Én most azokról a "szarokról" beszéltem, amit te szoktál megosztani. Én nem gondoltam, hogy ezeket híreidet külön lehetne választani a portfolió kategóriától.
Egyébként mit kellene tanulniuk az usáról, aki a gyarmataival folyamatosan fenyegti őket? Hogy üdvözöljék őket és puszit küldjenek nekik? Usa irányította gyarmattal háborúban állnak.
Arra se kaptam választ, hogy miért gond a nukleáris vagy icbm program egy szuverén állam esetén?
Ha a te sajtó"termékeid" vagy éppen átveszed őket, teljesen nyilvánvaló, hogy az ellenségkép kreálása a cél... téma, szóhasználat szintjén az ide behozott híreid alapján. Ebben egyetértünk.
A magad tévedése felett gyorsan elsiklasz, engem meg megint azzal vádolsz amit te képzelsz magadnak. Ez pont a sok portfólió és egyéb propi fogyasztás eredménye, mert ne hidd hogy rád nem hat ha ekkora mennyiségben fogyasztod, csak legfeljebb más hatást vált ki.
Ezért vizionálsz a kommenteim mögé nyugati sajtót, vagy béka embereket. Egy db euronewsos vagy indexes cikket nem.hozok. A mostani is egy sima videó volt amit maga ÉK sajtóban jelent meg ahogy minden évben ez az eseményt megrendezik. A szlogenek plakátok lefordíthatóak az USA elleni érzelmeket hivatottak erősíteni. De te ebben is nyugati összevágott propit vizionálsz... Talán itt lenne az idelye, hogy kicsit önvizsgálatot gyakorolj, és tedd fel magadnak a kérdést, tenyleg ez a mindenre is élből gondolkodás nélkül propagandát kiabáló figura akarsz lenni?
Nyilván nem szorulsz az én tanácsomra, de a változatosság kedvéért pár hétre akár hónapra felhagyhatnál a portfólió és egyéb propi olvasásávál, akár az Ukrán topik látogatásával is, mert az ottani szocializáció is lerí rólad. És talán idővel nem ezt a számomra legalábbis rohadt unalmas propaganda perverzióddal jönnél ezredszerre is, hanem akár érdemi beszélgetés is kialakulhatna, már ha egyáltalán van igénye rá. De az csak úgy fog működni, hogy el kell tudd fogadni, hogy vannak dolgok amiben nem értünk egyet, és persze ez még nem jelenti azt hogy a masik velemenye netto propaganda lenne. Bármennyire is nehéz elhinned.
Hogy érdemben válaszoljak a kerdesedre;
Ha csak együgyű módon nézzük ahogy fel is tetted a kérdést, hogy ugye miért lenne baj ha egy szuverén ország atom vagy ICBM képességre tesz szert, a válsz semmi baj azzal.
Ez ugyanakkor nem ennyire egyszerű. A kisebb országok rezsimje, potenciálisan gyorsan valtozhat, és lehet, hogy most Kim még nagy Békepárti, de kitudja mi lessz utánna, vagy kinek adja el? Ezek ismeretlen változók.
Szerintem aki kicsit is belegondol, azzal, hogy egyre több ország jut ilyen technológiához, egyre több kezekbe kerül a piros gomb, potenciálisan annak lenyomása is növekszik az idő függvényében.
A nagyhatalmaknál az ilyen fegyverek alkalmazása (vagy eladása) mára már elég jó protokollokhoz kötött, de még anno azoknál is előfordult majdnem téves használatuk. Egy ÉK vagy Irán esetében erről nem lehetünk meggyőződve.
Szóval semmi baj azzal, hogy egy szuverén ország atom/ICBM képességre tesz szert. -MÉG!