Az a kérdésem, hogy miért élsz kettős mércével, és miért nem nézel utána a tényeknek:
1. Itt is kitárgyalták, hogy nem "polgári repülőgépek radarképének a fedezete alatt" mértek csapást
2. Nem szír, hanem iráni csapatokra és bázisokra
3. Szíria nem volt hajlandó békét kötni, tehát nincs békeállapot
4. A Golant annektálta Izrael (53 éve), mint Oroszország nemrég a Krím félszigetet. Mindketten katonai erővel. (Az izraelieknek '67-ben megígérte Nasszer, hogy beszorítják őket a tengerbe, és eltörlik a Föld színéről. A szírek meg lelkesen lőtték a zsidó területeket a Golanról.)
5. Pont, hogy Irán és Szíria provokálja Izraelt.
Tudod, én alapvetően szimpatizálok Izraellel. Tetszik ahogy egy kis Kánaánt csinálnak abból a földből.
Valójában Kánaán is lehetne, ha meg tudnák teremteni a békét..., csak hát ahhoz valahogy képtelenek.
Ugyanakkor:
3. Szíria nem volt hajlandó békét kötni, tehát nincs békeállapot
Hát persze hogy nincs, mert:
4. A Golant annektálta Izrael (53 éve), mint Oroszország nemrég a Krím félszigetet. Mindketten katonai erővel.
Nyilván vitatják a terület hovatartozását, így nem tudnak békét kötni.
5. Pont, hogy Irán és Szíria provokálja Izraelt.
Bármennyire szimpatizálok Izraellel, attól még a tény az, hogy az állam megszületése maga volt a provokáció.
Terror, a terület etnikai viszonyainak egyoldalú és erőszakos megváltoztatása, stb.
Szerintem minden innen indul. Csak ezt mi pont lesz***uk (mert szimpatizálunk Izraellel), de ettől még a másik oldal így gondolja.
Irán nem provokál, hanem nélküle a sííta szír állam helyén valami kalifátus lenne és az aleviták ülnének
menekülttáborban, vagy feküdnének sírgödörben. Anno amikor még Szaniszló Ferenc nem volt félreállítva,
volt egy műsora a Világpanoráma. Ott gyakran meginterjúvoltak nem mainstream embereket is, pl szír keresztényeket,
akik elmondták, hogy ők Assaddal harcolnak az "életükért". Innentől nyilván az irániakkal szövetségben.
Még tovább víve a gondolatot, akkor Izraelt provokálva?
Picit színesebb ez a kép, nem csak fekete-fehér, szerintem.