mert nem azért nyertek, mert legyőztek volna bárkit a harctéren.
Tehát a te analógiád szerint a mai honvédség állománya potensebb fizikai felépítésű és nagyobb harcértékkel bír, mint a 100 évvel ezelötti katona, sőtt, menjünk tovább, potensebb a mai baka, mint 500 éve? Csak azért, mert nem kell senyvedniük fizikai megpróbáltatásoktól?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 098
83 620
113
Tehát a te analógiád szerint a mai honvédség állománya potensebb fizikai felépítésű és nagyobb harcértékkel bír, mint a 100 évvel ezelötti katona, sőtt, menjünk tovább, potensebb a mai baka, mint 500 éve? Csak azért, mert nem kell senyvedniük fizikai megpróbáltatásoktól?
Mint 500 éve? 100%. 500 éve a maihoz képest sokkal rosszabb fizikumú emberek éltekk. Sokkal kevésbévolt lehetőségük az egészséges táplálkozásra, pl a tiszta ivóviz probléma volt a közép korban, nem véletlen ittak bort akik megtehették.

100 éve az más kérdés, nincs olyan nagykülönbseg, de azt állítom, hogy az észak-koreai katonáknál mindenkép.

• Vicces
Reactions: megazez and papajoe

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
2 216
6 973
113
Mint 500 éve? 100%. 500 éve a maihoz képest sokkal rosszabb fizikumú emberek éltekk. Sokkal kevésbévolt lehetőségük az egészséges táplálkozásra, pl a tiszta ivóviz probléma volt a közép korban, nem véletlen ittak bort akik megtehették.

100 éve az más kérdés, nincs olyan nagykülönbseg, de azt állítom, hogy az észak-koreai katonáknál mindenkép.
Nincs több kérdésem.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 602
31 556
113
Állítólag felfoghatatlan mértékű az agymosottság, úgyhogy nem lepődnék meg rajta, ha nem lenne olyan óriási, mint amit mi épp ésszel gondolnánk.
Egyesek Magyarországról is ilyen képet (diktatúra, nem működő parlament, nyomor, nincs szólásszabadság stb.) látnak maguk előtt, pedig Európa közepén van, egy nyitott ország; nem a kontinens másik végén. Vajon mennyire rendelkezünk valós képpel az észak-koreai életről, népről, annak gondolkodásáról?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 098
83 620
113
Egyesek Magyarországról is ilyen képet (diktatúra, nem működő parlament, nyomor, nincs szólásszabadság stb.) látnak maguk előtt, pedig Európa közepén van, egy nyitott ország; nem a kontinens másik végén. Vajon mennyire rendelkezünk valós képpel az észak-koreai életről, népről, annak gondolkodásáról?
Semennyire, el sem tudjuk képzelni azt a nyomort, emaradottságot, állami terrort és állami agymosást ami ott van.

• Vicces
Reactions: Miskolci Ogre

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 455
16 004
113
Azért az "agymosás" hatékonyságát nem becsülném alul, csak nézd meg a legutóbbi október 23 alatt készült átlag ember interjúkat. És ugye itt nem arról van szó, hogy ne lehetne több forrásból tájékozódni. Akkor mi lehet egy zárt társadalomban mint ÉK ahol minden állami kontroll alatt van..

Egyébként meg minden perspektíva kérdése is, hogy ugye honnan nézed.
Speciel a Parlamentalitást idehaza évek óta csak elbábozzák, nincs valódi rendeltetés szerinti működése. Menj át a XXII-ből a VIII. kerületbe és megtapasztalhatod a gazdagságot és a nyomort,
és akkor még nem is zsakfalu meg ciganyteleprol van szó, hasonló különbségek ÉK-ban is jelen vannak, a kérdés a mérték.

20240914-120009.jpg