W
Wilson
Guest
Nekem az jár a fejemben hogy ha esetleg nem úgy alakulnak a dolgok ahogy azt a pentagonban elképzelik és a légicsapás során Irán képes lesz számottevően ellenállni (mégiscsak évtizedek óta készülnek erre a háborúra) és lelő pár repülőt meg néhány hajót a tenger fenekére küld vajon ki fogja lebeszélni az öreg Trumpot arról hogy ledobjon pár atomot? Mert hogy a Bolton nem fogja ellenezni arra azért mernék fogadni egy nagyobb összeggel. Titkon abban reménykedem, hogy most majd mindenki nekem esik hogy ez egy hülye gondolat és ez nem történhet meg de valahogy nekem ez is benne van a pakliban. Én simán kinézem a fasziból hogy tol egy üzit Twitteren hogy "BOOOOM" aztán rátenyerel a gombra....
Állítólag már a pentagon is másképp áll az atomfegyverek bevetéséhez mint régen és új doktrínát dolgoztak ki:
https://www.theguardian.com/world/2019/jun/19/nuclear-weapons-pentagon-us-military-doctrine
“Using nuclear weapons could create conditions for decisive results and the restoration of strategic stability,” the joint chiefs’ document says. “Specifically, the use of a nuclear weapon will fundamentally change the scope of a battle and create conditions that affect how commanders will prevail in conflict.”
Elég félelmetesen hangzik...
Szerintem ennyitől a jó öreg Trump még nem fog rátenyerelni a piros gombra,szerintem komoly légi csapásokat is csak akkor mérnének Iránra az amerikaiak ha Irán nagyon közel kerülne az atomfegyver létrehozásához.De ez lenne a legutolsó lehetőség, lennének más lehetőségeik is,hogy Iránt megakadályozzák abban,hogy atom nagyhatalom legyen,lásd iráni urándúsító centrifugák stuxnet vírussal való megfertőzése.