ja, hát mondjuk bő két nap az út.Ez lehetetlen, tegnap még a Gibraltári-szoros előtt volt
Figyelj te kretén, azért vihogtam, mert ennek a legnagyobb resze sima tóra!

Mindettől függetlenül rengeteg viselkedesmintát meg a nagy többezer éves világháború jópár jelentős állomását tartalmazza.Ne zavard össze őket ilyenekkel. Valamiért még mindig abban a hitben élnek, hogy azt a könyvet csak ők tudják elolvasni
Másrészről meg a Tóra azért elég sok hazugsággal van tele (míly meglepő), saját szerepüket szeretik eltúlozni vagy egyenesen oda hazudni stb... Önámítás level végtelen![]()
Hát, a Desert Storm esetében a hozzám hasonló vén f.szok láthatták....Azert erdekes igy eloben latni egy haborura valo felkeszulest percrol percre.
Mit tudnak csinálni? Semmit. Megszívták. Sajna.Irán vezetése rendkívül ostoba ha ezt is csak úgy végignézi.
Izrael meg Jewmerica mindig megússza; a diaszpóra ott figyel és irányít minden államban Nyugaton.Ahogyan bármelyik zsidó állam, úgy ők is végezhetnék a megelőző csapás nevű virgoncságot, közben az összes proxy-t rászabadítva a bázisaikra. Salakká rakétázni a flottákat, reptereket, hajokat repülőket, na meg Izraelt de úgy soha többé nem áll fel alapon. Minden reptér, kikötő, finomító, erőmű, szenyvíztisztító... . Aztán kihirdetni, hogy a követkető szalvó rakétafejeibe a kedves zsidóság által gründolt atomhulladék kerül es postázódik a feladónak. Trump magyarázhatja otthon a flották értékét, yahu ajándéka meg a kiválasztottaknak hogy miért kell lemondaniuk az ivóvízről egy laza 25000 évre.
Nem értem a jóemberkedést azokkal szemben akik annyira alja szardarabok, hogy atomletesítményeket lőnek, meg beleugatnak mid lehet, szankcionálnak, kintha az alárendeltjük lennél...
Kevered a Tórát és a Talmudot szerintemNe zavard össze őket ilyenekkel. Valamiért még mindig abban a hitben élnek, hogy azt a könyvet csak ők tudják elolvasni
Másrészről meg a Tóra azért elég sok hazugsággal van tele (míly meglepő), saját szerepüket szeretik eltúlozni vagy egyenesen oda hazudni stb... Önámítás level végtelen![]()
Kevered a Tórát és a Talmudot szerintem

)Én speciel nem vagyok vallásos.Könnyen lehet, mivel nem tegnap olvastam őket hanem legalább 10 éve....
Nem kapcsolódik a témához, de emlékeim szerint minden jelentősebb világ vallás fontosabb könyveit elolvastam.
Ez alapján az Új Szövetség messze a legértelmesebb könyv az összes közül
(Mondjuk ha valaki okosakat akar olvasni régi könyvekben, akkor inkább Seneca-t és Marcus Aurelius-t ajánlanám inkább mindenkinek)
És, hogy hogy jön ez az N+1-edik zsidó vs. iszlám háborúhoz?
Hát mind két vallás szent könyvei egy kalap sz*rt se érnek, beteg baromságok. (Bocsi....XD)
Szóval én nem csodálkozom azon, hogy nem tudnak békében meglenni.
Meg, hogy a hívők mindentől is idegállapotba jönnek.
Mint az Izrael jogos ősi föld, mer' az ókorban....?Én speciel nem vagyok vallásos.
Illetve kezdek, de amúgy pont lesz@rom, hogy más mit-hogy gondol, én elvagyok a saját hitemmel magamban.
De azért nem mernék felállítani rangsort vallások, vagy könyvek közt.
Plusz nem is értem, hogy miért kell egyeseknek mindig bibliai, ókori akármilyen példákhoz visszakanyarodni rendszeresen.

