1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Irán

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. ladagrant

  ladagrant Active Member

  Egyszerűbb mint gondolnád. Az első telós felvételnél is jöttek a kétkedők "hát hogy lehet ez hogy pont lekapta biztos kém" közben kiderült amit már az értelmesebbje felvetett hogy két indítás volt. A WTC 2. tornyáról is több videó készült az eseménykor érthető módon. Aki ezen ugrál az nem a tényekkel küzd hanem önmaga személyiségével.
   
 2. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Nem a katonát tartóztatták le, aki indított?
   
 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem, az hogy feltöltötte a netre, még nem is mondanám hogy gyanús, csak azért ilyenre ilyen szituációban minden értelmes elhárítás ránéz.
   
  notaricon likes this.
 4. Python

  Python Well-Known Member

 5. Ferkó84

  Ferkó84 Member

  De mit keresett ott? Honnan tudta hogy erről a bázisról fognak lőni? Honnan tudta hogy pont egy utasszállítót fejel meg az a rakéta? Mit keresett egy katonai bázis körül az este egy civil?
  A wtc_t ne hasonlítsuk egy ilyen esethez, az civil épület + turista látványosság volt. Jó hogy a pici Kínai kamerával körbe lesi vagy épp valaki le filmezi. Ezért látványosság. De egy katonai bázis hogy lehet az? Még kicsiny hazánkban sőt az usánkában is minimum elzavarnak ha filmezed a laktanyát. Nem rég történt is egy ilyen eset amiban amikor pici Jen a naplementét filmezte. Szóval fura maradjunk ennyiben
   
 6. Ferkó84

  Ferkó84 Member

  A másik hogy nem az furja az én oldalam hogy hány rakétát lőttek ki, hanem hogy mit kerestek ott azon a napon abban az időben!!!
   
 7. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Az emberek egy koszos lájkért az anyjukat is eladnák... kurválkodnak/hülyét csinálnak magukból a posztjaik nézettségéért.
  Egy ilyen lelövés esetén (látva manapság mekkorát megy egy ilyen felvétel) naná az átlagos face/insta lotyó instant megosztja, mert az agyában csak annyi jelenik meg, hogy "húú ezért mennyi like lesz".... fel nem fogja ennek a nemzetbiztonsági oldalát abban a pillanatban
   
 8. Ferkó84

  Ferkó84 Member

  De mit keresett ott???? Csak nem táborozot le ott hogy ejj egyce csak lőnek!!!
   
 9. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Mégis mit keresett volna pont ott pont akkor és miért fordította volna pont oda a kamerát? Világos, hogy ő lőtte ki a rakétákat. Megnyomott egy ürgebőr bevonatú eszközön egy héber feliratú gombot és a stuxnet kilőtte a rakétákat, aztán felvette videóra és megosztotta az instán, utána el akart menekülni, de elkapták. Megvan a bűnös.
   
 10. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Még ezt is megadom, de akkor meg ne csodálkozzon ha utána ahogy be van azonosítva, kopogtatnak nála.

  Amíg annyi a hír, hogy kihallgatták, szerintem nincs nagyon min csodálkozni/miért hőbörögni.
   
 11. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Arról volt szó hogy a srác éjszakai őr volt és nem ott volt hanem 3 kilométerrel arrébb, illetve nem katonai bázis volt hanem nemzetközi repülőtér (ezt nem is értem hogy jött ide). Ne haragudj de szerintem te nem is olvastad el az egész történetet.
  Amúgy meg oké, tegyük fel ő egy beépített ügynök, oké, filmezi egész éjjel az eget, és várja a rakétát mert tudja hogy jönni fog mert a másik beépített csapat ott ül a gomb mellet és várják hogy egy furán viselkedő gépet lekaphassanak az égről, az elhárítás ebből nem sejt semmit... aztán durr lekapják hűsünk felveszi az egészet mert megérezte /szóltak neki valami hasonló, és mit ad isten fogja kiposztolja a netre hogy ezt láttam ez vagyok én, kapjatok el hogy a felettem lévő hálózatot is letudjátok kapcsolni ha kiszeditek belőlem az infót. Főleg úgy hogy Irán hivatalosan elismeri hogy az ő hibájuk és baleset, tehát még ők maguk se állítanak olyan vadat hogy ez egy külföldi szolgálat műve ( ez lenen az hogy kimaxolva csinálnak magukból hülyét, de úgy látszik lenne aki fogékony)
  Szóval egy ennyire profi beépülés után, így lábon lövik magukat hogy nem másfajta módon, szivárogtatnak, és ez kitudódván nem említik meg se.

