[BIZTPOL] Irán

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 118
14 263
113
Valami ilyesmit említettem korábban, bár és a nyilvánvaló hordozók helyett a korábban szinte érinthatalannak tartott ICBM-hordozó tengókat említettem!
... + Iránt, :hadonaszos:akinek a vonatkozásában Yemenen keresztül gyakorlatilag blokkolható/lezárható lesz az eddig "átjáró-ház" Vörös-tenger! :oops:

Az pedig Izrael rémálma lesz, ettől kezdve Iránnak nem kell majd az ATOM! Egy Izrael "megmogyórózásához" van interkontinatális --közeli-- hordozója, egy orosz mintájú saját fegyver kialakításához.

Dimona, kilővő állomások, egyebek fokozott készültségben lesznek!
Forró vonalak lesznek(vannak ? ) az USA előrejelző rendszerekhez!
Hmmm...

U.I: Nem biztos, hogy főleg ide illik a kiindulási pont ellenére? Hova? :confused:

.

Kattints ide a kinyitáshoz...

@angelsoul :
Ezt nem értem, az orosz miért is adna ki egy ekkora adu ászt a kezéből?
Ez a raksi lényegében az amerikai Global Prompt Strike program orosz megfelelője, csak ez kész is van. Egy globális csapásmérő fegyver, ami elképesztően megnöveli a lehetőségeiket a nyugati légi dominancia ellen - szerintem egyik oka a létezésének pont ez. Így is elképesztően long range, de ha pl. rátelepítik némelyik boomerjükre (hasonlóan az Ohio/Tomahawk átalakításokhoz), akkor lényegében minden amerikai légibázist elérhetnek.

Ukrajna esetében meg azt jelenti, hogy áttelepíthetnek akármilyen gyárat (khm.. Lynx gyár...), azt amikor akarják, akkor ássák ki, oda pakolt légvédelem ide vagy oda.
Ugyan ez igaz nagyobb csapásmérő vadászbombázó kontingens esetében. Egy áttelepülő ezred már belakik egy repteret, egyszerűen annyi földi kiszolgáló, eszköz, miegymás kell vele - az orosz meg instant képes ezt leradírozni, ha úgy tartja kedve, légvédelemtől függetlenül (max THAAD vagy AEGIS, de az már egy más kategória).

Ez most egy iszonyat erős lap nekik, nem fogják a világon sehova átjátszani.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Én sehol nem írtam, hogy az oroszok átadják!
Mert szerintem sem adják át!

A fenti hsz-ben mondjuk azt sem írtam --amire valójában gondoltam,vagy azt hittem, hogy utaltam--, hogy Irán kifejleszti!
Viszont az első orosz bevetést órákkal követő hsz-emben már írtam, hogy szerintem már azon a hétvégén elstartolt egy 1-200 fős iráni fejlesztő-csapat ezzel a feladattal! :oops:

Erre a hsz-emre utalni felejtettem el, "csak" gondoltam rá, a de ennek a leírása elmaradt!
... ezennel most ez megtörtént!

.