Mint ahogy Veér Ispán is írta, az iráni vezetés már többször megtapasztalta, hogy nemcsak az USA, de még Izrael is jóval erősebb nála. Kb. akkor csapják meg őket amikor akarják.A zsidók is így kezdik. Kis bombázgatás Sziriában, Libanonban mer' nem teccik, hogy ottan valamit csinálnak...
Atomprogramok lebombázása, mer azok a népek nem fejlődhetnek, mer' a kiváló genetikankat kell csodálniuk...
Némi népgyilkosságok kis fiolákra hivatkozva, meg az ilyesmik.
Nincs már hová visszavonulniuk. És ezt a világ borzalmát valahol meg kell állítani, ami őket is évtizedek óta fenyegeti.Mint ahogy Veér Ispán is írta, az iráni vezetés már többször megtapasztalta, hogy nemcsak az USA, de még Izrael is jóval erősebb nála. Kb. akkor csapják meg őket amikor akarják.
Cserébe Irán jóval kisebb károkat tud okozni.
Ha meg nukleáris hulladékhoz nyúl, mint ahogy írtad, azzal le is radírozzák magukat a térképről örökre.
Jobban tették volna, ha meghúzzák magukat, mert valódi erő nélkül felesleges, sőt veszélyes a fenyegetőzés.
Ezt úgy írom, hogy az utóbbi években Izrael nálam kb. az 1943-45-es náci Németország szintjére süllyedt. Amit leművelnek Gázával, az már simán Auschwitz színvonal.
De sajnos a való világ nem egy mese, ahol a rossz elnyeri büntetését. Itt az diktál aki erősebb hadsereget tud felmutatni.
Nem hülyék a perzsák szerintem. Vagy látják, hogy akkor nekik végképp reszeltek (ez a valószínűbb) vagy egyszerüen ennyivel emberségesebbek a cionistáknál...Nincs már hová visszavonulniuk. És ezt a világ borzalmát valahol meg kell állítani, ami őket is évtizedek óta fenyegeti.
A legésszerűbb a nukihulladék átraketázásával fenyegetés lett volna ha bombázzák és letrehozzák náluk aljadék modon, de sajnos eddig nemnterjed a perzsa gondolatvilág, pedig lehet elejét vette volna az egésznek.
Jeruzsálem úgy is elfog pusztulni ..idővel.Próféciában van.De nem most.Feladják lemondanak az atomról.Nincs már hová visszavonulniuk. És ezt a világ borzalmát valahol meg kell állítani, ami őket is évtizedek óta fenyegeti.
A legésszerűbb a nukihulladék átraketázásával fenyegetés lett volna ha bombázzák és letrehozzák náluk aljadék modon, de sajnos eddig nemnterjed a perzsa gondolatvilág, pedig lehet elejét vette volna az egésznek.
Mint kereszteny tudom nagyon jol mi van a Toraban . Ezert is mondom / allitom hogy az amit leirtal az szimplan egy antiszemita kisnaci propaganda es nem a Tora. Olyan ez a buta antiszemita propaganda mint a patkanymereg. Olyannak tunik mint ha eheto lenne de alapvetoen mereg. Amit leirtal az is hasonlo a torahoz de csak egy buta gyulolettol atitatott hazugsag/mereg.Figyelj te kretén, azért vihogtam, mert ennek a legnagyobb resze sima tóra! A fosztogatás magyarazó oldalait most nem keresem elő, fasz sem fog ezzel időt tölteni ismét pusztán miattad. Talan egy sor elég a könyvből:
"49József tehát felhalmozta a gabonát, mint a tenger fövényét, olyan tömegben, hogy le is mondott a megméréséről. Nem is lehetett megmérni. "
A lélek milyensége azaz a nemnáci hanem vallási genetikájuk az akkor ismét: https://zsido.com/fejezetek/zsido-lelek-termeszete/
Szemezgessünk kicsit a nemnácimarvelfelsőbbrendűlény dolgokból.