  Szerintem csak simán kezében volt a telefon, belegondolva hogy ülsz kint az éjszakába őrzöd a létesítményt, szétunod az agyad ezrét nyomod a telefont mint minden rendes zombi, hallasz valamit a csendes éjszakába ami elég szokatlan és felveszed. Nem kell hozzá 2 másodpercnél több, annál pedig azt hiszem több telik el az indítás és a találat között.

  Az már megint más kérdés, ezt nem tudom hogy volt, hogy már aznap fel is töltötte vagy várt vele pár napot, na ez az ami a gyanús lehet nem pedig az hogy videózott. Mert ha csak videózott és nem tudta mi ez akkor rögtön felteszi hogy ezt nézzétek. De ha vár vele pár napot amíg hivatalosan hazudhattak meg szárnyra kellhettek a vad találgatások aztán utána lövi fel. Na akkor itt már van pár kérdés amit tisztázni kell, miért csak később, mikor tudva levő hogy ezzel az ország vezetése szarban lesz. Talán volt annyi esze hogy nem rögtön tette fel de mondjuk ellenzéki családban él és barátokkal akik rávették, esetleg nyugati újságírók ekkora találták meg azokat akiknek lehet felvétele, stb...
   
  pöcshuszár and zsolti like this.
 12. emel

  emel Well-Known Member

  Aki az első felvételt közzétette, az nem ott táborozott, hanem egy cégnek az éjjeliőre/biztonsági őre volt a teheráni nemzetközi repülőtértől pár kilométerre. Kiment bagózni (látszik is a felvételen a cigifüst), aztán mikor durrant az első rakéta felnézett, látta a gépet és előkapta a telóját hogy lefilmezze mi lesz ebből. Az lett hogy jött a második rakéta, aminek a becsapódását így sikerült neki lefilmezni. Ennyit a "hihetetlen" esetről ... szóval nem hihetetlen, csak szerencsére elég ritka.
   
  fip7, pöcshuszár, notaricon and 2 others like this.
 13. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

 14. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  A nyomozást indítunk és a letartóztatjuk szerintem egészen más kategória! Nem?
  Egy normális biztonsági ellenőrzés esetén az ellenőrzött az esetek 90%-ában nem is tud semmit a vizsgálatról... o_O
   
 15. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  "Ugyanaz a menedzserük"


  :)
   
 16. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  :hadonaszos:;););););)
  Nálunk,ha őrizetben beviszik a kapitányságra kihallgatni az szerited mi lenne?
  A piszi média minimum statáriumot emlegetne.
   
  szegcsab and zsolti like this.
 17. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Custodyt olvastam nem arrestedet. Tehát őrizetbe vették a kihallgatáshoz, nem letartóztatták a szerint a hír szerint amire én reflektáltam. Amúgy leírtam magyarul is, innentől mi nem világos hogy miről beszélek?
   
 18. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Szerintem itten alapfogalmi probléma van:
  Ahhoz, hogy valakit taken into custody, először arrest-elni kell. Van custodial arrest és non-custodial arrest. Segítség.
  Egy kihallgatáshoz miért kell valakit őrizetbe venni? o_O
  Be is lehet idézni? Nem?
   
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Ha kiderül hogy szivárogtat valaki egy ilyen horderejű dologban, azt tuti nem idézik. Lehet hogy idegen ügynök, lehet hogy idegen ügynöktől kapott a felvétel kiszivárogtatásáért komoly pénzt, ezt sehol nem úgy intéznék amíg nem tisztázza magát, hogy akkor legyen szíves fáradjon már be a legközelebbi kapitányságra!

  Tehát őrizetbe vették hogy ki tudják hallgatni, nem börtönbe zárták/eltüntették láncfűrésszel/nyilvános kivégzéssel megölték.
  Azt gondoltam érthető hogy miről írtam.
   
 20. Python

  Python Well-Known Member

Ezen oldal megosztása