[BIZTPOL] Irán

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 008

Guest
Elképzelem a szitut:
  • Elnök úr, Macron elnök azt mondta....
  • Ki az a macaron?
  • A franciák elnöke
  • kik azok a franciák
  • Vercingetorix leszármazottai....
  • A nagylóf@szt Vercingetorix úgy vágná pofán ezt a nyikhajt, hogy a véres taknyán csúszna a feka fiúcskája lábai alá!
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 463
67 808
113
Bocsánatot kért az iráni büntetés-végrehajtás vezetője kedden amiatt, hogy bántalmazták a foglyokat egy teheráni börtönben, amiről egy hackercsoport által kiszivárogtatott videófelvételből szerzett tudomást a nyilvánosság.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/232728/
 
  • Szomorú
Reactions: formosa1

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 564
5 249
113
Nem tudom hogy ezt a gél szerű hatóanyagot minben alkalmazzák máshol, próbáltam rákeresni de nem igazán találtam használhatót. Pedig nagy jelentősége lehet, a szilárd hajtóanyagnál nagyobb teljesítmény az égés tér miatt, a folyékonynál pedig a szerkezeti egyszerűsége miatt. Nem is beszélve a tárolhatóság, állítólagos ujraindíthatóság miatt.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 543
32 032
113
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
W

Wilson

Guest
Iráni IRGC szárazföldi csapatok belső vetélkedése Kelet-Azerbajdzsán tartományban


A versenyeket az IRGC szárazföldi erőinek "Imam Zaman" gépesített brigádjának lőtérén tartják Shebester város (Shabestar) közelében, Kelet-Azerbajdzsán tartományban.
A Fars ügynökség által közzétett képeken a figyelmemet felkeltette ez az új iráni páncélozott jármű, amelyet különösebb bemutatás és zaj nélkül küldtek a csapatoknak. Bizonyos szempontból hasonlít azokra a járművekre, amelyeket februárban szállítottak a határőrségnek, de vannak nagyon jelentős különbségek.


A többi felszerelés nagyon ismerős - T-72S harckocsik, BMP-2 páncélozott gyalogsági harcjárművek, iráni páncélozott járművek fokozott aknavédelemmel Toufan

Т-72








 
W

Wilson

Guest

Irán légvédelmi rendszerei
September%207,%202021%20--%20Infographic%20of%20Islamic%20Republic%20of%20Irans%20Army%20Air%20Defense%20systems%20(EN).jpg

Irán jelenlegi légvédelmi rendszerei. Irán az elmúlt években jelentős előrelépést tett saját légvédelmi rendszereinek fejlesztése terén.​


Colonelcassad
 
W

Wilson

Guest

Az IRGC szárazföldi csapatok versenyének befejezése​


A Kelet-Azerbajdzsán tartományban, a Shebester (Shabestar) lőtéren tartott Iráni Forradalmi Gárda szárazföldi csapatok versenyének befejezéseként díjátadó ünnepségre és egy kisebb felvonulásra került sor. A felvonuláson részt vett az IRGC szárazföldi erők "Imam Zaman" gépesített dandárjának néhány katonai járműve, amelynek lőtérén a verseny zajlott.

Az élen az Aras 2 katonai terepjárók állnak, őket követik az iráni Toufan páncélozott járművek , majd az M113-as páncélozott személyszállító járművek,és a a T-72Sharckocsik.





BMP-2 páncélozott gyalogsági harcjárművek és 122 mm-es SAU 2S1 "Gvozdika".




Iráni Boragh páncélozott járművek és az ezeken alapuló 120 mm-es aknavetők




 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 564
5 249
113
A légvédelmi rendszerek képéről több redszer hiányzik ! A kordad ,3rd, ami a drón lelövésekor híresült el, fm80 -ra épülő mobil rendszer, tor rendszer , sa6 rendszer, a kordad 3rd -re épülő 8 rakétát hordozó közepes rendszer. hirtelen ennyi jutott eszembe.
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 463
67 808
113
Megállapodott a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) Iránnal a Teherán atomprogramjának ellenőrzéséhez szükséges kamerák karbantartásáról - jelentette be az atomsorompó-egyezmény betartásán őrködő szakosított ENSZ-szervezet, amelynek a főigazgatója, Rafael Grossi Teheránban tárgyalt.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/233552/