"Az Isteni szikra
Nem mást állítunk, mint hogy a zsidó a lélek mellett még valami mást is örökölt: a nösámát. A nösámá, mint mozgató életerő fölötte áll a lélek fogalmának. A teljes pontossággal lefordíthatatlan nösámá az Isteni egy szikrája. Az emberben, akiben nösámá lakozik, egyszersmind az Örökkévaló egy része lakozik. A zsidók ez utóbbira ősapjuk, Ábrahám erényei folytán tettek szert, aki saját lénye részévé tette az istenességet. "
"Élete egy bizonyos pontján Ábrahám felhagyott az istenes cselekedetekkel, egyedül az isteni lét állandó megnyilvánítójává, képviselőjévé vált."
"Ábrahám e nösámát örökül hagyta Izsákra, a fiára, Izsák Jákobra, és Jákob minden leszármazottjára. Ilyenformán az Ábrahám által kiérdemelt Isteni lélek mindörökre a zsidók „genetikus” örökségévé vált. "
"Ez a zsidó népnek továbbadott nösámá biztosítja azt is, hogy az Örökkévaló és a zsidók közötti kapcsolat mindig valós és lényeges legyen, s ne csupán intellektuális töprengésen, hanem bensőséges Isteni reveláción alapuljon.
Így, noha a fizikai világon belül teremtetett, a zsidó a teste által jelentett korlátok között hordozza az Örökkévaló egy „szikráját”: a nösámát, az Isteni lelket. A többi kategóriába tartozó teremtett dolgokkal ellentétben a nösámá nem teremtetett. Más szavakkal, a nösámá nem egy független teremtett entitás, amely most látszólag az Örökkévalóval való egységen „kívül” létezik, hanem Magának az Örökkévalónak része."
"Teremtő azonban csak egy van, és a zsidó mint afféle kiterjesztése a Teremtőnek – ahogy a gyertya lángja a fáklyalángénak –, nem minősíthető csupán a teremtés egyik elemeként. Nem tekinthető a teremtés ötödik kategóriájának, hanem inkább a Teremtő kategóriájába tartozik, mivel szüntelen összeköttetésben áll forrásával."
"zsidó őszintén szeretne kapcsolatba kerülni mennyei Urával. Ez a vágy, amely tudat alatti is lehet, megakadályozza a zsidót az Isteni Akarat áthágásában, s hogy kiessen az Örökkévaló kegyeiből. Annak oka, hogy sok zsidó az Isteni Akarattal össze nem egyeztethető életvitelt folytat, az, hogy természetes hajlandósága arra a meggyőződésre csábítja, hogy az Örökkévaló akkor is szereti és keblére fogadja, ha nem tartja be a parancsolatait. Bebeszélik maguknak, hogy bár nem vesznek részt tevőlegesen a zsidó közösség életében, attól még zsidók, és a zsidó nép elválaszthatatlan részei. Jóllehet ez természetesen igaz, és a zsidó – tekintet nélkül az elkötelezettségére – mindig zsidó. "
"Tagadhatatlan, hogy a történelem folyamán zsidók és nem zsidók egyaránt szenvedtek vértanúságot meggyőződésükért. Mégis van egy lényeges különbség a zsidó és a nem zsidó mártírok között, és ez az életét feláldozó zsidó típusa... ...Ezzel szemben a zsidó feljegyzések között számos példát találhatunk arra, hogy vallásukat nem tartó, asszimilálódott zsidók inkább meghaltak, mint hogy áttérjenek és elveszítsék „zsidóságukat”. A zsidó történelem során újra és újra olyan embereket találunk, akik inkább életüket áldozták, mint hogy lemondjanak a judaizmusról."
Mi is van a francia forradalom ellenallóival mondjuk?
"Aki a háláchá minden követelményének eleget téve áttér, s elfogadja a micvákat, nem csak gyakorlati hanem főleg belső változáson megy keresztül, új lénnyé alakul, aki végtelenül magasan áll előző léte fölött, mivel e perctől fogva már az Isteni Akarat szerint él. Az áttért nösámát kap. Mielőtt egy nem zsidó áttér, folytathat erényes életet, de csak ember. Csak akkor érdemli ki az új lelket, az Isteni egy szikráját, amikor ténylegesen áttér, amikor belép az Istenihez kötődő emberek sorába."
