[BIZTPOL] Irán

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 757
56 115
113
Ezt már ugyanezen nyugati "média" az afganisztáni helyzetben sem tudta következetesen hazudni.
Egyik pillanatban még halálra vertek nőket burka nélkül és olvasni se tanulhattak. A követekező cikkben pedig már a mocskos szemét afgánok pedig megkövetelték a főiskolán a nők burka viseletét.
De visszakanyarodva ezt itt is láthatod, lapozz vissza a metrós videóra.


Régebben még tolták ugyanezen módszerek mellett a családi vérfertöző kapcsolatokat, a homoszexualitást is. Csak mióta ezek ilyen követendő, trendi és dícséretes dolgok lettek nyugaton levették a porondról. Azóta csak erőszakolnak és családtagokat gyilkolásznak kedvtelésből.
Nyugaton a szófogadatlan miniszeterelnököket, Ficot, Kennedyt lelövik. Itt nem az ablak a módi. Amúgy a tálalás a propaganda osztályon sokkal jobb, ez vitathatatlan.
Miért van csóró, szankcionált országokban ilyen jó, tiszta metró?
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 600
13 424
113
Bocsánat az offért, de a sárga mellényes tüntetéseknél a Franciák mészárosa, azaz Macron címet is lehozhatná az euronews:
A demokrácia egyik fellegvárában, minden héten sok ezren tüntetnek, diákokat, 20 éves lányokat nyomorít meg a karhatalom.
És még igen meg is halnak. Ezek a demokrácia mészárosai már csak ilyenek.


Az AA 2019. május 3-án közzétett jelentése szerint a francia Mediapart 11 halálesetet dokumentált, öt személy elvesztette a kezét a gránátok rendőri használata miatt, és 23 ember elvesztette a látását. [216]
2018. december végéig több mint 1 843 tüntető és 1 048 rendőr sérült meg. [222] A sérülések közé tartozott több tíz arctrauma, amelyet a rendőrség nem halálos fegyverlőszere okozott,[223] beceneve "villanógolyó", annak ellenére, hogy nem az a típus,[224][225] amelyeket állítólag a lábakra kell lőni, nem a fejre, és elég pontosak erre a célra. [226]

2019. január 14-ig 94 súlyos sérültet jelentettek, köztük 14-et monokuláris vaksággal, egyet pedig agyvérzéssel kellett kezelni és mesterséges kómában hagyni (amelyből a következő pénteken jött ki). [227][228] 2019. január 28-ig összesen 11 halálesetet jelentettek. [229]

Bocsánat az offért.

Tiszta Tanger érzésem van. Nem egy családos hely, de én nagyon bírtam azt is.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 600
13 424
113
Jobb oldali médiát rakok ba csak, talán az hihetőbb itt több ember számára.


BBC hír, ugyanaz mint az euronews. Hány ilyen sokezres tüntetés van hetente a franciáknál? De ahova beengedik az amcsi diverzáns szerveket, mint hozzánk is.. ők bármikor csinálnak felsőbb utasításra tüntetést "a szövetsévesnél" is, indok se kell.. de akár kormányokat is buktatnak. Ha kell latexban vezetik egymást kutyaként. Ha kell a libsik fegyverért kiáltanak, a diverzáns sajtószervük meg nemzetközi szinten aládolgozik.

azért is hoztam a franciaországi zavargásokat.. csak a tálalás más. Vedd észre, hogy etetnek.
Ha csak annyian halnak meg a franciákhoz képest iránban, mint amit a nyugati agitprop felfúj, akkor irán egy minta jogállam, a mocskos lezüllött, romlott diktatórikus franciákhoz képest.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 221
13 819
113
Látom itt páran komolyan elhiszik, hogy egy egy propagandaribanc neve alatt futó videóból tudják meg a valóságot. :rolleyes:

Tessék, itt egy nyers, meg nem rendezet (!) videó Teherán utcáiból. :cool:

 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 056
14 203
113
.

Ilyen alapon Magyarországot is lehetne "ekézni" --szokták hasonló módon--, kiemelve a 12 éves --családon-belül összehozott-- terhes cigány-lányok esetét, "a kívánt módon" tálalva!

Történelmi távlatban jobban örülnék egy Irán esetében látható fejlődési folyamatnak, mint a jelenlegi-hazai Netflix-/Disney+/egyéb hulladékok... társadalmi agymosásának és az ennek következményeként zajló önpusztításnak!
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 600
13 424
113
Látom itt páran komolyan elhiszik, hogy egy egy propagandaribanc neve alatt futó videóból tudják meg a valóságot. :rolleyes:

Tessék, itt egy nyers, meg nem rendezet (!) videó Teherán utcáiból. :cool:


Voltál te már külföldön? Ez elég jó hely ilyen térségben, de egy usa nogo putrihoz képest luxus üdülőhely.
Hol kell látni a nyomort és pusztulást, a nyugati narratívát?
Hol ezzel a baj?

amugy meg teheráni videó tényleg marokkó tangerra emlékeztet. külvárosba egyedül ott se menj ki, de este a belváros kegyetlen fasza. A a sok szín, fény , zaj, fűszerillat. Simán hihető az a videó, nem kell ahhoz rendezni. Vannak ilyen varázs helyek.
Sok fotóm van, amiről azt hiszik meszerseges szinek vannak rajta.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 387
31 644
113
Jobb oldali médiát rakok ba csak, talán az hihetőbb itt több ember számára.


