<blockquote rel="akagi"><blockquote rel="alfa74"><blockquote rel="akagi">Látod: nem is olyan egyszerű, vagy még is?!
Egy kis adalék: Akkor még Kína nem is volt bent a "csapatban"(ENSZ)! Sajnos, '56-ban már igen!
Amennyiben ez most nekem szól, akkor valamit nagyon félre értettél! Nem azt írtam, hogy a kínaiak verték õket végig a tengerig! Azt egyel följebb már leírtam, hogymi volt a front mozgásának a sorrendje és kik voltak a szereplõi.
Én úgy tanultam anno, hogy észak támadta meg délt 1950 nyarán, hogy kommunista vezetés alatt egyesítse a két országrészt.
Amerikai és ENSZ csapatok segítségével visszaverték őket. 9
A vert helyzetben lévő északiakat a kínai "önkéntesek" beavatkozása meni meg és szorítja vissza az ENSZ erőket.
Lényegi területi változás nélkül, 1953.07.27- én fegyverszünet zárja le a konfliktust.
Egyik fél sem tudta kivívni a győzelmet, a határ is ugyan ott maradt.
Azóta rendszeresek a provokációk ,mindkét részről és a kisebb nagyobb összecsapások.
Ehhez képest ez a hangszórós megoldás, csak huluganizmus!
Én így ismerem a 3 évig tartó háború történetét.
Bár még hivatalosan most is hadban állnak egymással.
Csak hozzátettem egy érdekességet még at elöző hozzászóláshoz, bár valóban félre érthető voltam.</blockquote>
Bocs, de akarod szájbarágósan? Kína még nem volt az ENSZ "állandó" tagja. Magyarul: nem vétózhatott! Tehát már akkor lesöpörte az államok hadseregét "némi" orosz segédlettel! Mit gondolsz, miért van még mindig így a helyzet? Azóta a helyzet semmit sem változott. Ezért teheti meg az északiak vezetője azt amit. Pedig gyomorfogató!
</blockquote>
Azért kicsit el beszélünk egymás mellett! De köszönöm, hogy leírtad szájbarágósan is, mert különben tényleg nem értettem volna, hogy mire gondoltál! Mert nem egyről beszéltünk, hanem párhuzamos okokról.
Hogy miért áll még mindig így a helyzet ott?
talán mert nincsen északon egy szaudi méretű olajmező!
Annak pedig ,aki dicsőíti ezt a rendszert javaslom, hogy nézze meg, hányszor kellett élelmiszer segélyt küldeni északra! Ugyanis csak úgy tudták túlélni.
Ezt össze hasonlítani Magyarországgal, hát legalább is érdekes elmélet!
Viszont ez egy szabad ország, bárki kivándorolhat ,akár oda is!</blockquote>
Én egy szóval is mondtam, hogy egyetértek a diktatúrával?
Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy az egyik kutya, a másik meg eb!
'53 óta nem sikerült egyesíteni a két országrészt! Vaj kiknek az érdeke húzódik meg a háttérben? Pedig németeknek sikerült miért? Pedig a kelet német vezetés sem volt piskóta! De valakik döntöttek.
Ugye emlékeztek még a régi albán vezetésre? Azt is elég sokáig engedték! Miért? Költői kérdés!