[BIZTPOL] Irán

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 509
31 934
113
Ezek a rakétatípusok vettek részt az iráni műveledben.
A pakik válasza.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 980
5 420
113
Nem ment ott semmi félre, lázadó csoportot támadtak, velük volt a családjuk is, ennyi.
Az eredeti iráni hírekben is nem iráni polgárok haláláról írnak.

Ráadásul Pakisztán hátában ott van India és február 8-án továbbra is választások.


Az, hogy a hírferdítő (ráadásul ukrán) fos oldalak mit hoznak le az kb. senkit se érdekel egy jó ideje.
PL ezt elsők között az Al Jazeera hozta le.Hasonló módon az itt sokak álltal "szentírásnak" vett Orosz hirportálok is sokszor "ferdítenek" a saját "szájízük" szerint.
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
788
2 031
93
Most akkor közös hadművelet, vagy konfliktus?

"Robbanás hallatszott Irán és Pakisztán határán! Az iráni támaszpontok Szisztán Beludzsisztánban teljes készültségben vannak, és pakisztáni megtorló támadásokra készülnek. Pakisztáni F-16-osok repültek az iráni határ körül. A helyzet feszült, nem világos, történt-e valami komoly, és mi volt az a robbanás."

"Pakisztáni repülőgépek Iránon belüli célpontokat támadnak. A Pakisztáni Külügyminisztérium bejelentette, hogy csütörtök kora reggel Szisztán és Beludzsisztán tartományban, az előző iráni katonai támadáshoz hasonlóan, a Dsai al-Adl szunnita csoport hajtotta végre a támadást. Számos harcos meghalt. Az Irna iráni hírügynökség szerint három nőt és négy gyermeket is megöltek. „Ez az akció Pakisztán azon eltökéltségének a kifejezése, hogy megvédi és megvédi nemzetbiztonságát minden fenyegetéssel szemben” – áll a minisztérium közleményében. A pakisztáni kormány már szerdán kijelentette, hogy jogában áll reagálni Irán "illegális cselekményére". Az atomfegyverrel felszerelt ország az iráni támadást követően rontotta diplomáciai kapcsolatait azzal, hogy visszahívta Teheránból küldöttét, és arra kérte az iráni nagykövetet, hogy ne térjen vissza Iszlámábádba. A támadást két nappal ezelőtt iráni légicsapások előzték meg pakisztáni területek ellen. A pakisztáni külügyminisztérium az akciót Pakisztán eltökéltségének kifejezésének nyilvánítja."

Paki támadás utáni képek:

Pakisztán megtámadta a beludzsisztáni szakadárokat Iránban. Irán megtámadta Pakisztánban a beludzsisztáni szakadárokat.


Egyébként Iránnak van már atomfegyvere?
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 627
5 493
113
Ez a csapas Iran nem finom jelzese volt leginkabb Torokorszag fele.3 napja az azeri legvedelem teljes keszultsegben van...Ha az atomhatalom,igaz minden egyebb tekintetben szethullas hataran levo Pakisztan szuverenitasat nem tartottak tiszteletben mit varhat minden atomfegyverrel nem rendelkzo szomszedja...Az meg ugye nyilt titok az izraeli titkosszolgalat legalabb annyi celpontot tud kinalni Azerbajdzsanban mind az iraki Kurdisztanban.
Széthulló Pakisztán?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 509
31 934
113
Egy átfogó elemzés.

VALAMI KÜLÖNÖS TÖRTÉNIK DÉL-ÁZSIÁBAN


✨ ✍️ írta Hikaru Kitabayashi ✨✍️

"Egy Pakisztánnal kapcsolatos nagy jelentőségű esemény történt, az iráni drónok és rakéták célpontok bombázása Beludzsisztánban. Ez egy tartomány Pakisztán délnyugati részén, ahol Amerika diplomatáin és hírszerzői közösségén keresztül régóta próbál függetlenségi mozgalmat szítani. Nemcsak ennek a ténynek köszönhetően, hanem a múltban, és különösen az elmúlt hétben egymás után történt egyéb események miatt olyan érzésem van, hogy a kapott híreket legalábbis részben azért gyártják, hogy félrevezessék a Irán és Pakisztán népe háborúzni kezd egymással.

Ennek egyik oka az, hogy Izrael régóta próbálja bevonni az Egyesült Államokat az Iránnal vívott háborúba nukleáris technológiai programja miatt. A Trump-kormány idején ez majdnem sikerült is. Úgy tűnik, Tucker Carlson, aki a Fox News-on szembeszállt egy iráni beavatkozással, meggyőzte az elnököt, hogy mondja le a műveletet közvetlenül annak megkezdése előtt.

Előtte és utána a MOSSAD és az angol-amerikai hírszerző ügynökségek részt vettek Iránban az operatívok kiterjedt destabilizáló hálózatainak kiépítésében. Amerika évek óta ugyanezt teszi Pakisztánban a kínai befolyás ellen. Amerika különösen aktív volt és továbbra is aktív befolyást szerez a pakisztáni hadsereg bizonyos szektoraiban, amelyek közül sokan rendkívül korruptak, valamint a nemzet parlamentjében.

