[BIZTPOL] Észak-Korea

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 457
37 945
113

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 261
15 147
113
A KCNA azt írja, hogy 250 új ballisztikus rakétaindítót adtak át a KNDK határőreinek. Kim elvtárs személyesen gratulált a katonai egységeknek.
Betyáros!
Ez a 4 vetőcsöves Hwasong11D azaz élből 1000 rakéta! Ez a 2018ban bemutatott KN23 egy feljavitott változata. Az első publikus tesztet idén májusban hajtották végre, vagyis gyorsan ment a gyártás és a rendszerbe állítás. A hatótáv 180km
rodong-aug5-2024-kju-hs11d-tel-ceremony-935x500.jpg

IMG-20240805-171138.jpg

IMG-20240805-171156.jpg

IMG-20240805-171201.jpg

IMG-20240805-171214.jpg
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 457
37 945
113
Oroszország 447 kecskét küld Észak-Koreába.

Az Oroszországi Állat- és Növény-egészségügyi Felügyeleti Szövetségi Szolgálat (Rosselkhoznadzor) jóváhagyta 447 kecske szállítását Észak-Koreába. Állatorvosi vizsgálat után 432 nőstényt és 15 hímet adtak át egy észak-koreai kereskedelmi cégnek. Szakértők szerint a kecskeellátás célja az észak-koreai gyerekek tejtermékekkel való ellátása krónikus élelmiszerhiány esetén.
Augusztus 9-én az észak-koreai állami média arról számolt be, hogy nagy kapacitású kecskefarmokat építettek az észak-koreai nyugat-koreai Nampo város egyes részein. Az ENSZ Gyermekalapja, az Egészségügyi Világszervezet és a Világbank közös jelentése szerint 2022-ben minden hatodik öt év alatti észak-koreai gyermek alultápláltság miatti kábultságban szenvedett.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Flamand

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 774
34 737
113

Észak-Korea 2024 végére újra megnyitja a korlátozott nemzetközi turizmust, közel öt évvel azután, hogy a Covid-19 járvány miatt teljesen lezárta az ország határait - jelentette be két, az elszigetelt országgal kapcsolatban álló utazási iroda.

A pekingi székhelyű Koryo Tours és a shenyangi székhelyű KTG Tours szerdán külön-külön online bejelentést tett, amelyben közölték, hogy az utazási csoportok számára engedélyezik a hegyvidéki Szamdzsijon városának, a néhai észak-koreai vezető, Kim Dzsong Il állítólagos szülőhelyének meglátogatását.

„Megerősítést kaptunk helyi partnerünktől, hogy a Szamdzsijonba és valószínűleg az ország többi részébe irányuló turizmus hivatalosan 2024 decemberében újraindul” - közölte a Koryo Tours, hozzátéve, hogy az útvonalat és a további részleteket »az elkövetkező napokban és hetekben« véglegesítik.

Egy külön Facebook-bejegyzésben a KTG Tours azt is közölte, hogy a túrák pontos időpontját még meg kell erősíteni. „Eddig csak Samjiyon van szó, de úgy gondoljuk, hogy PY [Pjongcsang] és más helyek is megnyílnak majd!”

Szamjiyon a kínai határ mentén fekszik, és közel van a Koreai-félsziget legmagasabb hegycsúcsához, a Paektu hegyhez, amely egy aktív vulkán, amely mind az észak-, mind a dél-koreaiak számára kiemelkedő fontosságú és történelmi jelentőségű, mivel a koreai nép bölcsőjének tekintik.

A „Paektu” vérvonal
Bár a dél-koreaiak nem látogathatnak Északra, Dél-Korea korábbi elnöke, Mun Dzse In és az akkori first lady, Kim Dzsung Szok 2018-ban Kim Dzsong Unnal és feleségével, Ri Szol Dzsuval együtt látogatott fel a hegy tetejére, ezzel is hangsúlyozva a hegy szimbolikáját.

A Paektu hegy csúcsának meglátogatása az észak-koreaiak számára a vallási zarándoklathoz hasonlít. Megfigyelők szerint a legendás „Paektu” vérvonal adja az uralkodó Kim család legitimitását, akik megjegyzik, hogy a nyugati történészek ellentmondásos állításai szerint a második generációs vezető Oroszországban született.

Samjiyon egykor a kínai turisták kedvelt célpontja volt, akik Covid-19 előtt buszokkal érkeztek. A turizmus Észak-Koreának bevételt biztosított a Phenjan illegális nukleáris és ballisztikus rakétaprogramja miatt elrendelt nemzetközi szankciók ellenére.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető július elején személyesen ellenőrizte a Szamdzsijonon belüli építkezéseket - jelentette az állami média.

Az észak-koreai állami média eddig nem számolt be olyan változásokról, amelyek arra vonatkoznának, hogy az ország korlátozott mértékben újra megnyitja kapuit a külföldi látogatók előtt, de Kim Dzsong Un észak-koreai vezető korábban jelezte, hogy a „baráti” országokból - köztük Oroszországból és Kínából - érkező látogatókat részesítené előnyben.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and fishbed