Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A minap olvastam egy "Kitekintos" cikket, hogy a vamhaboru miatt Kina belebegtette, hogy korlatozni tudja a nemesfemekhez valo hozzaferest - mert amugy szinte az osszes banya az ove, vagy valami hasonlok.
Ez okozhat olyan lepeskenyszert mint mikor anno a japanokat vagtak el a nyersanyagoktol? Leakadhat USAnal a gepszij ilyen esetben? Vagy olyan fogcsikorgatos ki birja tovabb szitu huzodna par evig? (vagy azok az evek mar el is kezdtek tellni ?)
Pl. mit lepne Kina ha valaki lefoglalna egy afrikai banyajat, "csak ugy"? Szerintem ilyesmihez meg nem keszultek el a rephordozoik. Arrol meg nem tudok, hogy minden afrikai banyajuknal lenne tamaszpont is. Tud errol valaki valami infot?
Afrikai bányanal kinai katonai tamaszpont? Ez hogy?A minap olvastam egy "Kitekintos" cikket, hogy a vamhaboru miatt Kina belebegtette, hogy korlatozni tudja a nemesfemekhez valo hozzaferest - mert amugy szinte az osszes banya az ove, vagy valami hasonlok.
Ez okozhat olyan lepeskenyszert mint mikor anno a japanokat vagtak el a nyersanyagoktol? Leakadhat USAnal a gepszij ilyen esetben? Vagy olyan fogcsikorgatos ki birja tovabb szitu huzodna par evig? (vagy azok az evek mar el is kezdtek tellni ?)
Pl. mit lepne Kina ha valaki lefoglalna egy afrikai banyajat, "csak ugy"? Szerintem ilyesmihez meg nem keszultek el a rephordozoik. Arrol meg nem tudok, hogy minden afrikai banyajuknal lenne tamaszpont is. Tud errol valaki valami infot?
Afrikai bányanal kinai katonai tamaszpont? Ez hogy?
Hogy mi negy nap alatt meghoditottuk volna Ausztria kilencven szazalekat... Hat ez se egy komoly mu... Az olaszokat az osztrak siman beengedte volna, mi meg meg valahol Graznal szoszmotoltunk volna meg Becs korul. A Voros hadseregnek se ment olyan gyorsan 45-ben. Mindenesetre ahogy latom kb azert volt szukseg erre az olaszok fele tarto elterelo hadmozdulatra hogy lekossuk az olasz/usa legierot, es minket tamadjanak ne az elore toro lengyel/ndk/szovjet csapatokat Nszk teruleten. Amolyan elreteszeles, nehogy azokat oldalba tamadjak. Mondjuk szerintem gyorsabban vegigmentek volna ott fenn nem tartott volna az ket hetig mint a filmben. Plusz a rengeteg menekult miatt a nyugati csapatmozgasok lelassultak volna a front iranyaba, szoval szerintem behuztak volna ennyi ido alatt az Nszk-t, Daniat, Belgiumot, es Hollandiat is.
Mondjuk szerintem gyorsabban vegigmentek volna ott fenn nem tartott volna az ket hetig mint a filmben. Plusz a rengeteg menekult miatt a nyugati csapatmozgasok lelassultak volna a front iranyaba, szoval szerintem behuztak volna ennyi ido alatt az Nszk-t, Daniat, Belgiumot, es Hollandiat is.
Erre volt a NATO tervei szerint az atom aknazár. Az volt az elképzelés, hogy beengedik a VSZ-t egy darabon a Nyugatnémet területekre. Mikor áthaladt kellő mennyiségű, de még nem túl sok egység, akkor felrobbantják az aknákat ezzel létrehozva egy keskeny sugárszennyezett sávot és elvágva az átjutott csapatokat az utánpótlási rendszertől. Majd a felfejlődött NATO csapatok az ellátatlan VSZ egységeket visszatolják a sugárszennyezett területre. Állítólag minket is egy ilyen meglepetés várt volna az olasz oldalon. Ha érdekel a dolog Fullda Gap, W45 MADM kifejezésekkel kezd a keresgélést.
Erre volt a NATO tervei szerint az atom aknazár. Az volt az elképzelés, hogy beengedik a VSZ-t egy darabon a Nyugatnémet területekre. Mikor áthaladt kellő mennyiségű, de még nem túl sok egység, akkor felrobbantják az aknákat ezzel létrehozva egy keskeny sugárszennyezett sávot és elvágva az átjutott csapatokat az utánpótlási rendszertől. Majd a felfejlődött NATO csapatok az ellátatlan VSZ egységeket visszatolják a sugárszennyezett területre. Állítólag minket is egy ilyen meglepetés várt volna az olasz oldalon. Ha érdekel a dolog Fullda Gap, W45 MADM kifejezésekkel kezd a keresgélést.
Ahogy olvasom rengeteg informaciot szereztunk Clyde csoportjatol. A Belovait meg hihetetlen hogy a rendszervaltaskor elengedtek, a szovjetek siman kivegeztek a szivarogtatojukat.