Néhány héttel ezelőtt Netanjahu úr utasította a MOSSAD-ot, hogy indítson átfogó merényletkampányt, amely a Hamaszt és az Iránnal szoros kapcsolatban vélt embereket célozta meg. Irán cserébe bizonyos MOSSAD-személyeket célzott meg. A múlt héten a MOSSAD szervezett és finanszírozott tadzsik származású személyeket, hogy tömeggyilkosságot hajtsanak végre Iránban. Röviddel ezután Irán lerombolta a MOSSAD kurdisztáni regionális központját. Aztán, annak ellenére, hogy a pakisztáni hadsereg más ágai szoros kapcsolatokat ápoltak Amerikával, a pakisztáni haditengerészet bejelentette, hogy Iránnal részt vesz egy közös hadgyakorlaton a Hormuzi-szorosban, amely a Perzsa-öbölbe vezet. Ez bizonyára nagyon aggasztóvá tette az amerikai hírszerző közösséget. Majd, szinte a jelek szerint, Netanjahu úr televíziós beszédet mondott, amelyben kijelentette, hogy Irán nukleáris programja egzisztenciális fenyegetést jelent Izraelre és az Egyesült Államokra egyaránt . Nem arra gondolt, hogy Izrael nem lesz többé államként, hanem arra, hogy komolyan veszélybe kerül a szomszédos arab államok terrorizálására való képessége saját, nagyon aktív nukleáris fegyverkezési programjával, valamint az a képessége, hogy folytassa Palesztina etnikai megtisztítását a bennszülött palesztinoktól. .

Aztán van egy olyan célpont bombázása (még most is úgy tűnik, hogy a médiában senki sem járt ott) Beludzsisztánban, amelyeket, ha törvényes célpontok voltak, szinte biztosan az amerikai hírszerző közösség finanszírozta. Aztán jött egy hivatalos bejelentés Irán részéről. Ezután azonnal megjelentek a pakisztáni híradások névtelen forrásokból, amelyek állítólag a helyszínen voltak, de ellenőrizhető bizonyítékok nélkül, miszerint ezek a támadások civilek ellen irányultak. Végül a nyilvánvalóan törékeny és megosztott pakisztáni kormány határozottan elítélte.

Tehát ki fogja magát nyerőnek tekinteni, ha ez egy szélesebb körű konfliktussá fejlődik? Természetesen az izraeli politikai entitás cionista elemei az egyik, a keresztény cionista pedig Amerika és az Egyesült Királyság kormányát vezette.

Mindennek vicces illata van. Lássuk, vajon az emberek hideg fejjel maradnak-e, és alapos vizsgálatot folytatnak-e, mielőtt tovább fokozzák az ügyeket. Mert ha valami vicces szagú, akkor általában valami vicceset lehet találni a dolgok mélyén."
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
788
2 031
93
Friss rövid hírek:

A pakisztáni fegyveres erők „rendkívül magas készültségben” vannak, az iráni részről érkező további „baleseteket” erőszakkal kezelik – hivatkozik a Reuters a legmagasabb pakisztáni biztonsági tisztviselőre.
Iránban precíziós csapásokat hajtottak végre gyilkos drónokkal, rakétákkal, leskelődő lőszerekkel és harci fegyverekkel – közölte a pakisztáni hadsereg
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 461
93 463
113
Ha Pakisztán komolyan gondolja, akkor ráuszítja Iránra a tálibokat.
Kényelmes proxy háború lenne.
images
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 980
5 420
113
Ha Pakisztán komolyan gondolja, akkor ráuszítja Iránra a tálibokat.
Kényelmes proxy háború lenne.
images
1-2 hónapja volt hír hogy Iráni határátkelőket támadtak a Tálibok meg "hadat üzentek" Iránnak( elég "viccesen" hangzott).Mellékesen amikor kivonultak az amerikaiak rengeteg fegyvert hagytak kvázi "ajándékba" a táliboknak.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 509
31 934
113
Kína szétrúgja ott a parazsat, ráadásul szerintem az ujgur szeparatisták is arra felé táboroznak...
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 248
8 144
113
Azért emlékeztetnék az öreg Huntingtonra, aki megírta vala, hogy ebben és a következő évtizedben mozgolódás lesz a muszlim világban a vezető szerepért. Az általa felsorolt versenyzők: Egyiptom, Törökország, Szaúd-Arábia, Irán és Pakisztán.
Ennek tükrében (is) lehet figyelni az elmúlt év híreit.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 509
31 934
113
Pakik
Irániak
 

Cevat

Well-Known Member
2020. október 22.
1 098
2 874
113
Ha Pakisztán komolyan gondolja, akkor ráuszítja Iránra a tálibokat.
Kényelmes proxy háború lenne.
images
Akivel napi szinten vivja maga is a kulon haborujat...Afganisztan es Pakisztan kozt hatar es nemzetisegi konfliktus van,koszonhetoen a brit gyarmati politika mohosaganak.Hiaba segitkezett a pakisztani titkosszolgalat a talibannak az a kesobbiekben tett az elvarasaikra es inkabb afgan nacionalista vonalat vitte.India dorzsoli hatterben a tenyeret am...Jelenleg csak Kinaval konfliktusmentes a kapcsolata Pakisztannak a tobbiekkel szinte haborus.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 509
31 934
113
Kína szétrúgja ott a parazsat, ráadásul szerintem az ujgur szeparatisták is arra felé táboroznak...

Kína semmit nem rúg szét, mert a saját belügyein kívül kínosan kerülik az imperialista erőprojekciót.

A célpont, amit megsemmisítettek.
 
  • Tetszik
Reactions: endre