[BIZTPOL] Irán

azt a részt nem értem még mindig, hogy ha 2022 óta az oroszok minden szükséges motivációval rendelkeznek a power of syberia 2 felépítéséhez, miért nem épül még mindig az a cső
mert kínának a tengeri szállításnak kitettség stratégiai probléma
ehhez képest még mindig a gáz árán vitatkoznak, nem történt egy kapavágás se
és ez csak a gáz, de lenne ott olaj is amit szintén el lehetne hozni csöveken...
Kínai vezetés egyrészt szimplán nem növesztett tököket és amilyen eredményeket elértek gazdasági téren, annyira nem megy a nagyhatalmiság geopolitikai része.

Plusz az oroszok is azért veszik elő az amerikai tárgyalási kártyát, mert kezd a tökük kilenni a kínaiak óvatoskodásával/akadályoztatásaival
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Közelg.
Remélem kicsit vissza vesznek, ma még egy egybekelésre vagyok hivatalos. Holnapig húzzák ki :D
Hétvégén végig házibuliban leszek, 85%-ra teszem, hogy akkor lesz a buli Aprajafalván. Prigozsinnál bejött, a legutóbbi iráni bombázgatásnál szintén, október 7-én meg szüretelni voltam. Vszeg szombatról vasárnapra virradóra (amikor zárva a tőzsde), de lehet Trump kivárja inkább az olimpia záróünnepségét

És ha szétlövik az indító álláson? Ha ilyen egyszerű lenne tenyleg működne hogy fellőjük a nukleáris hulladékot a napba
Ha esetleg nem tudnád, a atomhulladék (vagy bármi más) pontos célba juttatása a Napba több energiát igényel, mint amennyi szükséges ahhoz, hogy a Naprendszeren kívülre küldjük.

Esetleg a Mars, hogy szokjuk?

Rossz a megkozelitesed. Azt hiszed a Perzsa rezsim is olyan racionalis alapon gondolkodik mint te. De ok VALLASOS KULDETESTUDATTAL rendelkeznek. Ebben pedig a logikanak jozanesznek nincs szerepe. Ez a vallasos szelsoseg.
Igaz...
Ja, most veszem észre, hogy Iránt írtál, nem Izraelt.
LOL.

Fun fact:
Népességarányosan több a zsidó az "iráni parlamentben" mint muszlim az izraeliben.

Ilyen opciója esetleg papíron van.
Úgy tűnik, hogy Kína elzárása folyik a szénhidrogénektől.
Öbölmentiek pipa, Venezuela pipa, most jön Irán és utána matt.

(Szibériából, Közép-Ázsiából nem tud jönni elegendő nafta, nincs rá kiépített infra. )

Ezt kb. 100 éve Japánnal is "eljátszották", erre pár év múlva jött az az "agresszív, csúnya Pearl Harbour"! :oops:
Kína az (nem-)kicsit "elefánt": nem-felejt, de cserébe tanul!!!

A kínai tempót ismerve, mennyi időt fog mindez igénybe venni?

HA eldöntötték: max. két év! ...szerintem (legkésőbb) Venezuela után eldöntötték! :oops:

.

• Tetszik
Reactions: fip7 and cirqle
Ha esetleg nem tudnád, a atomhulladék (vagy bármi más) pontos célba juttatása a Napba több energiát igényel, mint amennyi szükséges ahhoz, hogy a Naprendszeren kívülre küldjük.

Esetleg a Mars, hogy szokjuk?
Igen nagyjából képben vagyok az égi mechanika vonatkozó részével, de szerintem nem ez a legnehezz a dologban

azt a részt nem értem még mindig, hogy ha 2022 óta az oroszok minden szükséges motivációval rendelkeznek a power of syberia 2 felépítéséhez, miért nem épül még mindig az a cső
mert kínának a tengeri szállításnak kitettség stratégiai probléma
ehhez képest még mindig a gáz árán vitatkoznak, nem történt egy kapavágás se
és ez csak a gáz, de lenne ott olaj is amit szintén el lehetne hozni csöveken...
Te dolgoztál már oroszokkal? Az a csoda hogy egyáltalán bármit tudnak építeni. Egyén szinte nagyon jó fejek, de mint szervezet katasztrófa

Igaz...
Ja, most veszem észre, hogy Iránt írtál, nem Izraelt.
LOL.

Fun fact:
Népességarányosan több a zsidó az "iráni parlamentben" mint muszlim az izraeliben.
Izraelben is vannak vallasi fanatikusok. Sot most meg a kormanyban is benne vannak. Semmivel nem kulonbek mint az irani agyamentek.

• Tetszik
Reactions: fip7
Izraelben is vannak vallasi fanatikusok. Sot most meg a kormanyban is benne vannak. Semmivel nem kulonbek mint az irani agyamentek.
A különbség az, hogy Izrael tol népirtást és jár át más országokba bombázni, nem Irán. Iránnal egy baj van: az amcsi/brit puccs óta nem a Nyugat és a zsidók igénye szerint mennek ott a dolgok.

• Tetszik
Reactions: fip7
Kínai vezetés egyrészt szimplán nem növesztett tököket és amilyen eredményeket elértek gazdasági téren, annyira nem megy a nagyhatalmiság geopolitikai része.

Plusz az oroszok is azért veszik elő az amerikai tárgyalási kártyát, mert kezd a tökük kilenni a kínaiak óvatoskodásával/akadályoztatásaival
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Hétvégén végig házibuliban leszek, 85%-ra teszem, hogy akkor lesz a buli Aprajafalván. Prigozsinnál bejött, a legutóbbi iráni bombázgatásnál szintén, október 7-én meg szüretelni voltam. Vszeg szombatról vasárnapra virradóra (amikor zárva a tőzsde), de lehet Trump kivárja inkább az olimpia záróünnepségét
Na, Legfelsőbb Bíróság Trump ellen döntött vámügyben, asszem lesz a hétvégén masszívan bombázgatás