Tudom, nekik ez a keresztjük. Az EU elöregszik, ők meg csak simán annak a veszélynek vannak kitéve, hogy egy dolgos - termelékeny, magára okkal büszke patrióta lakosságot lecserélnek egy valamilyen másmilyenre. Nem mondom én hogy nem működhet, csak az az USA már nagyon nem az lesz, mint amibe sokan beleszerettek mondjuk '80 környékén, és leginkább irigység és csodálat övezte.
Aki járt kint ismerős, barát az mind mondja, hogy nagyon szembetűnő ám a difi a képernyő és a valóság között. Másik, hogy Irán egyedül nagy falat lenne, és lehet a torkukon akadna. Legyőznék de nagy áron, és a következmények kiszámíthatatlanok. Oroszok, Kína helyezkedhetne....
Azért nagy részt még mindig gazdag és gyönyörű ország. Nagyon nem mindegy hogy ki melyik részét nézi meg, tényleg EU méretekkel nézve hatalmas, egymástól még növényzetben és éghajlatban is nagyon eltérő tájakkal, a lakosság összetétele és temperamentuma, életfelfogása is piszok eltérő ám mondjuk Minneapolis-ban meg New Orleans-ban.
Iránnal kapcsolatban totál egyet értek, legyőzhető persze, csak nagyon fájni fog, és közben a két nagy ellenlábasuk bizony teret fog nyerni az Ő kárukra, ez törvényszerű. Ha belemennek szerintem olyat is balekolhatnak mint Vietnámban, bizony benne van az is.