[BIZTPOL] Irán

Nem teljesen értem ezeket a megoldásokat, hogy a föld alá ássák a bázist. Egy-két bunkerromboló bomba a bejáratokhoz és napokra meg van bénítva a bázis, amikor eltakarítják akkor megint egy kis bombázás és így tovább. De lehet én nem tudok valami titkos hadicselt amivel ezt ki lehet védeni.
Azért ha megnézed ezeket, jellemzően hegyek lábainál vannak a bejáratuk, vagyis itt nem lefelé ástak, hanem a hegy belsejébe. Ott meg ha van feletted mondjuk csak 100m szikla nincs az a bunker romboló ami elérné.
A repülőgépes, drónos bunkerük is dettó ilyen.
Nyilván több bejárat van, amit ha el is találnak, munka gépekkel valszeg gyorsan kipucolható, hisz ismételten, lefelé nem kell menni, csak vízszintesen kitermelni az omladekot, ami valszeg egyszerűbb, így talán nem kell hozzá napok, hanem néhány óra is elég, amire jó eséllyel fel is vannak készülve.

Nem teljesen értem ezeket a megoldásokat, hogy a föld alá ássák a bázist. Egy-két bunkerromboló bomba a bejáratokhoz és napokra meg van bénítva a bázis, amikor eltakarítják akkor megint egy kis bombázás és így tovább. De lehet én nem tudok valami titkos hadicselt amivel ezt ki lehet védeni.
Svájciak és a jugók is csináltak ilyen hegybe vájt légibázisokat.Svájci most is működik.Jugót meg 99ben megbombázták,különösebb eredmény nélkül.

Irán feljebb lépett egy szintet...

• Tetszik
Reactions: fishbed

A közlemény szerint

„szombat reggel egy fegyveres beszökött a teheráni Legfelsőbb Bíróság épületébe, és meggyilkolt két bírót, akik komoly tapasztalattal rendelkeztek a nemzetbiztonság elleni bűncselekmények, a kémkedés és a terrorizmus elleni küzdelemben”.
Az IRNA iráni hírügynökség szerint egy testőr is megsebesült, akit kórházban ápolnak.

A közlemény szerint a támadó a lövöldözés után öngyilkos lett

⚡⚡️Irán kész segítséget nyújtani Kanadának, Mexikónak, Panamának és Grönlandnak "az amerikai agresszió és terrorizmus elleni küzdelemben".

Ezt a nyilatkozatot az iráni fegyveres erők X-jelentésében⚡⚡️ tették közzé

Irán rendszerbe állította a "Shahed' 149-es drónját, ami szemmel láthatóan egy amerikai MQ-9 Reaper drónhoz hasonló szerkezet.

-műszaki paraméterek:
  • 21 méteres szárny fesztávolság,
  • 10 méteres hossz
  • 4 méteres magasság
  • 500 kg hotdozható hasznos terhet ,ami lehet "Sadid" siklóbomba,vagy rakéták ( a fotón 8 db "Sadid" siklóbombával van szerelve)
  • új elektrooptikai és infravörös érzékelőket
  • lézeres távmérőt, új műholdas antenna
  • 750Le-s turboprob motor
  • maximális rep. sebesség: kb 350km/h
  • max rep idő : 25 óra
  • max rep magasság : 10,5 km