[BIZTPOL] Irán

Továbbra is azt állítom az iráni fegyveres erőknek ehhez semmi köze nem lehet. Mit kell ezen lovagolni. A lelövése hírét egy jordániai újságíró írta meg. Mint tudjuk az biztos jó közel lehetett a dologhoz mert még a roncsok parázslottak mikor a cikk megjelent. Oszt mindenki ez irányba sasleng. Még ez a fórum is. Közben a háttérben olyan dolgok történnek melyeknek súlyosabb következményei lehetnek.

• Tetszik
Reactions: b4l4g3
Jo volna ilyen fotokat latni a tobbi lemezrol. A jelenlegi fotokon csak olyan serulesek vannak amikrol nem lehet 100% san kijelenteni hogy repeszserulesek. De azt is lehet latni hogy nagyon szelektiven csak nagyon minimalis maradvanyrol vannak bent fotok.

Jo volna ha legalabb az ukranokat odaengednek de szerintem csak akkor fogjak ha mar mindent felszedtek es a prominens reszek mar ejszakai agytalkent lettek hasznositva.
Parancsolj, 1650-es hsz., kb. 200 fotó
https://forum.htka.hu/threads/repülőesemények-balesetek-szerencsétlenségek.595/page-83

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Továbbra is azt állítom az iráni fegyveres erőknek ehhez semmi köze nem lehet. Mit kell ezen lovagolni. A lelövése hírét egy jordániai újságíró írta meg. Mint tudjuk az biztos jó közel lehetett a dologhoz mert még a roncsok parázslottak mikor a cikk megjelent. Oszt mindenki ez irányba sasleng. Még ez a fórum is. Közben a háttérben olyan dolgok történnek melyeknek súlyosabb következményei lehetnek.
Persze hogy nincs. Tuti az amcsik lőttek le. Ez az egesz usa-iran konfliktus igen gyengecskere sikerült eddig. Mi lett volna a celja egy szandekos lelövesnek?

• Tetszik
Reactions: ladagrant
  • Tetszik
Reactions: zsolti
Most őszintén csak a levegőt keverjük, minden kifőtt ebből a sztoriból. Bizonyíték orgia van arról hogy lelőtték. Nem vállal senki semmilyen kockázatot ha tényként beszél róla és nem feltételes módban. Aki mismásolni akar mint a maláj gép esetében az felőlem játszhatja a piszkos játékát, gyűlnek az áldozatok, csökken a keleti oldal szavahihetősége a világ szemében.

Most őszintén csak a levegőt keverjük, minden kifőtt ebből a sztoriból. Bizonyíték orgia van arról hogy lelőtték. Nem vállal senki semmilyen kockázatot ha tényként beszél róla és nem feltételes módban. Aki mismásolni akar mint a maláj gép esetében az felőlem játszhatja a piszkos játékát, gyűlnek az áldozatok, csökken a keleti oldal szavahihetősége a világ szemében.
Nem tudom, en vegig neztem azt a 200 kepet es nem latok semmi bizonyitekot arra hogy lelottek. Szerintem te is nezd vegig, jot tenne neked. Minddenesetre az hogy ennyi kepet a vilag ele tartak nem annak tunik hogy ki akarnak zarni a vilagot a vizsgalatbol. Biztos vagyok benn hogy megkapjuk a valaszt honapok alatt hogy mi tortenhetett. Addig meg felesleges ezen agyalni.

• Tetszik
Reactions: Hegylakó
Nem is a 444 lennének, ha nem "orosz rakétát" írtak volna, azt sugallva, mintha a ruszkik lennének a felelősek valahogyan...
Mondjuk a Tort nem hiszem, hogy ők említették volna először, ami valljuk be, orosz. De mondom, sztem ez egy viszonylag informatív cikk a részükről, belekötni nyílván bármibe lehet, ha akarja az ember, szíved joga. A lényeg : derítsék ki, mi történt a géppel. Mellesleg azt is leírják, hogy a kanadai állampolgárok nagy része is iráni származású volt, erről eddig nem is nagyon írtak itthon.

• Tetszik
Reactions: zsolti
Mondjuk a Tort nem hiszem, hogy ők említették volna először, ami valljuk be, orosz. De mondom, sztem ez egy viszonylag informatív cikk a részükről, belekötni nyílván bármibe lehet, ha akarja az ember, szíved joga. A lényeg : derítsék ki, mi történt a géppel. Mellesleg azt is leírják, hogy a kanadai állampolgárok nagy része is iráni származású volt, erről eddig nem is nagyon írtak itthon.
De, itt mar volt rola szo. :rolleyes:

Nekem ez a muholdas eszleles tetszik. Vajon azt hogyhogy nem eszleltek mikor a bazisaikat lottek?

Mármint amikor a rakétákat indították a bázisaikra? Lehet, hogy észlelték, bár az irániak is figyelmeztették őket már az indítások előtt az irakiakon keresztül, ha igaz.
Az amcsik az MH17 lelövésekor is állították, hogy a műholdjaik észlelték a rakétaindítást. Persze nem fognak erről képet kiadni, bizonyára szupertitkos kémholdakról van szó, amiknek a létét sem ismerik el hivatalosan. Bár úgy tűnik ezek az észlelések nem valós idejűek, mert az amcsik is csak később álltak elő velük akkor is, most is. Persze titkolhatták is előtte, de nem látom túl sok értelmét a jelen esetben a titkolózásnak, majd a dolog elárulásának. Talán van átfutási ideje ezeknek az észleléseknek, vagy nem jutottak el addig a legfelső szintig.

Mivel Iránnak legendásan jó az elhárítása, ha valóban lelőtték a gépet és nem irániak voltak akkor az nagyon hamar kiderül, ha meg ők akkor soha :confused:

Mivel Iránnak legendásan jó az elhárítása, ha valóban lelőtték a gépet és nem irániak voltak akkor az nagyon hamar kiderül, ha meg ők akkor soha :confused:

Azért az elég durván hangzik, hogy az irániak odaparkolnak egy Torral kvázi a felszálló irány alá (kis túlzással), megy felette a légi forgalom (aznap éjjel is felszállt több más gép is előtte, azt olvastam valahol), aztán egyszer csak bepánikolnak valamitől és lelövik az egyik gépet.... nem? Esetleg volt mégis ott más is, ami kiváltotta?
Vagy egyszerűen nem értesítették erről a gépről őket? Nem hálózatos légvédelmi rendszer elemeként működtek ezek, hanem full magukra utalva?

• Tetszik
Reactions: Lelkeslaikus