[BIZTPOL] Irán

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Attól, hogy őket tapsolod minden szarér, legyen az akármilyen szánalmas vagy beteges.
Javaslom nézz szembe a démonjaiddal, egyelőre Te vagy az, aki felhozott ilyen butaságokat ennek a hírnek a kapcsán :/
+nem igazán rémlik, hogy ilyen esetben mikor és hol voltam oda+vissza a gyönyörtől, de bizonyára leszel olyan kedves és citálsz rá példákat.
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Javaslom nézz szembe a démonjaiddal, egyelőre Te vagy az, aki felhozott ilyen butaságokat ennek a hírnek a kapcsán :/
+nem igazán rémlik, hogy ilyen esetben mikor és hol voltam oda+vissza a gyönyörtől, de bizonyára leszel olyan kedves és citálsz rá példákat.
Keresd vissza a saját hülyeségeidet a fórumon ha akarod, se kedvem, se időm se gusztusom köztük turkálni.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
"November 25-én több videó is megjelent az interneten, amelyeken az iráni katonai erősítés látható a kurdisztáni határvonal felé. Az erősítés harckocsikat, páncélozott szállítójárműveket és gyalogsági harcjárműveket tartalmazott."
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
"Az iráni parlament jóváhagyta az országnak a Sanghaji Együttműködési Szervezethez (SCO) való csatlakozásáról szóló törvényjavaslatot. November 27-én a parlament nyílt ülésén tárgyalta a Nemzetbiztonsági és Külpolitikai Bizottság jelentését az iráni kormánynak az SCO-hoz való csatlakozásáról szóló törvénytervezetről. Az Iszlám Tanács képviselői többségi szavazással jóváhagyták az SCO-ba való belépést. A törvényjavaslat elfogadása mellett 205 képviselő szavazott."
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 427
18 841
113
Ez öngyilkosság !
FjCHDBLWIAA-khK

FjCHCyoWQAA_zNG
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 427
18 841
113
The Shahid Soleymani catamaran is set to have the most powerful anti-air capability of a ship in its weight class: - about twice size 3rd Khordad naval X-band AESA radar - 6 x Sayyad-3N VLS, TVC SAM with 120km range - 16 x yet unseen (photo 3?) VLS SAM with expected 30km range

Fi54J22WAAICTQU
Fi54hqYWQAIyV61
Fi54J22WAAICTQU
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 992
13 300
113
Kína több területen is szorosabb együttműködést kíván folytatni Szaúd-Arábiával és az Öböl menti országokkal, az importált nyersanyagokért pedig jüanban fizetne - jelentette be Hszi Csin-ping kínai elnök az Öböl menti Együttműködési Tanáccsal (GCC) folytatott pénteki csúcstalálkozón.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/252476/

Irán beidézte Kína nagykövetét az Egyesült Arab Emirátusokkal folytatott szigetekkel kapcsolatos vita miatt

https://www.aljazeera.com/news/2022/12/11/iran-summons-china-envoy-over-disputed-islands-with

Az iráni külügyminisztérium szerint a kínai diplomata „látogatást tett”, miközben Teherán „erős elégedetlenségét” fejezte ki Kína és az ÖET-országokkal közös nyilatkozata miatt.

Teherán, Irán – Irán behívta Kína nagykövetét, miután Peking ellentmondásos közös nyilatkozatot adott ki az arab államokkal, amelyek többek között három vitatott szigettel foglalkoznak.

Hszi Csin-ping kínai elnök pénteken Irán riválisához, Szaúd-Arábiához látogatott, ahol az Öböl-menti Együttműködési Tanács (GCC) országainak vezetőivel is leült.

Közös nyilatkozatot adtak ki, amely több olyan záradékot tartalmazott, amelyek közvetlenül foglalkoztak Irán ügyeivel, nukleáris programjával és regionális tevékenységeivel.

A kínai küldött ritka beidézését kiváltó probléma a Nagy-Tunb, Kis-Tunb és Abu Musa tulajdona volt – a Hormuzi-szorosban található három sziget, amelyeket 1971 óta Irán kormányoz, és amelyeket az Egyesült Arab Emírségek (EAE) tekintenek területének egy része.

Az akkori iráni sah 1971-ben küldte ki a királyi haditengerészetet a három szigetre, miután a britek kivonták fegyveres erőiket a mai Egyesült Arab Emírségek területéről. Az emírségek vezetői azóta is fenntartják, hogy a szigetek hozzájuk tartoznak, más arab államok támogatásával. Irán visszautasította ezeket a felhívásokat.

Kína a „nemzetközi jog szabályainak megfelelő kétoldalú tárgyalásokra és a kérdés nemzetközi legitimációnak megfelelő megoldására” felszólító nyilatkozat aláírásával gyakorlatilag aláásta Teherán azon álláspontját, hogy nem folytat tárgyalásokat a szigeteken.

A nyugati országok nyelvezetétől eltérően az iráni külügyminisztérium nem jelentette be, hogy „behívja” a kínai nagykövetet, hogy „tiltakozzon” vagy „elítélje” a lépést, inkább azt mondta, hogy a küldött szombaton „látogatott” a külügyminisztérium egyik tisztviselőjénél. Teherán „erős elégedetlenségét” közvetítették.

Hossein Amirabdollahian külügyminiszter egy tweetben azt is elmondta, hogy a szigetek „Irán tiszta talajának elválaszthatatlan részei”, Teherán pedig habozás nélkül támogatni fogja területi integritását.

Amirabdollahian tweetjét kritizálták az interneten, mivel nem nevezte meg Kínát, és azért is, mert csak fárszi nyelven tweetelt, míg korábban mind perzsa, mind kínai nyelven tweetelt Kína területi integritásának támogatására.

Kína és Irán tavaly írt alá egy 25 évre szóló együttműködési megállapodást , amelyről Amirabdollahian az év elején azt mondta, hogy „a végrehajtási szakaszba lépett”, de a megállapodás részeként eddig nem hoztak nyilvánosságra jelentősebb szerződéseket.