Ennek ellenére nem egy videó szerint nem olyan komoly a szigor a nagyvárosokban kiránduló helyeken.
Emelje fel a kezét aki járt Iránban, és nem csak hírekből ismeri az országot...akkor most megígérem, hogy visszamegyek a jövő évben, és beszámolok első kézből...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 253
92 737
113
Az egész ügy nagyon kusza. Egy ideig váltig állították, hogy Mi-171-essel vitték az elnököt. Mára kiderült, hogy Bell 212-essel. Ha tényleg olyan fos idő volt, akkor miért nem szálltak le valahol. Ha a gép minimuma alatt volt az időjárás, akkor minek kockáztatni? VIP szindróma, mint a korábbi lengyel elnök Tu-154-esénél? Továbbá miért pakoltak fel egy helikopterre ennyi nagyvezért? Abba nem mennék bele, hogy miért nem szállt le valamelyik gép menteni. Mert olyanok a terepviszonyok, stb. Kb. bármi lehetett. Akár le is lőhették, meg a rossz idő miatt neki is ütközhettek a talajnak. Nyilván a műszaki hiba is benne lehet a pakliban, ahogyan a gép esetleges megberhelése miatti műszaki hiba is.
Derült volt az idő, teljesen tiszta és világos

- ismertette Golam-Husszein Eszmaili, aki a három helikopterből álló géprajból a legutolsóban utazott Tabríz városába.

Mint mondta, mintegy félórás repülési idő után felhőréteghez értek. A raj közepén repülő elnöki helikopter pilótája utasítást adott arra, hogy emelkedjenek magasabbra. Nem sokkal később annak a gépnek a pilótája, amelyen Eszmaili utazott, észrevette, hogy az elnöki gépnek nyoma veszett.

Miért fordultunk vissza?

- tette fel a kérdést akkor Eszmaili. A segédpilóta azzal válaszolt akkor neki, hogy eltűnt az elnök helikoptere. A legénység akkor azt feltételezte, hogy kényszerleszállást hajtott végre. A két megmaradt helikopter perceken át körözött a térség felett, de aztán hirtelen megszakadt a rádiókapcsolat. A rossz látási viszonyok miatt a két helikopternek is le kellett szállnia nem sokkal később egy rézbánya mellett.

Raiszi és a helikopter nyolc másik utasa - köztük Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter - vasárnap délután vesztette életét Irán északnyugati részén a szerencsétlenségben. Raiszi vasárnap Kelet-Azerbajdzsán tartományba utazott, hogy ott Ilham Aliyev azeri elnökkel együtt felavassa a két ország által az Arasz folyón emelt harmadik duzzasztógátat. A katasztrófa feltehetőleg a rossz időjárási viszonyok miatt történt.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 663
9 339
113
Derült volt az idő, teljesen tiszta és világos

- ismertette Golam-Husszein Eszmaili, aki a három helikopterből álló géprajból a legutolsóban utazott Tabríz városába.

Mint mondta, mintegy félórás repülési idő után felhőréteghez értek. A raj közepén repülő elnöki helikopter pilótája utasítást adott arra, hogy emelkedjenek magasabbra. Nem sokkal később annak a gépnek a pilótája, amelyen Eszmaili utazott, észrevette, hogy az elnöki gépnek nyoma veszett.

Miért fordultunk vissza?

- tette fel a kérdést akkor Eszmaili. A segédpilóta azzal válaszolt akkor neki, hogy eltűnt az elnök helikoptere. A legénység akkor azt feltételezte, hogy kényszerleszállást hajtott végre. A két megmaradt helikopter perceken át körözött a térség felett, de aztán hirtelen megszakadt a rádiókapcsolat. A rossz látási viszonyok miatt a két helikopternek is le kellett szállnia nem sokkal később egy rézbánya mellett.

Raiszi és a helikopter nyolc másik utasa - köztük Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter - vasárnap délután vesztette életét Irán északnyugati részén a szerencsétlenségben. Raiszi vasárnap Kelet-Azerbajdzsán tartományba utazott, hogy ott Ilham Aliyev azeri elnökkel együtt felavassa a két ország által az Arasz folyón emelt harmadik duzzasztógátat. A katasztrófa feltehetőleg a rossz időjárási viszonyok miatt történt.

Tiszta és világos idő. Utána felhőréteg, amibe bele is kellett emelkedjenek, az elnöki gép pilótájának parancsára. Itt veszett el az elnöki különgép. Tehát végeredményben nem volt tiszta idő, ott, ahol leestek. Még mindig sok a nyitott kérdés. Az elnöki gép középen volt, ez valamennyire érthető. Mert általában az elsőt és az utolsót szedik ki a lérakkal, ha arról van szó. De továbbra is rengeteg a nyitott kérdés.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 387
31 644
113

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 098
36 581
113
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 387
31 644
113
Blinky Bill
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 221
13 819
113
Mit kell látni rajt? Egyszer vegigszenvedtem, azért nem olyan rövid hogy újra megnézzem. Mi a lényege?
Kezdet a topikban terjedni egy olyan elképzelés, hogy az iráni "fejkendos" szabályok nem is olyan kemények, mint ahogyan az prezentálva van. Látot a videobán bárki is olyan not, aki fejkendo nélkul lenne az utcán?
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 622
85 970
113
Blinky Bill
Fog még ez is elpusztulni ...

Mindeközben Iránban:
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and antigonosz