1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Közép-/Kelet-Európa

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - dalost által indítva @ 2012. október 13..

 1. plushun

  plushun Well-Known Member

  Nem, az Oroszországot érintő szankcióknál, nem csak a Kelet - Ukrajnai katonai beavatkozást kell érteni. Belinkeltem neked az EU hivatalos állásfoglalását, de megteszem még egyszer: https://europa.eu/newsroom/highligh...nctions-against-russia-over-ukraine-crisis_en. Itt van feketén - fehéren leírva, hogy mik a szankcióik okai. A két dolgot pedig nem tudod külön választani, mivel e kettő dolog miatt szankcionál az EU és nem fogja feloldani addig amíg a két dolog együttesen nem szűnik meg.
   
  dragonette likes this.
 2. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  De, a krími szankciók nem érintik Oroszországot, csak a Krímet, úgyhogy az Oroszországot érintő szankciók azok a kelet-ukrajnai szankciók. Amit betettél abban is világosan elkülönítik a kettőt. Ahogy a szankciók okainál is világosan le van írva, hogy mi az egyiknek az oka és mi a másiknak az oka. Ahogy magukat a törvényeket is meg lehet nézni és ott is világosan látszik, hogy az egyik a 692/2014, a másik pedig a 833/2014 törvény. Így ezek a törvények külön-külön is visszavonhatóak, vagy egyszerre is ha mind a kettőnek teljesülnek a feltételei.

  Sőt, ahogy látod nem is csak ez a két intézkedés különül el, hanem külön vannak következményei a kercsi hajórablásnak, a kercsi hídnak és az illegális választásoknak is.
   
 3. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Jól értelek, az EU nem szankcionálja Oroszországot mert visszavette a Krímet, csak a Krím van szankciók alatt?
   
  dragonette likes this.
 4. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Önmagában a 692/2014 törvény nem szankcionál oroszországi cégeket, viszont ha ezek megsértik a krími korlátozásokat akkor a szankciók hatálya alá kerülnek.

  Plusz ott vannak még azok a következmények amiket nem ír elő szankciós törvény, de mégis Ukrajna szuverenitásának megsértése miatt vannak. Ilyen például Oroszország kizárása a G8-ból, az EU-Oroszország csúcstalálkozók beszüntetése, az EU-Oroszország kétoldalú programok felfüggesztése, meg úgy általában a kétoldalú kapcsolatok jelentős leromlása.
   
 5. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Zelenszkij is nyilatkozott ma a szankciókról. Azt mondta, hogy nem szereti a szankciókat. A békét szereti, a szankciós politika pedig a legcivilizáltabb eszköz amivel elérhetik ezt, ezért kell újra és újra meghosszabbítani mindaddig amíg Oroszország békén nem hagyja őket. Tusk és Juncker is egyetértett vele, EU-Ukrajna csúcs van Kijevben.
  [​IMG]
   
 6. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Akkor kezdheti az új nyelvtörvény végleges eltörlésével. Az első lépésnek egész jó lenne.
   
  borisz, notaricon, dragonette and 8 others like this.
 7. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Majd emlísd meg azoknak a német,francia nyugat európai cégek felé is akik (nagy ívben tesznek a rá) már idén vagy jövőre ismét a szankciók előtti kereskedelmi mérleget fogják elérni. Több tíz milliárd euró értékben.
   
 8. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A szankcionált termékekkel biztos, hogy nem fognak kereskedni egyetlen euró értékben sem. A többi dologgal meg annyit kereskedhetnek amennyit akarnak, senki sem tiltja nekik.
   
 9. svajcibeka

  svajcibeka Well-Known Member

  (anti)Szentháromság.Vajon hány élet,család tönkre tétele szárad a lelkükön?
   
  gergo55, antigonosz and fip7 like this.
 10. koppany

  koppany Well-Known Member

  Akkor csak rosszmájú pletyka, hogy Fehéroroszországon keresztül játsszák ki az embargót.
   
 11. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Kik? Mivel? Erről nem szól a kamupletyka?
   
 12. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Hú az a három fej! Zelinszkij bizakodóan és naivan néz, Tusk picit agresszíven feszült, Juncker szokás szerint azt sem tudja hol van :)
   
  gergo55 likes this.
 13. krisss

  krisss Well-Known Member

  Elég sok eu-s cég Szerbián és Fehéroroszországon keresztül újracsomagolással oldja meg a dolgot.
   
  borisz, notaricon and gergo55 like this.
 14. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 15. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A Siemens turbinák esete ismert, de nem a németek szegték meg a szankciót, hanem az oroszok. Cserébe a szerződésszegő cég is felkerült a szankciós listára és a Siemens nem szállít nekik többé alkatrészt sem.

  Az EU nem szankcionál almát, az Putyin szankciója, ha azt megszegik, hát akkor így járt Vlagyi, tartassa be a szankcióit, mi be tudjuk.

  Gyümölccsel lehet trükköznek így, de ezzel Putyin szankcióit játsszák ki nem az EU-ét.

  Még mindig áll, hogy az EU szankcióit senki nem sértette meg az Unióban.
   
 16. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Itt meg épp Putyinról van szó :D
  [​IMG]
   
 17. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member


  Hát pont ez a lényeg! A nyugati cégek ha kiderül mindig jatszak a hülyét és az ártatlant, titán szállítmány, azt hittük nem oda megy, adidas, puma, dhl, ó hát az csak franchise, az Aerloflot meg azért repülhet a Krímbe, és az EU-ba is, mert Brüsszel fél hogy kitiltják az EU gépeket az orosz légtérből és ez nekik nagyon fájna!
   
  krisss, vilmoci, csibeszke and 2 others like this.
 18. Szanaszét basztad az ukrán topikot most meg ide is elkezded tolni a propaganda szemetedet?
   
  gergo55, kiskrumpli, vilmoci and 5 others like this.
 19. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Kamu kamu hátán. Ez a titánkamu eleve úgy kezdődik a szövegben, hogy "sok jel utal arra" és az egész egy orosz kamuoldal álhírére épül. Adidast, Pumát, DHL-t te találtad ki most, ahogy az Aeroflotot is.

  Rossz ruszki kamukkal jössz már megint. Az nem baj ha a hamis alternatív valóságotokban megszegik a szankciókat, az a lényeg, hogy a valóságban betartják!
   
 20. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Isiaszuk van? :D
   
  megazez and szuvorov like this.

Ezen oldal megosztása