"Ez a jelentése Izsák szavainak, amikor azt mondja Jismáélnek: „Drágább vagyok [az Örökkévalónak], mint te.” Azaz: „Én már a megszületésemmel, az anyaméhből hoztam magammal az Örökkévaló iránti kötődést.”"
"Mivel azonban a szövetség megkötése csecsemő korában történt, ezért mindenki előtt nyilvánvaló volt, hogy a szövetség eredendő, hogy a zsidók és az Örökkévaló kapcsolata mélyen bele van ültetve minden zsidó szívébe, vérébe, génjeibe, a puszta lényébe. Ez a szövetség manifesztálódik minden zsidó férfi esetében, amikor az Örökkévalóval való szövetség jegyeként apró gyermek korában körülmetélik. Ugyanez érvényes a zsidó népre is: a Talmud szerint a zsidó lány úgy születik, mintha már körül lenne metélve. A zsidó nő beleszületik az Isteni Szövetségbe."
"Netán a szerzett tulajdonságok valamilyen genetikai változatáról beszélünk? Valóban át lehet adni egy spirituális tulajdonságot, amely aztán a leszármazottakon keresztül úgy öröklődik nemzedékről nemzedékre, mint egy genetikai vonás? Génné formálható-egy a Örökkévaló iránt érzett szeretet, s aztán örökíthető-e ilyen formában?
A ljadi Snéur Zálmán rabbi írja ünnepelt műve, a Tanja 18. fejezetében, hogy minden zsidó szívébe rejtve ott lüktet az Isten iránt érzett, „ősapáinkról ránk szállt” szeretet."
"Ábrahám és az Örökkévaló kapcsolata az előbbi részéről odáig fejlődött, hogy már lénye szerves részévé vált: szinte beépült a génjeibe! Másként fogalmazva: ugyanúgy, ahogyan Ábrahám Avinu ember volt, ugyanúgy, a puszta lényénél fogva állt kapcsolatban az Örökkévalóval. Az Örökkévalóhoz való vonzalma és kötődése a lénye valós genetikai tényezőjévé vált."
A legtobb esetben az ilyen tajekoztatas nem pontos vagy jelentos kesessel kerul a mediaba. Nem veletlen.Ez lehetetlen, tegnap még a Gibraltári-szoros előtt volt
Van 3 lehetőségük. Vagy Kína esetleg Oroszország csatlósai lesznek, cserébe ezek garantálják, hogy bármilyen helyzetben kiállnak mellettük vagy az USA csatlósai lesznek, mint Szaúd Arábia és a többi Öböl menti állam.Nincs már hová visszavonulniuk. És ezt a világ borzalmát valahol meg kell állítani, ami őket is évtizedek óta fenyegeti.
Vagy egyszerűen csak nem dúsítanánal urán fegyvernek alkalmas tisztaságúra és engednék a nukleáris iparuk felett a teljes NAÜ ellenőrzést (mint pl. mi) valamint nem békétlenkednének többet az átlagnál...Van 3 lehetőségük. Vagy Kína esetleg Oroszország csatlósai lesznek, cserébe ezek garantálják, hogy bármilyen helyzetben kiállnak mellettük vagy az USA csatlósai lesznek, mint Szaúd Arábia és a többi Öböl menti állam.
Oroszország szerintem még jópár évig le lesz kötve Ukrajnában, szóval ők max szavakban állnak ki bárki mellett.
Úgy vélem, hogy Kína szintén senki mellett nem áll ki, ők másokért nem akarnak kereskedelmi konfliktusokat kockáztatni.
Szóval reális lehetőségnek az USA csatlósa marad.
Egyszerűen túl gyengék, hogy széllel szemben pisiljenek.
Szóval ha okosak lennének, akkor becsicskulnának az USA-nak és max annyira tennének keresztbe Izraelnek, mint a többi Öböl menti állam.
Ilyen opciója esetleg papíron van.Vagy egyszerűen csak nem dúsítanánal urán fegyvernek alkalmas tisztaságúra és engednék a nukleáris iparuk felett a teljes NAÜ ellenőrzést (mint pl. mi) valamint nem békétlenkednének többet az átlagnál...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..