Eközben újabb pl-15E megerősítés !
PL15E aesa
PL15E aesa
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát még az angol palik!Gusztus dolga. Nekem az utolsó tisztán brit építésű harci madár ami külsőre tetszett az az Avro Vulcan volt. Nekem azóta nem jönnek be az angol harci madarak (ahogy az angol csajok sem)![]()
Azt írták hogy az indiai határon belül 60-100km között lőtték le az indiai gépeket !Úgy néz ki, J-10C lőtte le az összes gépet, PL-15-el...
https://twitter.com/sentdefender/status/1920099306423439590
Brhamos indítás volt india részérőlvalószínűleg már a haditengerészeteik is egymásnak estek volna
Ha sajnálták rá a pénzr meg is érdemlik(vagy nem kaphatták meg bár ez nem valószínű)Azt hiszem csak mica van nekik. Meg a hazai Astra, de azt szerintem nem integrálták a Rafihoz.
Orosz Su-30 is zuhant le.Igazsághoz tartozik hogy a legpotensebb francia/orosz légiharc rakétákat nem vették vagy kaphatták meg.Se meteor a rafale gépekhez se R37 pedig Orosz gépek hordozzák a Su-30-asaikon is ha jól tudom.Egyenlőre BVR-ben hasonló fölényben vannak a pakisztáni gépek a Pl 15-ösökkel mint az Irak-Iráni haborúban voltak az iráni tomcatek az AWG9/phöenix "kombóval"
- Ha az elmúlt évtizedek összecsapásait nézzük, és az utána való győzelmi jelentéseket, a pakisztáni nyilatkozatok nagyon közel állnak, sőt sokszor tényleg fedték a valóságot. Indiáról ez nem mondható el, lásd mai napig állítják az F-16 lelővést..
- A pakik a függetlenedés óta mindig is jobb pilóta állománnyal bírtak és nagy hangsúlyt fektettek erre (brit örökség)
- Bárki aki fegyvert ad el Indiának, sajnos el kell fogadja, hogy lesz lebőgés vele..
- Peer to peer konfliktus megmutatja, hogy a nyugati fegyvereknek sajnos sokszor nagyobb a nimbusza, ami a kecskebasz@ok bombázása, vagy elavult technikával bírókkal szembeni "főlényes győzelmek" végett kialakult.
- A kínai technikát nem szabad lenézni, sőőőt...
És Aranysas.. Trau valahogy fordítva ül a lovon. JF-17 lelövésről beszél az Aranysas platformján, miközben úgy néz ki, ilyen nem történt meg ellenben...
Persze, várjunk pár napot, és majd jobban látjuk mi történt.. de nem lepődnék meg, 75?s=19
Az egy dolog. De az USA nem ad el olyan helyre érzékeny technikát, ahol egyrészt esély van elveszíteni azt, másrészt mindez egy potenciális ellenséghez közel (ebben az esetben Kína), másrészt a potenciális ellenfél egyszerre képes ellene bevetni üzleti szempontból konkurens haditechinkát (marketing szempontból necces) és amerikait is (ez meg mindenhogyan necces).Szerintem india most behúzza fülét farkát mint legutóbb és bejelenti hogy az f-35 jobb mint a szu-57 és vesz belőle vagy 200-300db .
Gondolom azt is látják, hogy Oroszország és Ukrajna is 4. éve birkóznak egymással (mert nagy területen harcolnak és van ember utánpótlás, ami rájuk is igaz) ami baromira nem jó egyikük gazdaságának sem főleg ha még az agresszort külföldi szankciókkal is megdobják.
.Mondjuk engem jobban meglep a 3 leszedett Rafale. Mert ha az is igaz akkor nesze neked modern nyugati technológia.
Ez most egy a 3 veszteség közül, vagy ez már a 4.?
Ha sajnálták rá a pénzr meg is érdemlik(vagy nem kaphatták meg bár ez nem valószínű)
Orosz Su-30 is zuhant le.Igazsághoz tartozik hogy a legpotensebb francia/orosz légiharc rakétákat nem vették vagy kaphatták meg.Se meteor a rafale gépekhez se R37 pedig Orosz gépek hordozzák a Su-30-asaikon is ha jól tudom.Egyenlőre BVR-ben hasonló fölényben vannak a pakisztáni gépek a Pl 15-ösökkel mint az Irak-Iráni haborúban voltak az iráni tomcatek az AWG9/phöenix "kombóval"
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..